MENU

15:36
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років – ІІІ тур «ІНТРИГУЮЧИЙ ПОЧАТОК ДНЯ»

Третій ігровий день, з різних причин, вмістив у собі лише два поєдинки звітного туру. Натомість були зіграні ще два винесені матчі пятого туру і поєдинок дев’ятого календарного дня. Знову окремим командам довелося грати по дві зустрічі в один день і зараз доволі важко конструктивно щось обґрунтовувати у плані подальших шансів, бо проведена різна кількість матчів, за рівним рахунком, ще ні про що не говорить. Та і фаворити першості в більшості своїй очні поєдинки ще не проводили. Тож цікава боротьба ще попереду. А черговий ігровий день взяв старт двогодинним «розігрівом» в пяти партіях матчу старих, добре знайомих суперників.

 

«Ветеран» (збірна району) – «Колос» (Рідкодуб) -

3:2 (25:19; 20:25; 20:25; 25:17; 15:9)

         Ветеранська команда проводила звітний поєдинок проти однієї з найстаріших волейбольних команд району. Тобто, на майданчиках  волейболісти обох команд зустрічалися досить часто, щоб вести обережну гру. З початком матчу команди продемонстрували наполегливість в атаці, на що використовували весь технічний арсенал. Гра ветеранської дружини була більш злагодженою і узгодженою, тоді як «Колос» грав уривками, але в бажанні перемогти колективу не відмовиш. Помилки в першій половині стартового сету рідкодубівці виправляли під час тайм-аутів, які використали дуже швидко, але рівновагу в рахунку втримали. Час для фінішного прискорення настав за рахунку 17:17, коли ветерани пішли вперед у рахунку, а їх візаві не зуміли «згасити» активність суперників. Кінцівку першої партії виграли ветерани, але відчувалося, що резерв у «Колоса» є.

         Що, власне, і довела наступна партія. Рідкодубівські волейболісти продовжували набирати обертів, впевненою грою захопили ініціативу (при деяких непорозуміннях у грі ветеранів) і до середини сету вели з непристойним відривом 16:8 (!). До честі досвідчених волейболістів ветеранської команди, вони намагалися «дістати» суперників у рахунку, але «не встигли». Подібна гра від «Колоса» намітилася і в третій партії. Тут вже настав час схаменутися ветеранам. Зав’язалася боротьба і вже «Ветеран» швидко йде на дві короткі перерви, а «Колос», тим часом, набирає очки. В подальшому контраргументів з боку ветеранів запропоновано не було, суперники рішучою грою довели партію до перемоги і повели перед в рахунку в матчі, здобувши заліковий бал.

         І треба ж було бачити, як мобілізувався «Ветеран» у четвертій партії, коли нависла загроза програшу. Зібраними діями, виваженою тактикою ведення гри волейболісти довели свою перевагу і вирівняли становище, перевівши гру на тайм-брейк.

         Вирішальний сет став красивим завершенням матчу-відкриття чергового туру. Віддати заочно перемогу комусь із команд було б надзвичайно важко. До зміни сторін +1 у ветеранської команди. Але декілька власних помилок, невдоволення і суперечки призвели до попередження і доданого очка ветеранам. Така «чехарда» у стані суперників зіграла на користь команди «Ветеран», гравці якої святкували перемогу  у вирішальному сеті 15:9 і в матчі – 3:2.

 

«Оскіл» (Тополі) – «Факел» (Григорівка-Колодязне) -

3:0 (25:22; 25:21; 25:22)

         Без перебільшення буде сказати, що це був матч амбітних суперників, які провели поєдинок з рівними шансами на перемогу, тільки комусь трохи більше поталанило у досягненні позитивного результату. Не побоюся сказати, що це був найбільш непередбачуваний двобій у цьогорічному чемпіонаті. Рішучий настрій і переможні наміри обох колективів знову обіцяли красиву гру, насичену яскравими моментами боротьби на сітці. Звичайно ж, після таких поєдинків можна тільки пожалкувати, що матч тривав усього то три партії.

         Протягом боротьби у першому сеті, топільський «Оскіл» весь час вів перед у три-чотири м’ячі, але до фінішного відрізку партії «Факел» зумів наздогнати саме тоді, коли розпочиналася гра нервів – 19:19. Кінцівка сету краще вдалася гравцям «Оскола», а мудрість і досвід гравців, введених до складу команди по списку «Б», зіграла свою вирішальну роль..

         Малюнок і характер гри у другому сеті не змінився. Знову очко-два переваги на користь топільчан на початку партії, череда взаємних помилок на подачі і знову рівна суперечка на фініші партії. Відповідальну гру команди розпочали за рахунку 18:18, далі 20:20 і тут «Факел» припустився трьох поспіль помилок і вже 20:24 не на їх користь… Вигране очко тільки на мить зберегло інтригу, яку вмить розбив «Оскіл».

         Третя партія не віщувала швидкого фінішу гри, бо в таких матчах навіть за рахунку 2:0 на користь одного з суперників, передбачати і прогнозувати щось надзвичайно важко. Ось тільки деякі миті гри: 5:8 – перша перерва «Факела»; 18:13 – найбільша перевага у «Оскола» за матч… але, рішучий штурм колодязнян відправляє на перерву вже суперників (18:17)… Знову помилка на подачі не дозволила вирівняти рахунок, «Оскіл» скористався необачністю, «включив» блок і потужну атаку з країв сітки і вирвав перемогу в сеті  і в матчі, явно не бажаючи продовжувати напружений поєдинок.

 

«Ветеран» (збірна району) – «Нива» (Вільшана) -

3:0 (25:19; 25:18; 25:10)

         На майданчику у цій грі по різні боки сітки зійшлися два покоління волейболістів. Батьки і діти, а для кого, як то для найдосвідченішого гравця команди «Ветеран» О.Ф.Шишкунова – внуки… Втім приємно, що є така спадковість поколінь. Звичайно, всім було зрозуміло, хто в цьому матчі вийде переможцем, але важливо інше. Ветерани награвали свої тактичні побудови і дозволяли грати молодим початківцям, які роблять тільки перші кроки у дорослому волейболі, більше того, підказували їм і схвально відносилися до вдалих дій молодих волейболістів. І все це, повірте, без всякого там панібратства, з повною відповідальністю. В деяких епізодах поєдинку юні волейболісти, гра яких підкріплена впевненими діями окремих більш досвідчених гравців, виглядала привабливою і по-справжньому «дорослою». Але, треба дивитися правді у вічі: хлоп’ячого азарту, коли емоції переборюють здоровий глузд, не до кінця продуманих дій, власних помилок у молодих хлопчаків ще вистачало. І не будемо судити їх занадто жорстко, бо в них є головне – бажання грати у волейбол, а турнірні здобутки прийдуть з досвідом і грою.

 

«Оскіл» (Тополі) – «ЗЕВС-Д» (Андріївка) -

3:0 (25:22; 25:16; 25:23)

         Цей матч мав стати ще одним цікавим видовищем і обіцяв уперту суперечку. Топільчанам довелося цього дня проводити другий поєдинок проти команди, складеної з гравців сусіднього району. Така собі матчева зустріч. І для «Оскола», скажу відверто, вона не була легкою, бо суперник із тих, хто ніколи не пасує перед авторитетами і завжди грає до останнього. Втім, «авторитети» у складі топільчан – В.Домнін і О.Коваленко, а скоріше досвідчені виконавці, покликані до колективу аби систематизувати його гру, направити у потрібне русло і придати виконавської майстерності, дійсно додали стрункості потужним діям топільчан і відповідальності у захисних порядках. Але молодь з Андріївки вперто продовжувала «гнути свою лінію» на майданчику і мало чим поступалася досвідченим опонентам. Найбільш вдало у цій грі у складі «ЗЕВСа» виглядав молодий Є.Шевченко, якому вдавалися і потужні атаки, і вдалі захисні дії на блокуванні. Під стать йому діяв у атаці Є.Азаров. Гра команди виглядала нічим не гірше за гру «Оскола», але у вирішальні миті андріївським хлопцям банально не вистачало досвіду.

         Всі три партії пройшли за приблизно однаковим сценарієм і можна впевнено сказати, що гра була видовищною, а перемогу, вважаю закономірну, святкували волейболісти топільської команди «Оскіл».

 

«ЗЕВС-Д» (Андріївка) – «Нива» (Вільшана) -

3:0 (25:12; 27:25; 25:17)

         «Розігріті» попереднім поєдинком, гравці «ЗЕВСу» вийшли на майданчик у винесеному матчі п’ятого туру з рішучим наміром здобути повноцінні три очки. І якщо у попередній зустрічі це команді зробити не вдалося, то у звітному поєдинку всі очікували на легку «прогулянку» в матчі проти «Ниви». І стартовий відрізок засвідчив повну перевагу гостей над молодими вихованцями районного волейболу. Що, напевно, і розхолодило  волейболістів команди гостей, а молодь це зуміла відчути і заграти у свою гру.

         До середини другого сету «Нива» зуміла зробити відчайдушний «стрибок» нагору і атаку на відрив у рахунку суперників. Дві короткі  перерви  (за рахунку 16:14 і 18:18) бажаних дивідендів для «ЗЕВСу» не принесли і на фінішну пряму «Нива» вийшла маючи відрив у очко (23:22), коли використала свій тайм-аут. Нервова кінцівка для обох команд і неймовірна підтримка місцевих глядачів, які не жалкували оплесків за вдалу гру молодої зміни. У «Ниви» з’явилася можливість виграти першу історичну партію в дорослому чемпіонаті. Вдало у ці хвилини діяв Олександр Гладченко, який своєю лівою раз-по-раз ставив не вирішуванні задачі для захисту гостей. Та і всі гравці «Ниви» діяли рішуче і самовіддано. Та все ж, новачкам чемпіонату не судилося записати хоча б єдину вікторію в актив. Другу партії «ЗЕВС» «вирвав» 27:25, а в третій боротьба тривала лише до рахунку 15:13 на користь «Ниви». Потім суперники все ж схаменулися, провели кілька вдалих і потужних атак, декілька разів заблокували, чим «вибили» молодих волейболістів з ритму і довели справу до перемоги, «поклавши» в заліковий кошик повноцінні три очки і записавши першу перемогу в актив у нинішньому сезоні.

 

В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 655 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: