MENU

17:22
Відкритий кубок Дворічанського району - 2017

На Дворічанщині набирає турнірної ходи змагальний сезон у волейболістів. Слідом за дорослим чоловічим турніром до Дня працівників сільського господарства, старт у змаганнях взяли діти. В районі проведено перший етап у рамках змагань «Спорт протягом життя» серед учнів шкіл району. Переможці районних змагань вже встигли провести другий (зональний) етап обласного турніру і вийшли переможцями як серед юнаків, так і серед дівчат. Також стартували обласні змагання «Дитяча Ліга Харківщини» серед вихованців ДЮСШ і спортивних клубів. А минулих вихідних вболівальники мали змогу спостерігати запеклі поєдинки третього відкритого розіграшу Кубка району з волейболу серед чоловічих команд.

         До участі в турнірі долучилися сім команд, які зіграли у двох підгрупах і визначили володарів завітних путівок до наступного раунду. До трійки команд підгрупи «А» згідно «сліпого» жеребкування потрапили: чемпіон району минулого сезону «Оскіл» (м.Куп’янськ), новачок районних змагань «Радуга» (с.Маначинівка, Куп’янський район) і колодязненський «Факел». До квартету команд підгрупи «Б» увійшли два колективи «Родіна» (перший і другий склад команди), топільський «Оскіл» і «ЗЕВС-Д» (с.Андріївка, В-Бурлуцький район). У підгрупах команди провели поєдинки за коловою системою, в боротьбі з трьох партій.

         У групі «А» відвертим аутсайдером виступили новачки. І це не дивно, бо рівень районних змагань дуже пристойний і потрапити до когорти лідерів та скласти їм конкуренцію надто важко. «Відсіяти» зайвого іменитим командам «Оскіл» і «Факел» не склало великих зусиль. Очний поєдинок між ними визначав володаря переможця трійки. Натхненна гра колодязнян, яким вдавалися потужні атаки у виконанні А.Романенка, А.Глушка і О.Рущака, злагоджені командні дії у захисті та в дограванні принесли їм перемогу у першому сеті – 29:27. Взявши перепочинок після емоційного старту в матчі, у другій партії «Факел» поступився опонентам (16:25). Але вже у грі на тайм-брейку повноцінно повернувся у гру і святкував впевнену перемогу, буквально приголомшивши суперників – 15:9 і 2:1 за грою.

         Значно тривалішими були баталії серед квартету команд групи «Б». Після двох проведених турів визначилися лідери групи, які й розіграли перше-друге місця, а у принциповому матчі між аутсайдерами зустрілися юнацька команда «Родіна-2» і гості з Андріївки. Більш досвідчені турнірні бійці з Великобурлуччини святкували втішну перемогу. Попри поразки у всіх матчах групового етапу, молода команда вихованців В.Домніна залишила приємне враження від гри колективу. Тож побажаємо молоді гідно представити район у своїй віковій категорії серед учасників «Дитячої Ліги Харківщини». Перед очним двобоєм «Родіна-1» і топільський «Оскіл», аби здобути перемогу на груповому етапі, були налаштовані рішуче. Та тільки з початком гри і розвитком подій на майданчику стало зрозумілим, хто святкуватиме перемогу в матчі. Потужна гра лідера районного волейболу принесла перемогу для «Родіни» з рахунком 2:0.

         З нетерпінням очікували глядачі поєдинки у півфіналах. Волею жереба колодязняни проводили другу гру поспіль на турнірі. Суперником молодої  та амбітної команди став другий колектив протилежної групи. Після тривалого та емоційного поєдинку проти куп’янчан, «Факелу» не вистачило і фізичних сил, і емоцій, які гравці виплеснули у попередньому матчі. Отож, топільський «Оскіл» впевнено переміг суперників з рахунком 2:0 (25:22: 25:17) і вийшов до фіналу. Щоправда перемога ця була затьмарена прикрою травмою провідного гравця «Оскола» М.Хавелова, що не дало змоги колективу зіграти у вирішальному, фінальному матчі. Тобто, другий півфінал фактично став битвою за кубок, достроковим, так би мовити, фіналом. Обидві команди – богданівська «Родіна» і куп’янський «Оскіл», суперники, які не одного разу демонстрували глядачам красиве видовище гри, радували своїх прихильників і дарували хвилюючі миті перемог, видали на гора такий матч, що він справді став гідним фіналом ігрового дня та красивим завершенням розіграшу кубка.

         Судіть самі. В першій партії «Родіна» дещо «відпустила» суперника у рахунку і програвала пять-шість мячів. Але на фініші партії за неймовірних зусиль «дістала» опонентів – 24:24. На фініші партії розпочалася справжня гра. Перевага команд коливалася і кожна з них мала по кілька нагод аби завершити стартовий сет на свою користь. Спортивна вдача посміхнулася гостям – 31:29. Неймовірний старт поклав початок подальшій боротьбі на майданчику і цікавій фінальній розв’язці. В другому сеті більш зібрана гра від «Родіни», вивірені паси у виконанні Д.Дацика, красиві атаки першим темпом від М.Сєріка і П.Кравченка, результативні завершення з країв сітки від Д.Медяника і В.Васильця, надійна гра в захисті А.Куща принесли команді перемогу з рахунком 25:20. А в короткій третій партії, підопічних О.Шишкунова вже було не спинити. Надто потужна і феєрична гра принесла нашим землякам красиву перемогу в партії (15:9), у матчі (2:1) і загалом на турнірі. Таким чином, «Родіна» втретє поспіль виборює почесний районний трофей і наразі залишається поки що єдиним його володарем.

         Переможців розіграшу Кубка району з волейболу нагороджено кубком і грамотою районного центру фізичного здоровя населення «Спорт для всіх». Розіграш другого в сезоні районного трофею у волейболі задав гарний старт новому змагальному періоду. Ігри першості району планується розпочати на початку грудня. Не пропустіть захоплююче видовище на майданчику спортивного  комплексу «Юності».

В. Каща

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 518 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: