MENU

13:21
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років ІІ коло – ІV тур: ІНТРИГА ЗБЕРІГАЄТЬСЯ

         За тур до фінішу ситуація в таблиці знову заплутана. І якщо з новим-старим чемпіоном все зрозуміло, то справжня спортивна битва розгортається за призові місця. До головних претендентів дещо несподівано, на перший погляд, впритул наблизився топільський «Оскіл» і тепер лише останній тур остаточно вирішить долю всіх команд і визначить зайвого в боротьбі за призи. Попри зустріч в запасі, вже не зможуть поправити турнірне становище команди «Ветеран» і «Колос», які відповідно завершать свій турнірний біг на пятому і шостому місцях. А передостанній тур вмістив у себе і несподіванки, і закономірні результати…        

Команда «Оскіл» (Куп’янськ)

 

«Оскіл» (Куп’янськ) –  «Факел» (Григорівка-Колодязне)

0:3 (19:25; 21:25; 20:25)

 

         Перед звітним поєдинком «Факел» опинився в такій ситуації, коли несподівану для себе поразку і втрату очок у попередньому турі необхідно було компенсувати повною викладкою в матчах, що залишилися. Один з них – непростий поєдинок проти новоспеченого чемпіона. Мотивація, звичайно, велика справа, яка мимо волі спортсменів, під час, тихенько підкрадається несподіваною розхолодженістю і почуттям виконаної справи. А тут ще втома навалилася на основних виконавців та і склад «Оскола» був далеко не ідеальним… Але всі ці фактори ніяк не зменшують заслуг молодої команди…

         Гравці «Факела» на цю гру були налаштовані максимально, суперник навпроти – гра не пішла, впіймати свій ритм і перебудувати перебіг подій на свою користь ніхто особливо не намагався. Так і минув перший сет за повної домінації «Факела». Але чи сподівався хто, що цей поєдинок куп’янчани завершать першою поразкою в чемпіонаті, та ще з таким рахунком? Напевне – ні, але факт залишається фактом.

         Та друга партія засвідчила всю серйозність намірів молодого колективу. Плюс п’ять м’ячів переваги на виході на фінішну пряму і впевненість у діях, а ще кураж від переваги над новим чемпіоном району, зробили свою справу і «Факел» впевнено здобув очко, вигравши другу партію.

         Третій сет мало чим відрізнявся від двох попередніх. Гості, до їх честі, повністю руки не опустили і намагалися гідно протистояти суперникам, хоча в їх діях відчувалася приреченість. Фізичних сил і ресурсу забракло колективу аби відновитися у грі і змінити хід подій. А «Факелу» саме того було і треба – команда рішуче провела три сети поспіль, потужно атакувала і не менш впевнено захищалася, здобувала перевагу і насолоду від гри, а потім і від перемоги. Важливі три очки у кошик команди мали велике значення, але все тепер залежало ще і від результатів останніх матчів на фініші.

 

«Ветеран» (збірна району) –  «Родіна» (Богданівське)

3:1 (25:18; 18:25; 25:16; 26:24)

 

         Традиційно вже «Родіна» провалила початок стартового сету і «відпустила» суперників у відрив. Втім, перша перерва (4:10) дозволила команді прийти до тями, але ветерани набрали непоганий ритм гри і темп їх атак все важче і важче було зупиняти молодим волейболістам. Наблизитися у рахунку до показників ветеранського колективу «Родіна» зуміла ближче до середини партії, але впевнена гра досвідчених волейболістів і декілька поспіль вдалих дій на блокуванні, дозволили команді впевнено почуватися на фініші сету і здобути переконливу перемогу над молоддю.

         Друга партія розпочалася активністю ветеранів і невеликою перевагою в рахунку, яку опоненти швидко нейтралізували і перевели гру у власне русло, продовживши розвиток подій у партії за власним сценарієм. Надії аби «зачепитися» за позитивний результат були у ветеранів під час зупинки за рахунку 16:19, але скоротити відставання не вдалося. Партія завершилася із дзеркальним рахунком першого сету, звівши загальний результат до нічиєї. Продовження боротьби очікувалося з інтересом.

         Тим цікавішим воно намічалося після рівного старту третьої партії до рахунку 11:11. Першими дали збій молоді волейболісти і відправилися на перерву за рахунку 11:12, потім ще раз, проваливши декілька розіграшів – 11:16. Але зупинити потяг, який набрав повну ходу, а саме так виглядав ветеранський колектив, було надзвичайно важко. Як виявилося і неможливо, ветерани повели в матчі 2:1.

         Глядачі розраховували на повні п’ять партій в матчі, все до того йшло і за грою. Волейболісти «Родіни» прекрасно розуміли всю відповідальність за результат, тому намагалися, втративши очко, здобути два аби продовжити рівноцінну боротьбу за високі місця. Очко в очко команди йшли до відмітки в чотирнадцять м’ячів, коли перепочинок знадобився ветеранам. Втома давалася взнаки і швидкий темп гри не був у ті хвилини союзником досвідченої команди, про що свідчить і друга майже поспіль перерва – 15:18. Дві зупинки все ж дали час для роздумів команді і перезавантаження для вирішального спурту. І в той час, коли здавалося, що команди вирішать долю переможця у вирішальному короткому сеті, несподівано помилився у простій ситуації О.Рущак. Окрилені успіхом ветерани беруть ще очко і вже «Родіна» йде на рятівну перерву (25:24). Але ветерани витискають максимум із важкої кінцівки і виривають перемогу в партії (26:24) і перемагають в матчі – 3:1.

          

Команда «Оскіл» (Тополі)

 

«Оскіл» (Тополі) –  «Колос» (Рідкодуб)

3:1 (25:19; 24:26; 25:17; 25:14)

 

         Топільчани, після перемоги над «Факелом» і поразки «Родіни» від ветеранів, отримали чудову нагоду у гонці переслідування, де в разі перемоги над «Колосом» зберігали б відставання від вказаних вище команд в одне очко і мали шанс на попадання у трійку. Щоправда, не тільки в цьому матчі «Осколу» потрібна була перемога, а і в останньому турі також неодмінно треба перемагати і сподіватися на осічку суперників…

         Звітний матч «Оскіл» розпочав потужно і зі старту сету позначив свою перевагу. Всі намагання рідкодубівців змінити ситуацію на майданчику були марними, топільчани повністю контролювали хід розвитку подій у першій партії і впевнено довели її до перемоги.

         Друга партія стала найбільш цікавим видовищем у протистоянні цих команд – воно було рівним і захоплюючим, а перемогу «на прапорцю» здобули рідкодубівські волейболісти, відновивши інтригу.

         Втім, вже третя партія дала відповідь на запитання стосовно переможця. У грі «Колоса» не було зібраності, нервозність в діях і поведінці окремих гравців негативно впливала на командну гру і, звичайно, не грала на користь колективу. Переконливі дії гравців «Оскола» дали змогу повести в рахунку, вигравши третій сет, а переможця четвертого прогнозувати було вже не важко. Топільчани перемагають і зберігають медальні шанси, хоча при цьому мають найгірші показники серед трійки претендентів.

         Отож, до завершення чемпіонату залишається провести лише один тур, матчі якого відбудуться 28 січня. Чемпіон відомий достроково і тепер, в ранзі переможця, купянський «Оскіл» зіграє принциповий матч проти «Родіни», якій в свою чергу конче необхідно перемагати з найменшими втратами. Серед претендентів на медалі чемпіонату непогані шанси має «Факел», який поки що випереджає «Родіну» за додатковими показниками і має останню гру проти «Колоса», який вже, також достроково, забронював за собою шосту позицію. Ще один претендент на медалі – топільський «Оскіл», зіграє проти немотивованого вже ветеранського колективу. З огляду на останній за розкладом час проведення матчу, топільчани бачитимуть весь турнірний розклад і, можливо, вирішуватимуть в останньому матчі чемпіонату свою долю, можливо медальну. Тож чекаємо останніх поєдинків, тоді і підібємо остаточні результати.

В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 567 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: