MENU

23:12
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років. ІІ коло – ІІ тур

«ОСКІЛ» ЗМІЦНИВ ЛІДЕРСТВО, СЕРЕД ПЕРЕСЛІДУВАЧІВ - ДВОВЛАДДЯ

 

         Другий тур після початку другої половини змагань ще більше заплутав ситуацію з переслідувачами за лідером, а той, в свою, чергу зміцнив позиції і тепер тільки диво може завадити куп’янським волейболістам повторити свій минулорічний успіх. Втім не будемо поспішати з остаточними висновками. Загострилася суперечка і в боротьбі трьох інших колективів. Віддати комусь перевагу на короткому шляху дистанції другого кола навряд чи хтось візьметься. А тим часом глядачі мали змогу спостерігати волейбол високого ґатунку.

 

«Оскіл» (Куп’янськ) –  «Оскіл» (Тополі)

3:0 (25:18; 25:22; 25:14)

 

         Матч цих команд у першому колі визвав чималу хвилю емоцій. Топільчани, єдина поки що команда, якій в нинішньому році вдалося відібрати залікові очки у чинного чемпіона. Боротьби від команд, а ще «допомоги» землякам у вигляді виграного поєдинку очікували від топільчан вболівальники.

         Куп’янчани підійшли до гри у всеозброєнні, тоді як лідери топільської команди виглядали втомленими завантаженістю іграми в останні дні. Це сповна позначилося на перебігу подій у першому сеті, коли гості повністю переважали місцеву команду у всіх компонентах гри, цілком заслужено перемігши і здобувши стартову перевагу.

         Друга партія гри стала найбільш красивою і яскравою у плані боротьби. Глядачі мали змогу побачити красивий волейбол у виконанні майстрів м’яча. Потужні удари з країв сітки, атаки першим темпом, результативні блокування, неймовірно «підняті» м’ячі – все це було притаманне другому сету. Топільський «Оскіл» вийшов на фінішну пряму маючи +1 в активі (22:21). Але доля перемоги гостей була «в руках» диригента команди Ю.Теплякова і потужних догравальників Д.Лукьянова і Є.Бондаренка, а також гравця першого темпу Ю.Ткачова. Зібраність у вирішальний момент дозволила гравцям довести другу напружену партію до перемоги і, тим самим, практично вирішити долю протистояння у матчі на свою користь.

         Після програного попереднього сету стало зрозуміло, що повторити результат поєдинку першого кола топільчанам не вдасться. Гра команди на фініші матчу виглядала приреченою. Команда віддала всі сили боротьбі у попередніх сетах і відновитися для нового ривка можливості не мала – 3:0 і Куп’янськ ще на крок наблизив себе до повторення минулорічного успіху.

 

«Колос» (Рідкодуб) –  «Ветеран» (збірна району)

3:0 (25:21; 25:19; 25:15)

 

         У цьому матчі зустрічалися прямі конкуренти у боротьбі за суміжні позиції в таблиці. Командам, яким розраховувати на попадання у трійку буде надзвичайно важко, саме в очних протистояннях треба виборювати бали в залік. Гравці «Колоса» прекрасно розуміли, що мають шанс у грі проти знекровленої кадровими проблемами команди ветеранів брати залікові бали. В матчі першого кола команди розділили очки, тоді перемогу вирвали ветерани (3:2). Тож «Колос» прагнув до реваншу, а що він вийде саме таким, ніхто, мабуть і не мріяв.

         Протягом першої партії гравці рідкодубівської команди весь час були попереду і не давали шансу опонентам наблизитися в рахунку. Така «підконтрольна гра», чесно кажучи, не часто вдається «Колосу», але тут є свої пояснення – надто слабо виглядали ветерани, не маючи резерву для підсилення. Кінцівка партії, традиційно, пройшла жваво, але завершилася прогнозовано.

         Другий сет видався найбільш бойовим у плані розвитку подій у грі і рахунку на табло. В середині сету воно демонструвало рівність – 14:14, потім декілька слушних атак вдалися О.Промському і двічі «спрацював» блок у виконанні Ю.Жили. Позитив у діях додав упевненості гравцям «Колоса», які були знову успішнішими на фініші партії.

         Фізичних кондицій, аби нав’язати боротьбу суперникам у третій партії і повернути русло розвитку подій у потрібному напрямку, ветеранам не вистачило. Рівний початок швидко перетворився на подвійну перевагу опонентів, надалі ветерани взагалі припинили супротив і змирилися з поразкою, втративши важливі три очки. Натомість «Колос» впритул наблизився до суперників у таблиці (от де справді очна боротьба за позицію) і має намір вже найближчим часом покращити своє турнірне становище. До речі, «суха» перемога «Колоса» стала дебютною для команди у переможному активі нинішнього сезону.

 

«Родіна» (Богданівське) –  «Факел» (Григорівка-Колодязне)

2:3 (25:19; 26:24; 22:25; 19:25; 7:15)

 

         От де був справжній поєдинок характерів і боротьба за другу позицію на заздрість тим уболівальникам, які зваживши на пізній час, обрали за краще ретируватися і явно прогадали з вибором. Матч видався на славу і пройшов у кращих традиціях боротьби за високі позиції, вмістившись у всі відведені Регламентом п’ять партій. Драматичне протистояння і друга поспіль поразка «Родіни» ще більше віддалила команду від чемпіонства і тепер треба краще подбати за збереження прописки минулого року на другому місці. А опоненти, судячи з усього, мають серйозні наміри аби зробити крок уперед порівняно з минулорічними змаганнями і відібрати другу позицію у екс-чемпіона.

         На правах лідера районного волейболу, які останнім часом значно похитнулися і виглядають вже не так перспективно, «Родіна» провела стартовий сет зібрано і переконливо, здобувши непросту перемогу. В матчі «пахло грозою», питання було в тому, коли вона вибухне. Другий сет видався ще більш напруженим аніж стартовий і перемогу, другу поспіль у матчі, «Родіна» буквально вирвала у фінішному створі – 26:24.

         Попри дві програні партії, «Факел», не будемо кривити душею, грав добре, але команді чогось не вистачало. Та і гравці «Родіни» діяли в кращих традиціях лідера. Все це тільки прикрашало гру і додавало інтриги в протистояння. Справжній «бурелом» настав у грі в третьому ігровому відрізку. На фінішну пряму команди вийшли за рахунку 21:23 на користь «Факела» і «Родіна» зупинила перебіг подій короткою перервою. Та молода команда суперників вже почула слабкість у заключних діях опонентів і вирвала перемогу «на прапорцю». Отут все і почалося.

         Надалі гравцям «Родіни» все важче було втримувати рівновагу і здобуту перевагу. Гра команди розвалилася на епізоди, де тільки за рахунок великих зусиль гравцям вдалося зберегти рівний рахунок до фінішу сету. Але вирішальний ривок суперників не змогли зупинити навіть два поспіль тайм-аути від «Родіни» (19:22; 19:24).

         Вирішальна партія пройшла повністю під диктовку гравців «Факела», які отримали психологічну перевагу і буквально піднеслися духом. Зупинити їх, окрилених попередніми виграшами в партіях, було важко і, як виявилося, неможливо. «Родіна» з останніх сил намагалася ухопитися за надію, але марно – суперник вирвав перемогу і зрівнявся з опонентом за набраними очками.

         Отож, до закінчення чемпіонату залишається зіграти всього три тури. І якщо за чемпіонство боротьба практично вирішена, то суперечка за другу-третю позиції триватиме вперта. Гадаю, що топільський «Оскіл», «Ветеран» і «Колос» також свого останнього слова ще не сказали. Очікуємо яскравої кінцівки змагань!

 

В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 540 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: