MENU

13:16
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років ІІ коло – ІІІ тур

     За два тури до фінішу відкритих змагань, куп’янський «Оскіл» підтвердив високе реноме лідера відкритих змагань у Дворічанському районі і вдруге поспіль став недосяжним для переслідувачів. Після перемоги «Родіна» повернула собі другу сходинку в таблиці, а «Факел» навпаки, знову опустився на третю позицію, програвши топільчанам. Останні, в свою чергу, мають всі шанси аби включитися в боротьбу за нагороди…

 

«Оскіл» (Куп’янськ) –  «Ветеран» (збірна району)

3:1 (25:19; 27:25; 21:25; 25:20)

Команда «Ветеран» (збірна району)

         Перший ранковий поєдинок наклав свій відбиток на гру ветеранської команди. Гравці вийшли на гру недостатньо «розігрітими» і зі старту матчу «проспали» активність від гостей, за що, власне, і були покарані.

         Та вже в другому сеті глядачі побачили на майданчику по-справжньому бойовий колектив, де впевненості ветеранам придавала присутність у складі іменитого Сергія Коваленка. Під стать колишньому гравцю харківських команд «Юракадемія» і «Локомотив» діяли партнери-ветерани. Протягом першої половини другої партії ветерани вели в рахунку три-чотири очки, а потім різко втратили ініціативу на фініші партії, припустившись власних помилок у нападі, коли тричі поспіль «мимо цілі» атакував В. Домнін. Куп’янчани, які до цього діяли мало виразно, налаштувалися і вирвали перемогу в кінці сету.

         Заведені таким розвитком подій, ветерани продовжили натиск у наступній партії. А гості намагалися діяти раціонально і завершити матч на свою користь приклавши мінімум зусиль для перемоги. Та не вийшло. Відчувалася і відсутність у складі гостей основного зв’язуючого Ю. Теплякова та гравця першого темпу Ю. Ткачова, і втома після вояжу на галузевий турнір до Прикарпаття основної ударної сили команди Д. Лукьянова і Є. Бондаренка, і невеликий багаж досвіду виступів у головній команді молодих виконавців. Ветерани, спіймавши свою гру, зробили в третій партії те, до чого прагнули у попередній і загострили боротьбу в матчі.

         Знову рівний, але більш обережний і виважений початок в четвертому сеті, де незначну перевагу на старті отримали ветерани. Але друга половина ігрового відрізку складалася вже на користь куп’янчан, які прагнули якнайшвидше закінчити матч і святкувати дострокову перемогу у відкритих змаганнях. За рахунок помилок ветеранів і активності у грі на сітці вони здобули перевагу у чотири-п’ять очок і втримали її до переможного завершення. Після здобуття чергової перемоги, куп’янський «Оскіл» став недосяжним для переслідувачів і здобув дострокову перемогу в турнірі за два тури до фінішу.

 

«Оскіл» (Тополі) –  «Факел» (Григорівка-Колодязне)

3:1 (26:24; 25:21; 14:25; 30:28)

 

         Результат звітного матчу став повною несподіванкою для прихильників «Факела», а гра команди, яка веде боротьбу за другу позицію в таблиці,  повним розчаруванням. Хоча, початок матчу віщував, і це цілком природно, напружену боротьбу і рівну у всіх компонентах гру. Свідченням цьому результат першого сету, коли його завершення припало на відрив, який був на користь топільчан. Молоді за віком представники «Факела» не придали належної уваги тому, що суперник налаштований по-бойовому, є справжньою «грозою авторитетів» і не втратив шансів у боротьбі за медальний залік. Розхолодженість у діях гравців «Факела» коштувала їм поразки зі старту.

         Друга партія пройшла також у більш-менш рівній боротьбі, а на фінішну пряму сету проміжними лідерами знову вийшли представники «Оскола». У цій ситуації гравці суперника намагалися щось змінити, але їх спроби були не рішучими, команда виглядала розгублено і врешті-решт знову програла.

         Втративши очко в матчі, над «Факелом» нависла загроза програшу, що явно не входило до планів колективу. Тому вже в третій партії ми побачили зовсім іншу гру від команди – «Факел» впіймав кураж, до команди повернулося натхнення, а «Оскіл», натомість, взяв паузу аби з новими силами вступити у вирішальну фазу матчу. Говорячи простими словами, «Оскіл» віддав сет і приберіг сили на четверту партію.

         Віддав і мав рацію, бо вирішальна партія зустрічі стала напруженою і затягнулася до гри наввипередки. От тут вболівальники побачили і потужний «Оскіл» у всій красі, і милу оку гру «Факела», до якої так звикли. Коливання в рахунку протягом сету не сягали більше 2-3 очок. Використавши по черзі короткі перерви (15:18 – «Факел» і 19:17 – «Оскіл»), команди взялися фінішувати. Як спасіння з останніх сил, друга перерва «Факела» за рахунку 19:23 дає свої плоди. Вже за рахунку 24:21 останню нагоду для корективів використовують топільчани. Все, тайм-аути вичерпані, розпочалася чемпіонська гра. Глядачі шалено підтримували команди, де доля голосів розділилася, напевне, порівну. А перемогу, у цій фінішній гонці, святкували ті, хто провів матч більш зібрано, цілісно і відповідально – 30:28 на користь «Оскола». А «Факел», показавши рваний темп гри, втратив дуже важливі три очки в боротьбі за призові місця.

 

 

«Колос» (Рідкодуб) –  «Родіна» (Богданівське)

1:3 (23:25; 21:25; 25:19; 17:25)

 

          «Родіна» в цьому поєдинку грала вміло і раціонально, використовуючи наявний досвід і технічний арсенал. На майданчик вийшли чотири чемпіони області у складі «Родіни» проти одного у «Колоса». Активними діями і зіграністю у складі «Родіни» відзначалися Д. Дацик – М. Сєрік. В «Колоса» були наявними проблеми з блоком, «шкутильгав» у команди і підбір та і в атаці було не все гаразд. Словом, протягом партії «Родіна» весь час була попереду в рахунку і повністю контролювала перебіг подій на майданчику. Найближче до суперників «Колос» «підібрався» перед виходом на фінішну пряму сету, коли змусив опонентів взяти тайм-аут (21:20). Але на класі перемогли колишні чемпіони району і повели в рахунку за партіями.

         В другій партії рівність у грі спостерігалася тільки до середини сету, а потім «Родіна» продемонструвала вміння здобувати перевагу і витискати максимум з розміну очок, коли змусила суперника помилитися декілька разів поспіль наприкінці партії.

         Все, що вдалося рідкодубівцям, так це відновити на певний час інтригу в матчі і загострити боротьбу. Здобувши перевагу в декілька балів і повіривши у власні сили, «Колос» дещо пожвавив гру і втримав відрив. А для їх суперників настав час перепочинку.

         Четверта партія, очікувано стала останньою у матчі. «Родіна» в повному обсязі скористалася втратою очок від прямого конкурента («Факел») у попередньому матчі і повернулася на другу позицію. А «Колос» схоже, задовольнився і однією виграною партією. Команді знову не вистачило зібраності та впевненості, чому завадила постійна ротація ігрового складу.

 

Команда "ЗЕВС"

 

В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 531 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: