MENU

15:27
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років – ІІ тур: «ПЕРША НЕСПОДІВАНКА ПЕРШОСТІ»

         Після другого ігрового дня чотири команди продовжують ходу турнірними шляхами відкритої першості Дворічанського району без поразок. Ще дві команди після зіграних матчів залишилися з нулем у графі «набрані очки». Щоправда, кількість матчів у команд різна. І зумовлено це не тільки непарною кількістю команд-учасниць, а й можливістю надання командам з інших регіонів більш доступного графіку проведення поєдинків, пов’язаного з географічною віддаленістю. Тому позначку «ігровий тур» правильно буде трактувати як «ігровий день». А тепер безпосередньо до матчів другого ігрового дня.

 

«ЗЕВС-Д» (Андріївка) – «Ветеран» (збірна району) –

0:3 (22:25; 16:25; 22:25)

         Ігровий день розпочинали команди, які не тільки вміють демонструвати якісний волейбол, але ще й здатні проявляти на майданчику справжній характер турнірного бійця. Щодо звітного поєдинку скажу, що він очікувався з інтересом в плані цікавості протистоянь у минулому чемпіонаті. І вже стартовий тур підтвердив сподівання щодо впертої боротьби. Ветерани здобули першими заліковий бал і надалі тримали перевагу на відстані двох м’ячів. Але до середини сету молода команда суперників вирівняла гру і загострила боротьбу у другій половині партії. Починаючи з рахунку 17:17 команди йшли крок в крок аж до красивого рубежу  - 22:22. В кінцівці партії гості припустилися двох невимушених помилок, чим і скористалися досвідчені волейболісти – переміг досвід і ветерани повели в рахунку за партіями.

         В другому сеті гості, пригнічені поразкою у стартовій партії, проґавили відчутний ривок в рахунку (6:0) від опонентів вже зі старту. Але на подачі найдосвідченішого свого гравця В.Шестопалова, якому вдавався «хитрий планер», андріївці зуміли «дістати» суперників. Ветерани зробили спробу ще одного прискорення, після якого суперникам наздоганяти виявилося справою марною.

         Абсолютно рівний початок третьої партії не гарантував спокійного життя ветеранам. Часті помилки в нападі від гравців обох команд вносив певні коливання в рахунку, але глобального відриву у цей відрізок ніхто не здобув. Гра проходила в рівній боротьбі. У ветеранів впевнено з країв сітки атакував Євген Мальцев, а гості набирали очки за рахунок вдалих дій на сітці Євгена Шевченка. Партія за сценарієм нагадувала стартовий сет. Мабуть символічно, що закінчилася вона з аналогічним рахунком, де знову вирішальним фактором став досвід. Ветерани зробили для перемоги рівно стільки, скільки було необхідно і записали повноцінну вікторію у свій актив.

 

«Нива» (Вільшана) – «Факел» (Григорівка-Колодязне) –

0:3 (16:25; 23:25; 21:25)

         Перевага «Факела» у стартовому сеті над молодими і малодосвідченими  суперниками була помітною. Присутність у складі команди досвідченого турнірного бійця Максима Сєріка і гостроатакуючих молодих Євгена Азарова і Павла Кравченка, зіграло свою вирішальну роль у грі на сітці.

         Втім, у другій партії «Нива» зуміла дати бій більш досвідченим суперникам. Введений до складу команди по списку «Б» Дмитро Дацик вміло коригував дії партнерів, сам віддавався грі і молодь налаштовував на боротьбу. Причому вдалі дії у незвичній для себе якості нападаючого вдавалися Дмитру сповна. На фінішну пряму сету команди вийшли за рівного рахунку – 21:21. І хоча молодь «Ниви» по ходу партії програвала, але вирішальним у своєрідному ривку стала перерва за рахунку 11:14. Потім вже «Факел» змушений був зупиняти гру при своїй перевазі (19:16). Але на кінцівку партії вільшанцям не вистачило досвіду і вміння грати відповідальні відрізки на межі концентрації.

         Останній сет матчу «Факел» розпочав надто розкуто і навіть «дозволив» суперникам повести перед у два м’ячі (10:8), але згодом все стало на свої місця. «Факел» не бажав дарувати сет суперникам і продовжувати боротьбу в матчі. Гравці «Ниви» двічі по ходу партії мали намір збити атакувальну міць суперників і брали тайм-аут (8:9; 11:13). Але суперники були налаштовані рішуче і  довели партію до перемоги, хоча за дух суперництва до кінця партії молодим волейболістам слід віддати належне.

 

«ЗЕВС-Д» (Андріївка) – «Родіна» (Богданівське) –

2:3 (25:21; 22:25; 18:25; 25:21; 11:15)

         «ЗЕВС-Д» цього дня проводив другий поєдинок (винесений матч ІХ туру) і виглядав у ньому значно краще ніж у попередньому. «Родіна» зі старту повела 7:2 і ніщо не віщувало біди, та гравці команди самі її накликали занадто розслабленими діями і власними помилками. Щоправда, належне потрібно віддати суперникам, які тонко «упіймали» момент «спочивання на лаврах» від суперників і взялися за гру. За рахунку 8:9 першу перерву використала «Родіна», другу «зупинку» команда зробила на рубежі 13:16, але гра не клеїлася. Ще й суперники добре «завелися» і трималися за перевагу «мертвою хваткою». В підсумку, дещо несподівано, в рахунку повів «ЗЕВС». Це налаштовувало на боротьбу і підказувало, що після двох «сухарів» з ранку намічалося довге з’ясування стосунків. Так і вийшло.

         В другій партії, на фоні попереднього суперництва, знову зав’язалася красива боротьба, яка тривала за рівного рахунку аж до двадцятиочкового рубежу. Кінцівку партії «Родіна» провела впевненіше і становище за партіями вирівняла. Тон у грі і в третій партії знову задавала «Родіна». Стартовий відрив у шість м’ячів і подальші потужні дії трансформувалися у вагому перевагу в рахунку, якої вистачило для загальної перемоги. Так волейболісти Богданівського повели перед у матчі.

         Тим більшою несподіванкою стала гра команд у четвертому сеті, де ініціативою переконливо заволоділи номінальні гості. І не просто заволоділи, а повели перед з більш ніж двозначним відривом у рахунку – 14:6 (!). За рахунку 21:14 на горизонті «замаячила» п’ята парія, але навіть сім очок відриву не гарантували для «ЗЕВСу» спокійної кінцівки. Та все ж, дива не сталося, команди розділили очки в матчі і вступили у завершальну фазу гри за другий заліковий бал.

         В п’ятій партії в рахунку спостерігалися коливання: 4:1 на користь «Родіни» і перша перерва гостей, 5:6 – перша перерва вже від «Родіни», 6:8  - +2 у «Родіни» на зміні майданчиків… За рахунку 7:11 «ЗЕВС» вдруге йде на перерву, як наслідок 10:12. На більше бурлучан не вистачило. «Родіна» зуміла дожати суперників у короткому сеті і хто знає, як розвивалися б події, коли б грати довелося довгу партію. Такий результат, напевне, став першою несподіванкою чемпіонату з якого, гадаю, лідери районного волейболу зроблять правильні висновки.

 

«Колос» (Рідкодуб) – «Оскіл» (Купянськ) –

0:3 (15:25; 17:25; 17:25)

         Рідкодубівський «Колос» проводив свій стартовий поєдинок у новому чемпіонаті і це відчувалося. Проблем команді «додав» календар – вже в стартовому матчі в суперники «Колосу» дісталася потужна команда чинних чемпіонів. І це не додавало впевненості рідкодубівцям щодо позитивного результату. Гравці команди часто помилялися, втрачали м’яч в простих ігрових ситуаціях і ніяк не могли налагодити гру.

         Рідкодубівці, які мають у складі бувалих волейболістів, постали перед вболівальниками слабко підготовленою командою, де компоненти командної волейбольної гри були розібрані на окремі ігрові епізоди. У діях колективу не було цілісності, на лице була «розтренованість» гравців. За такого перебігу подій «Оскіл» мав нагоду награвати певні ігрові зв’язки, впевнено вести гру і здобув повноцінну перемогу у простому для себе матчі.

 

«Нива» (Вільшана) – «Оскіл» (Купянськ) –

0:3 (14:25; 18:25; 17:25)

         Завершувався ігровий день знову двома матчами з «сухими» перемогами. У звітному поєдинку прогнозувати переможця не брався хіба що ледачий. Цікавило інше: скільки очок у грі проти чемпіонів зможуть взяти юніори? Зважаючи на суперника, «Оскіл» провів гру в’яло, а молодь «Ниви» навпаки горіла бажанням щонайкраще показати себе у матчі проти грізного суперника. Звісно, сили на майданчику апріорі були не рівними, але молодь у цій грі набула неоціненного досвіду. У команди чітко просліджувалося бажання грати і здобувати активними діями залікові бали. Перед грізним суперником гравці «Ниви» аж ніяк не знітилися, діяли в міру своїх можливостей. Часом юним волейболістам вдавалися результативні атаки і красиві дії на майданчику і тоді «іскри в очах» ставало ще більше. Щоправда, сперечатися на рівних з такими командами-лідерами, молодим гравцям ще не під силу, тому перемога «Оскола» цілком закономірна.

 

В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 567 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: