MENU

11:18
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років – VІ ігровий день: ДВІ ГУЧНІ СЕНСАЦІЇ ЗМАГАНЬ

         Перший ігровий день відкритої першості Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд в Новому році припав на Різдвяні свята. Два дні відчайдушних спортивних баталій стали гарним наповненням вихідних та святкових днів у плані відпочинку для прихильників волейболу. Команди вступили у вирішальну фазу протистоянь на фініші першого кола змагань, тож боротьба за очки і за позиції  очікувалася насичена. Відразу у перший день сталося дві несподіванки: втратив очки лідер і перші залікові бали у вигляді повноцінної перемоги здобув аутсайдер. А відкривали шостий ігровий день «срібний» і «бронзовий» призери минулорічного чемпіонату, тож нудьгувати глядачам не довелося.

 

«Родіна» (Богданівське) – «Факел» (Григорівка-Колодязне)

3:1 (25:17; 25:27; 25:20; 25:18)

 

         Розуміючи всю відповідальність за результат, «Родіна» з самого початку сету почала торувати шляхи до перемоги. Стартовий натиск примусив молодих гравців «Факела» вже на старті сету зупинити гру тайм-аутом (1:6), що дало змогу ще раз розпочати все заново. Перевага у п’ять м’ячів тривала аж до рахунку 18:13, коли «Факел» зробив відчайдушну спробу наздогнати і впритул наблизився до суперників (17:18). Але вирішальну роль наприкінці партії зіграла активність О.Рущака, який «вибив» суперників на прийомі силовими подачами і декілька разів вдало атакував із задньої лінії. Це дало змогу разом з командою святкувати перемогу у стартовому сеті.

         Другий сет почався із рівного протистояння, де команди почергово набирали залікові бали. Ближче до завершення сету «Родіна» за незначної переваги в рахунку на свою користь вдалася до експерименту із зв’язуючим. Користі це не принесло, а суперники відчули слабкість і скористалися нагодою аби ліквідувати відставання. Зупинка від «Родіни» (23:24) була хвилинним заспокійливим – не більше, партію була програна на фініші – 25:27. Висновки було зроблено відразу ж, що й позначилося на перебігу подій у наступних партіях.

         Щоправда, цільної гри від «Родіни», яка (і треба віддати їй належне) будує нову команду і залучає до ігрового складу юних волейболістів, глядачі знову не побачили. Експерименти із складом продовжувалися, поступово награються певні зв’язки і очікувати на красу у грі було не варто. Втім, надалі лідери районного волейболу грали обережно і виважено, зумівши вдруге повести в рахунку за партіями.

         Четвертий сет знову розпочався з провалу і перерви від «Факела» (0:4). Зупинка у грі дала змогу їм надолужити програні бали до середини сету (11:13), але «Родіна» взяла тайм-аут (явно не бажаючи дарувати очки суперникам), швидко організувала ще одне прискорення до якого суперники не були готовими і вирвала перемогу в матчі.

 

«Оскіл» (Тополі) – «Оскіл» (Купянськ)

2:3 (18:25; 25:20; 25:23; 18:25; 12:15)

 

         Цікаве протистояння намітилося у другому поєдинку. Прямо таки спортивна битва на Осколі! Забігаючи дещо наперед відзначу, що в звітному поєдинку куп’янчани, які на старт Нового року  вийшли в якості поточного лідера, втратили перші залікові бали. Збудниками спокою стали їх одноклубники – команда непередбачувана, спроможна «вставити палки в колеса» будь-кому з суперників. Куп’янські волейболісти знову вдалися до кардинальних змін ігрового складу, порівняно з передноворічним стартом, що не завадило їм виграти першу партію.

         Топільчани навмисно змістили очікуваний суперником акцент атак і більше намагалися будувати атакувальні дії через М.Хавелова і М.Овчеренка, тоді як С.Обухов – гравець без сумніву потужний, але з великим відсотком браку в нападі, залишався дещо в тіні. Старт другого сету місцеві волейболісти також програли і вже до середини партії використали дві перерви та відставали на п’ять пунктів (10:15). Щоправда це не завадило команді «впіймати» свою гру, наздогнати суперників, а потім і потужно «розібратися» з опонентами на фініші, використавши скритий резерв у атаці. Куп’янчани до подібного повороту були не готові.

         Старт третього ігрового відрізку гості розпочали розмірено і намагалися повернути гру у власне русло. Це їм сповна вдавалося до середини сету, коли топільчани двома короткими перервами (11:14 і 11:16) вибили опонентів з колії і знову пішли в рішучий наступ. Час «хапатися за соломинку» і використовувати паузи настав для гостей (18:17 і 21:23), але топільчани були налаштовані рішуче. Різносторонні дії в атаці С.Обухова, вміле «диригенство» досвідченого В.Домніна ввели в ступор куп’янчан. А топільський «Оскіл» став першою командою в нинішньому чемпіонаті, яка відібрала залікові бали у чинного чемпіона. І як тут не згадати про насичене та красиве протистояння цих команд на фініші минулорічного чемпіонату, коли перемогу святкували топільчани. Напевне, саме про це згадали і гості, які рішуче перебудували гру і налаштувалися на камбек.

         В четвертій партії (мабуть, виснажені попередніми двома ігровими відрізками), господарі не зуміли протиставити свою контргру настирливим городянам, швидко і безрезультатно використали тайм-аути і подумки готувалися вже до вирішальної партії. Але за першої ліпшої нагоди зуміли нагадати гостям про себе, наблизившись впритул у рахунку, та куп’янчани рахунок по партіям зрівняли і перевели гру у вирішальний сет.

         Провал від топільчан (1:6) дещо розхолодив гостей, які вже за рахунку 6:4 пішли на перерву. Надалі гра загострилася. Протистояння тривало вже більше двох годин і поступатися у короткому сеті ніхто не бажав. Ще по разу команди почергово зупиняли гру (7:11 топільчани і 11:9 гості), після чого більш досвідчені гравці з Куп’янська притисли опонентів і здобули перемогу в партії, а разом з тим  святкували і перемогу в непростому для себе матчі.

 

«Колос» (Рідкодуб) – «Факел» (Григорівка-Колодязне)

0:3 (23:25; 17:25; 17:25)

 

         «Факелу» задля комфортного пересування турнірними сходами потрібно було брати залікові бали саме в цьому поєдинку, у грі з прямим конкурентом – сусідом по турнірній таблиці. Турнірна необхідність зумовила перебіг подій на майданчику – обидві команди із стартовим свистком поринули у вир спортивної боротьби і віддати перевагу комусь із суперників було надзвичайно важко. До середини сету команди планомірно набирали очки, чергуючи вдалі розіграші з помилками, але нервозність відчувалася в діях гравців обох команд, що не давало змоги комусь із суперників піти у відрив. Першими прокинулися молоді гравці «Факела» і «відправили» на перерву суперників (14:18). Наступний ігровий відрізок краще вдався рідкодубівцям і «Факел», мало не розгубивши здобутої переваги, взяв тайм-аут (23:21). Напружена кінцівка сету залишилася за молодими волейболістами «Факела», які зуміли уникнути грубих помилок і результативними діями довели сет до перемоги.

         Переможна хода «Факела» у другій і третій партіях були визначені перемогою у стартовому відрізку. На жаль, «Колос» відноситься до числа тих команд, в яких не все гаразд із психологією, гравці команди не вміють тримати удар, а програвши відрізок часто стають заручниками ситуації і не можуть знайти вихід з такого становища. Так сталося і цього разу. Початок другої партії засмучені гравці «Колоса» взагалі провалили і плавно «пливли за течією» до поразки. Теж саме спостерігалося у третьому ігровому відрізку, коли лише за рахунку 19:17 гравці «Колоса» змусили суперника піти на перерву, але, як з’ясувалося, для того аби довершити розгром «Колоса». Знову 25:17 і 3:0 в матчі.

 

 «Оскіл» (Купянськ)  –  «ЗЕВС-Д» (Андріївка)

3:0 (25:17; 25:20; 25:23)

 

         Передбачити розвиток подій у цьому протистоянні не складало великих труднощів, адже лідер поточного сезону і чинний чемпіон зустрічався з одним із аутсайдерів чемпіонату. Але все ж, десь у глибині душі, місцеві вболівальники розраховували на «різдвяний сюрприз» від команди Великобурлуцького району і недооцінку суперника від городян. Та все вийшло так, як мало бути за турнірним сценарієм. І з мотивацією у куп’янчан, як виявилося, все гаразд.

         В першій партії вже зі старту куп’янчани позначили свою перевагу. Гості з Андріївки намагалися зупинити переможну ходу суперників (7:11), але надалі зрозуміли всю марність справи і «довели» партію до поразки, навіть не приклавши зусиль аби щось змінити.

         Натиск від куп’янчан ставав дедалі меншим з ходом поєдинку, коли здобутої переваги на початку кожної партії вистачало аби утримати переможний рахунок. Суперники ж грали так, як їм дозволяли городяни – ні більше, ні менше. В діях андріївських волейболістів відчувалася приреченість. Але і надто жорстко судити молодих хлопців не слід, сили гравців на майданчику апріорі були не рівними і все, що вдалося гравцям «ЗЕВСу» вони показали. Щоправда цього для здобуття позитивного результату хоча б в одній партії, поки що замало. Працювати є над чим. Лідери тим часом здобули чергову перемогу напередодні головного протистояння.

 

«Колос» (Рідкодуб) – «Нива» (Вільшана)

0:3 (16:25; 14:25; 25:27)

 

         Звітний матч став пам’ятним для молодої вільшанської команди, гравці якої виграли першу для себе партію в чемпіонаті, а потім і здобули першу історичну перемогу, та ще й повноцінну – 3:0! Це стало головною сенсацією всього чемпіонату! І треба було бачити щасливі очі молодих волейболістів, яким лише по 14-15 років, як вони світилися від радості. Ну а «Колос» вкотре продемонстрував свою зневагу до суперників, до глядачів, до волейболу в цілому, а головне – до самих себе і програв зустріч за всіма статтями. Команда вийшла на гру розхолодженою і розслабленою. Де-де, а у грі проти завідомого аутсайдера, який тільки-но робить перші кроки у дорослому волейболі, рідкодубівці планували здобути просту перемогу, вважали суперечку за легку прогулянку і поплатилися за легковірність сповна. Спорт не пробачає навіть секундної розслабленості, розхлябаності і зневаги до суперників. Дві партії молоді хлопці просто-напросто плели кружева із захисту опонентів і перегравали їх в повному розумінні цього слова. Давно відомо, що порядок б’є клас, так сталося і в цьому поєдинку.

         Лише в третьому сеті «Колос» немов схаменувся, намагався заграти і виправити ситуацію, але марно. Гравці, за таке відношення до справи  були покарані. Наприкінці партії «Нива» взагалі вдалася до замін і виходу на майданчик «глибокого» резерву з молоді, чим мало не втратила перемогу в сеті, але вчасно провела зворотні заміни і довела справу до завітної перемоги. Так грянула чи не найбільша сенсація першого кола чемпіонату.

         Після такого переможного для «Ниви» результату, команда піднялася на один шабель і покинула останній рядок в таблиці, «відправивши» туди вовчанський «Струмок». Всі команди-учасниці в таблиці перебувають з набраними очками. Попереду завершальний ігровий день першого кола змагань.

 

Команда "Родина"

 

В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 653 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: