MENU

23:01
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років – ІV ігровий день

«ВОЛЕЙБОЛ ЧЕРЕЗ ВІДСТАНІ КІЛОМЕТРІВ»

         До передноворічних змагань завжди ставлення особливе, а тут ще спарений тур… Після ігор останніх цього року ігрових днів всі команди бажали піти на короткий перепочинок в гарному настрої, та не всім судилося. Та і не буває так у спорті, а зокрема у волейболі, де нічиї зовсім відсутні. Знову колективи провели різну кількість матчів, де головне навантаження суботнього змагального дня лягла на плечі вовчанських волейболістів. Ох вже ті географічні особливості і пристрасть до волейболу…

         Але тур суботнього дня відкривали місцеві команди:

 

«Нива» (Вільшана) – «Оскіл» (Тополі) -

0:3 (12:25; 22:25; 25:27)

 

         Вільшанська «Нива», яка поки що залікових очок не здобувала, але так вперто йде до своєї цілі, отримала в суперники потужну команду, яка останнім часом значно покращила свою гру і знаходилася перед звітним ігровим днем на вершині таблиці. Ранній старт змусив команди трохи «розкачатися» серією взаємних помилок, але першими у відрив пішли топільчани, що виглядало цілком закономірним результатом. Перша перерва від молодої вільшанської команди за рахунку 7:11 рух суперників до перемоги в партії не спинила і «Оскіл» повів перед у грі.

         В другій партії молодь «Ниви» заграла більш розкуто і хоча початок знову програла (4:9), все ж до середини сету зуміла вирівняти становище. Друга спроба відірватися в рахунку у топільчан була більш переконливою (19:15), хоча боротьба на фініші сету тривала запекла і завершилася перемогою більш іменитої команди.

         Третя партія хоча і стала останньою в матчі, але подарувала надію молодим волейболістам на переможне завершення. Деяка розхолодженість у діях гравців «Оскола» ледь не зіграла проти них у звітній партії, яка мало не завершилася поразкою. За програшу трьох м’ячів (10:13) «Нива» взяла перший тайм-аут і почала наздоганяти, та ще й так, що вже за рахунку 21:19 на свою користь «відправила» на вимушену перерву своїх візаві. Рваний темп гри змусив «Ниву» вдруге «зупинитися» (21:22), що дало змогу бути за крок до перемоги у партії – 25:24. Але останній тайм-аут «Оскола» за цього рахунку приніс йому перемогу в партії і в матчі, а молодим вільшанцям знову не вистачило вміння і досвіду аби довести партію до перемоги.

 

«Факел» (Григорівка/Колодязне) – «Струмок» (Вовчанськ) -

3:0 (25:18; 25:16; 25:6)

 

         Це був перший матч із трьох запланованих у цей день за участю команди із Вовчанська. І його вона розпочала по-бойовому, коли на рівних провела половину стартової партії проти минулорічного «бронзового» призера першості. А потім перша ж спроба «Факела» піти у відрив увінчалася успіхом – гості не були готовими до такої активності і програли стартовий сет.

         Друга партія мала дати відповідь про істину силу команди з Вовчанська і можливість її належного протистояння у матчі з одним із претендентів на нагороди чемпіонату. Але знову боротьба тривала лише пів сету, а потім «Факел» впевнено довів свою перевагу і збільшив відрив у рахунку. Вовчанські волейболісти, які антропометричними даними гравців своєї команди природою не обділені, програвали молодим виконавцям команди суперників у рухливості. Та і брак фізичних кондицій в другій половині кожної з партій давав про себе знати. Не побачили ми цього разу і боротьби на сітці, яку «Струмок» (маючи у складі достатньо високих гравців) беззаперечно програв. А третя партія стала справжнім побиттям гостей, коли вони відверто припинили боротьбу і майже без супротиву «Факел» довів свою перевагу, що, звичайно, ніяким чином їх заслуг не применшує.

 

«Родіна» (Богданівське) – «Оскіл» (Тополі) -

3:2 (25:22; 23:25; 14:25; 25:21: 15:6)

 

         Нелегкою видалася боротьба в цьому матчі для обох команд. Вже стартова «закрутка» позначила всю серйозність намірів суперників. Топільчани повели перед зі старту матчу, але надалі гра вирівнялася і проходила у взаємогострому ключі, де визначити перевагу будь-кого із суперників було справою марною. Втім, до фінішної прямої «Оскіл» мав відрив у чотири-п’ять пунктів. Та «Родіна» не та команда, для якої відставання у якісь там п’ять м’ячів може стати на заваді для здобуття позитивного результату. Що, власне, суперники і довели, спочатку ліквідувавши «заборгованість», а потім і вирвавши остаточну перемогу у стартовій партії.

         Характер боротьби у наступному сеті мало чим відрізнявся від попереднього. Знову впевненіший старт «Оскола», знову суперник вирівняв становище і знову все вирішувалося наприкінці партії. Фінішні розбори цього разу були більш успішними для гравців «Оскола», які зуміли за рахунок агресивних дій в атаці вирівняти рівновагу по партіям. А вже третя партія стала повним бенефісом гравців топільської команди. Суперники явно не очікували такого повороту подій і таких швидкостей та були приголомшені. Гравцям «Оскола» вдавалося на майданчику все – і потужні атаки з країв сітки у виконанні С.Обухова і М.Овчеренка, і ефективні скидки м’яча від зв’язуючого О.Коваленка, і вдалі блокування від В.Домніна і М.Саранді, і атаки першим темпом від Б.Семененка. Гра команди виглядала цільною і була чи не найкращою у виконанні колективу. Тому результат партії говорить сам за себе – суперникам протиставити активності «Оскола» було нічого.

         І в четвертій партії для «Родіни» коштувало надзусиль аби вирівняти становище. До двадцяти очок команди «дихали в спину» одна одній і не відпускали опонента у відрив в рахунку. А на фінішній прямій «Родіна» здобула три очки поспіль, що і вирішило підсумок боротьби в партії. Психологічна перевага перед коротким сетом була на боці переможця четвертого сету.

         Гра на тайм-брейку стала феєричною для «Родіни». Дві спроби гравців «Оскола» аби зупинити біг подій тайм-аутом (1:4; 2:9) результату не мали і матч було програно. Банально, топільчанам не вистачило фізичних кондицій, бо вони проводили другий матч за день, а вирішальний сет був уже восьмою (!) партією за короткий проміжок часу. Цей матч по праву можна вважати поєдинком четвертого ігрового дня.

 

 «Струмок» (Вовчанськ) – «Колос» (Рідкодуб)

1:3 (22:25; 22:25; 28:26; 17:25)

 

         У своєму першому матчі вовчанська команда, програвши дві партії, навмисно економила сили і мала наміри нав’язати свою гру і боротьбу наступному супернику. На їх думку, саме у грі проти рідкодубівської команди вони мали змогу здобувати залікові бали. І боротьба дійсно зав’язалася – суперники грали у відкритий волейбол, використовуючи всю ширину сітки, потужно атакуючи і надійно захищаючись. Не обходилося, щоправда і без похибок, але як без того, часом грішили представники обох команд, але загальної картинки від цікавої гри це аж ніяк не псувало. Команди на рівних провели стартові дві партії, які пройшли наче під копірку. І в обох сетах спортивна вдача була на боці місцевої команди, причому закінчилися відрізки з однаковим рахунком 25:22 на користь «Колоса». Тут і без везіння в кінцівках партій не обійшлося, і без «допомоги» суперників, але ж: гра забудеться, а рахунок залишиться!

         Тим більше дивним був поворот у третій партії, напевне, гості все ж сподівалися взяти очки саме у цьому матчі. Їх натхненна гра дозволила підтримати темп попередніх партій і задати тон боротьбі у звітному сеті. Не засмутив вовчанців навіть програний початок партії, вони вперто продовжували «гнути свою лінію» і таки домоглися свого. У грі на більше-менше гравці команди дограли до останнього, коли суперник вже святкував наче б то здобуте очко, витягли неймовірно складний м’яч і святкували перемогу в сеті – 28:26.

         Після такого «холодного душу» «Колос» відверто «проспав» стартовий відрізок четвертої партії. Лише після тайм-ауту гравці прийшли до тями і взялися за справу з новими силами. Команді все ж вдалося повернути русло подій у своєму напрямку, перевага «Колоса» в рахунку нестримно зростала, а до фінішу партії набула цілком пристойної переваги.

 

«Родіна» (Богданівське) – «Струмок» (Вовчанськ) -

3:0 (25:12; 25:23; 25:15)

 

         «Ох уже ті географічні особливості і пристрасть до волейболу…» - говорили ми на початку матеріалу. І дійсно, волейболісти з Вовчанська справді стали заручниками непростої ситуації. Через любов до гри і бажання грати, вони долають немалі відстані аби взяти участь у волейбольних змаганнях. Але ж через неможливість приїзду кожного вихідного, команді доводиться шляхом проведення спарених поєдинків долати турнірні шляхи дистанції. Звісно, коли граєш третю гру за день, та ще й після тривалого переїзду, причому проти сильної і амбітної «Родіни», однієї мотивації і бажання перемогти замало. Необхідна ще максимальна концентрація сил і неабиякі фізичні кондиції гравців і рівноцінні заміни. На жаль, через мікротравму  у попередньому поєдинку, вибув з гри основний нападаючий команди і «Струмок» взагалі проводив останню гру вшістьох. Протистояти молодому і по-спортивному голодному до перемог колективу команди «Родіна» в такому матчі вовчанським волейболістам виявилося непосильним завданням.

         Перша партія пройшла повністю за ігровим сценарієм найсильнішої команди району. В другій партії «Струмок» все ж зібрався з силами і зумів нав’язати боротьбу колишнім чемпіонам району. Але й гравці «Родіни», чудово розуміючи ситуацію, не бажали грати лишній сет і віддавати перевагу гостям. За два кроки до перемоги місцеві волейболісти зупинили гру тайм-аутом і після відновлення гри довели свою перевагу. Третя партія прогнозовано пройшла під диктовку дворічанських волейболістів і більше нагадувала рух в одному напрямку. Зрозуміти команду гостей можна, боротьбі на волейбольному майданчику вона віддала всі сили, але здобути залікові бали так і не спромоглася, вигравши лише один сет і програвши всі три матчі.

Команда Нива - сезону 2016-2017

 

В. Каща

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 458 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: