MENU

23:45
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років ІІ коло – У тур: ОСТАННІЙ ТУР БЕЗ СЕНСАЦІЙ

    Останній тур відкритих змагань у Дворічанському районі підводив риску під двохмісячним турнірним марафоном на імя «чемпіонат району». В останній ігровий день закономірностей було більше, ніж несподіванок. Команди здобули прогнозовані, притому «сухі», перемоги і не стали затягувати час перед офіційним нагородженням переможців і призерів чемпіонату. Команди зберегли попередні позиції, що засвідчило про рішучість їх намірів і правильність обраного шляху.

 

«Оскіл» (Куп’янськ) –  «Родіна» (Богданівське)

0:3 (18:25; 23:25; 24:26)

         Матч потенційних суперників у боротьбі за високі позиції викликав чималий інтерес серед прихильників волейболу. На жаль, очна зустріч сильних суперників припала на останній тур, коли доля чемпіонства одним із суперників була вже вирішена. Втім, принциповість поєдинку і його «підтекст» не залишили байдужими вболівальників. Відчуваючи всю відповідальність за результат перед своїми шанувальниками, команда господарів підійшла до гри у всеозброєнні.

         Не дивлячись на принциповість поєдинку, обидві команди знову не змогли залучити до складу всіх найсильніших виконавців. Місцеві волейболісти через хворобу втратили основного зв’язуючого Д.Дацика, який однаково вдало діє й на інших позиціях, але отримали підсилення у склад в особі Д.Медяника, який вперше з’явився у складі наприкінці чемпіонату. Гості не зуміли задіяти на гру диригента своїх атак Ю.Теплякова і гравця першого темпу Ю.Ткачова. Попри втрати, команди налаштовувалися на боротьбу і красиву гру.

         Коротка розминка боєм на початку першої партії швидко минула і вже «Родіна» впевнено повела перед, перевага поступово сягнула двозначної (5:11), а за рахунку 10:17 куп’янчани зупинили гру тайм-аутом. Впізнати у грі «Оскіл» було важко, команда діяла дуже повільно, міць її атак захлинулася, захист майже бездіяв. Щоправда, ближче до кінцівки, гості кілька м’ячів відіграли, але загалом маловиразна гра у стартовому сеті коштувала волейболістам сусіднього району поразки.

         Але ж як зуміла перетворитися команда у наступних сетах. Друга партія розпочалася з переваги в рахунку місцевої команди, але потім щось пішло не так, ініціативу було втрачено, а гості почали потихеньку надолужувати і вже не так безпорадно виглядала команда гостей у протистоянні, як у першій партії – 10:10; 14:14; 18:18… 20:20 – за рівного рахунку команди вийшли на фінішну пряму партії. В цей час глядачі мали змогу спостерігати гру в кращих традиціях протистоянь цих колективів. Кінцівка партії, все ж, була за господарями. Нестримний в атаці Дмитро Медяник трьома потужними атаками поверх блоку тричі поспіль змушував капітулювати суперників, а своїй команді допоміг святкувати перемогу в другому сеті – 25:23.

         Третя партія, хоча і стала останньою в матчі, принесла масу задоволення присутнім. Такий волейбол вболівальники полюбляють, тому оплесків на адресу обох команд не жалкували. Господарі повели зі старту, але не надовго. Надалі рваний темп гри, розкуті дії від гравців «Родіни» і серія помилок. Деякий відрив у рахунку в середині сету на користь гостей знову нейтралізував силовими подачами і потужними атаками з задньої лінії все той же Д.Медяник. Щоправда, на кінець партії перевага в рахунку була на боці «Оскола» - 21:18. Але «Родіна» за рахунок потужних дій на сітці М.Сєріка спочатку наздогнала, потім вдалася до розміну очок, а насамкінець вирвала перемогу в партії, коли спочатку використала для набору передостаннього очка помилку суперників в атаці, а потім вже сильним ударом під сітку переможну крапку поставив невгамовний Д.Медяник. Принциповий матч-реванш для команди господарів вдався, але присмак його видався з «бронзовим відтінком».

 

«Факел» (Григорівка-Колодязне) –  «Колос» (Рідкодуб)

3:0 (25:17; 25:20; 25:16)

         Аби не втратити підсумкову другу позицію, до чого молода команда йшла планомірно, здобуваючи перемогу за перемогою, «Факелу» необхідно було не втратити очки у звітному матчі, можна навіть було програти одну партію. Але, амбітний колектив, який йшов до срібної мрії широкими семимильними кроками, відкладати справу у «довгий ящик» не став. Впевнена гра протягом матчу раз-по-раз забезпечувала команді стартовий відрив у кожному ігровому відрізку. Після здобутої переваги команда, не дивлячись на молодість, грала розкуто, відчувала себе господарем майданчика і впевнено доводила перевагу. Суперники, які втратили мотивацію і вище шостого місця піднятися вже не могли, схоже були не проти такого повороту подій і здалися на милість переможцям. «Факел» впевнено переміг і зробив крок уперед порівняно з минулорічним чемпіонатом, змінявши «бронзу» на «срібло».

 

«Ветеран» (збірна району) –  «Оскіл» (Тополі)

0:3 (23:25; 15:25; 20:25)

         Останній матч чемпіонату у плані турнірних розстановок вже нічого не вирішував, тому команди мали провести легкий спаринг і насолодитися грою перед церемонією нагородження і закриттям змагань. Ветерани знову зіткнулися з проблемою формування ігрового складу, проте це аж ніяк не завадило команді видати красивий сет і нав’язати боротьбу більш молодим суперникам у стартовій партії. Лише кінцівка визначила переможця і це, в певній мірі, визначило перебіг подій у грі в подальшому.

         Друга партія у ветеранів відверто «не пішла»: не заладився прийом, втрати на подачі породили невпевненість в діях в інших компонентах гри, яка взагалі «розсипалася» на окремі епізоди і більше нагадувала пробудження після сну. Просто шалена стартова перевага «Оскола» вилилася у прогнозований відрив наприкінці партії.

         Прогнозувати боротьбу у такій ситуації за рахунку 2:0 та ще й без певної мотивації для обох суперників, було справою марною, що команди й довели, завершивши поєдинок мінімальною кількістю відведених регламентом партій.

         Чемпіонат фінішував. Зіграно останні матчі і підведені підсумки змагань. Про його підсумки в цифрах і таблицях, про кращих гравців у нашому наступному огляді. А поки що в чемпіонаті району сезону 2016-2017 років поставлено крапку – ще одні змагання стали історією.

 

В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 650 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: