MENU

21:55
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років – VІІ ігровий день

         Другий ігровий день на Різдвяні свята став неповним в турнірному плані. Цей день передбачав за календарем шість останніх поєдинків першого кола, серед яких окремо виділялися три гри за участю волейболістів команди «Струмок» з Вовчанська. Але через негоду і зовсім не близьку путь команда до місця змагань не дісталася. Січнева мінусова погода заморозила далекий струмок, який свою ходу, в стартовому для себе на теренах Дворічанського району чемпіонаті, достроково перервав і завершив з мінусом у графі «набрані очки». А тим часом градус боротьби на місцевому корті підтримали інші колективи, які внесли ясність в остаточні підрахунки за підсумками першої половини дистанції.

         А вже в першому матчі «Колос» мав нагоду для реабілітації за ганебну та принизливу для команди поразку від «Ниви» у попередній день. І глядачі побачили зовсім іншу команду, яка протистояла значно оновленій «Родіні»…

 

«Родіна» (Богданівське) – «Колос» (Рідкодуб)

3:1 (14:25; 25:21; 25:18; 25:16)

 

         Хоча правильно буде сказати – «команду з іншим ставленням до гри», бо виступали рідкодубівці майже тим самим складом виконавців. А «Родіна», традиційно для себе, провалила початок гри і відразу ж зі старту відпустила суперників на шість балів у рахунку (6:12 і перший тайм-аут). Кращого початку для реабілітації і придумати важко, а тут ще суперник не в ладах із стартовим хвилюванням. Всі намагання від гравців «Родіни» щось змінити вже в першій партії (вихід на заміну замість молодого М.Кісіля досвідченого турнірного бійця М.Сєріка), успіху не мали. І «Колос» отримав шанс і нагоду для розвитку свого успіху. Та «Родіна» не той колектив, що може без боротьби (нехай і не в найсильнішому складі) віддати гру. І це підтвердив перебіг подій вже у другому ігровому відрізку.

         Команди грали на рівних, але більше «фартовими» були гравці «Родіни», а везе, як відомо, сильнішим. Пояснення у даному випадку одне: у складі «Родіни» були більш класні виконавці (Сєрік, Дацик, Василець) здатні вирішувати самотужки долю ігрових моментів, цілих партій і матчів. А «Колос» натомість, мав зіграти більше в командну гру, але за відсутності грамотного зв’язуючого С.Довгополого, команда ніяк не могла перебудувати свої дії і знайти нові підходи до захисту суперників. Втім, рівна боротьба у звітній партії принесла перемогу «Родіні» на класі.

         Дедалі градус боротьби зменшився, рідкодубівці, напевне, у перемогу вірили все менше, хоча боротьби не припиняли, за що їм великий респект. А «Родіна», пам’ятаючи про поєдинок через гру з головним конкурентом у гонитві за перше місце, робила для перемоги рівно стільки, скільки було потрібно. Втримати ініціативу у власних руках команді вдалося сповна, а так перемогу було здобуто і ще три очки поповнили скарбничку команди наприкінці першої половини дистанції.

Команда "Факел" (сезону 2016-2017)

 

«Факел» (Гигорівка-Колодязне) – «Ветеран» (збірна району)

3:0 (25:20; 25:11; 25:22)

 

         Ще одне колоритне протистояння команд, до складу яких входять гравці різних поколінь. Напевне, матч мав категорію скритої битви за третю позицію на проміжному етапі і команди це прекрасно розуміли. Тому в боротьбу включилися без розвідки, добре володіючи інформацією про сильні та слабкі сторони гри суперників. Ветерани підійшли до звітного матчу у не найкращому ігровому складі, ледь «добравши» гравців до повного складу. Натомість молодь «Факела» постала перед глядачами у повному бойовому складі, де варіативність для атак могла підбиратися за будь-яким сценарієм. Все, що потрібно було команді, направити сили окремих гравців у потрібне русло, а ветеранам належало тримати нелегкий спортивний бій.

         Ветерани повели перед зі старту партії і змусили суперників брати ранній тайм-аут (4:7). Це не пройшло марно і до середини першої партії на майданчику точилася рівна суперечка і рахунок на табло залишався відповідним грі (12:12). Потім другий «вибух» побачили глядачі від ветеранської дружини, яка активними діями намагалася зломити суперників і здобути стартову психологічну перевагу в рахунку і за грою. Знову перерва від молоді (13:17) і знову результат на лице. Вже знесилені від марних захисних дій ветерани йдуть на короткий відпочинок (18:21), та суперників зупинити не вдається – 25:20.

         Друга партія в боротьбі триває рівно до рахунку 6:8 (перша перерва від досвідчених волейболістів), а потім переходить у русло розвитку подій за сценарієм молодих гравців «Факела». У грі ветеранів психологічний надлом і у чисту програна партія – 11:25. Гра команди «розсипалася» на окремі ігрові епізоди, де на похвалу заслуговували хіба що рідкісні вдалі дії в атаці з країв сітки у виконанні Є.Мальцева і атаки з третього номера у виконанні В.Рубцова. За відсутності у складі братів Коваленків – Сергія та Олексія, О.Шишкунова, М.Бабая і С.Довгополого колективу приходилося дуже важко у протистоянні.

         У третьому сеті обидві команди показали видовищну гру. Весь ігровий час в партії ветерани вели перед і намагалися реабілітуватися за попередні невдачі. Ані за рахунку 6:8, ані за майже розгромного результату (11:17) і прогресивної гри, суперники не могли протиставити активності ветеранів ані найменшого опору. Та перед виходом на фінішний рубіж щось таки надломилося у грі команди, «Факел» ініціативу перехопив (дві перерви від ветеранів були марними (20:16 і 21:20)), вирівняв гру, а потім і вирвав перемогу, відігравши гандикап у шість очок!

 

«Оскіл» (Купянськ) –  «Родіна» (Богданівське)

3:0 (25:12; 25:20; 25:18)

 

         Не встиг «охолонути» від попередніх спортивних пристрастей паркет спортивного комплексу, а на розминку вже вийшли головні дієві особи наступного протистояння. Так вже вийшло, що на останню гру першого кола припало головне протистояння лідерів. В боротьбі на горі турнірної таблиці зійшлися дві кращі команди чемпіонату, лідери Дворічанського волейболу і збірна Куп’янщини, призери першої групи змагань обласної Спартакіади і переможці подібних обласних баталій серед команд другої групи.         Стосовно ігрових складів: куп’янчани зуміли залучити на гру непогану шістку виконавців. Головна ударна сила у вигляді Д.Лукьянова і Є.Бондаренка була у складі, вміло вів гру зв’язуючий Ю.Тепляков, його брат Роман не менш вдало виконував функції ліберо, першим темпом потужно діяв Д.Руденко, з роботою в захисті непогано справлявся Ю.Ткачов і лише молодий К.Богданов виглядав дещо втомленим. Відсутність у складі Д.Янчука і Д.Шумілова, який рідко з’являється у складі і лише одного разу допоміг команді здобувати очки, напевне, втратами, як такими, що послабили гру колективу, вважати не можна. Натомість «Родіна» відчувала таки гостру нехватку кваліфікованих кадрів. До потужної четвірки виконавців (Сєрік, Дацик, Василець і Рущак, якому, щоправда, не вистачає стабільності і зібраності у грі) не вистачало щонайменше В.Куща з його вміннями гостро і непередбачувано атакувати і вміло захищатися. А Д.Медяник в цьому розіграші взагалі у складі команди ще не з’являвся, тому розраховувати на найвищого гравця чемпіонату було справою марною. Таким чином, «Родіна» доповнила склад двома молодими чотирнадцятирічними юнаками – вихованцями місцевої школи волейболу (М.Кісіль і О.Омельченко) і цьогорічним випускником (П.Кравченко), позначивши, таким чином, із знаком «мінус» для себе різницю у досвіді. До мінусів команди слід віднести і травму та невдалу гру зв’язуючого І.Кобилєва.

         Що ж до самого поєдинку, слід сказати, що саме психологічного настрою молодим виконавцям місцевої команди не вистачило у стартовій партії, яку вони нищівно програли. Зачепитися за лідером дворічани намагалися двічі, коли брали перерви (3:7 і 7:14), але марно. Кожне очко місцевим волейболістам давалося з великими труднощами, а куп’янчани набирали залікові бали планомірно і діяли рішуче.

         Надію місцеві волейболісти плекали на другу партію, коли зуміли протиставити опонентам активні дії. У грі позначилася перевага в класі зв’язуючого городян, який вміло вів гру і перегравав молодого опонента. І звичайно ж, у куп’янчан більш цілісною вигладала гра команди, тоді як гра «Родіни» була розбита на окремі епізоди. Та все ж, за рахунок неймовірних зусиль і підтримку вболівальників, місцеві волейболісти ведуть перед у партії. І лише за рахунку 18:17 настає перелом у грі, куп’янчани виходять вперед і вдруге беруть гору в партії.

         Третя партія була надто важкою психологічно для юних волейболістів «Родіни», а більш досвідчені їх партнери, як не намагалися, та протистояти на рівних у чотирьох злагодженому колективу городян на рівних не могли. Партія і матч були програні, але молодь місцевої команди здобула великий досвід протистоянь, а боротьба в другому колі, гадаю, ще попереду.

 

В. Каща

 

 

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 655 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: