MENU

18:21
Відстояли титул

         Два дні в спортивному залі ДЮКФП «Юність» тривали волейбольні баталії другого відкритого розіграшу Кубка району з волейболу. Як і торік, змагання пройшли в два етапи. В перший ігровий день шість команд зіграли в підгрупах і визначили володарів перепусток до півфінальних матчів. Другий ігровий день став моментом істини для чотирьох провідних команд, які провели матчі за вихід до головного фіналу і посперечалися за почесний трофей.

         До групи «А» на попередньому етапі згідно рейтингового жеребкування потрапили колодязненський «Факел», команда «ЗЕВС-Д» з сусіднього Великобурлуцького району і чинний переможець відкритої першості Дворічанського району сезону 2015-2016 років - куп’янський «Оскіл». В іграх за коловою системою командам належало визначити «зайвого» у подальшій боротьбі на турнірі. Куп’янчани зіграли зібрано і надійно та підтвердили реноме лідера вже в стартовому поєдинку, коли переграли «ЗЕВС-Д» з «сухим» рахунком. На таку ж перемогу спромігся і «Факел», «відправивши» гостей відпочивати. А в останньому матчі першого етапу «Оскіл» і «Факел» розіграли першу сходинку. Більш високий клас команди чемпіонів збоїв у грі не давав і «Оскіл» без особливих проблем, що цілком прогнозовано, відібрався до півфіналу з першого місця. Молоді представники колодязненської команди зробили крок до наступного етапу з другої позиції і очікували на суперника з протилежної групи.

         Групу «Б» під час жеребкування очолила «Родіна», а суперниками чинних володарів трофею стали команди «Ветеран» і «Оскіл» (Тополі). Спершу ветерани, а потім «Родіна» переграли «Оскіл» з однаковим рахунком 2:0 і “перегородили” топільчанам шлях до виходу з групи. Гра останніх знову здивувала – команда безвольно провела ігри на турнірі, але могла «зачепитися» за результат у другій партії проти «Родіни». Та за рахунку 24:17 на свою користь топільчани примудрилися втратити перевагу і програти 26:28. Що ж, непередбачуваності у діях команди вистачало завжди, як позитивних, так і негативних, цього разу півфінал залишився для команди лише у мріях. В останньому матчі «Родіна» і «Ветеран» розіграли перше-друге місця. Більш досвідчені волейболісти здолали молодь без проблем у першій партії (25:13) і були близькими  до перемоги у сеті другому (26:28). Гра в короткому сеті краще вдалася молодим волейболістам (15:11) і «Родіна» вийшла до наступного раунду з першої позиції, ветерани з другої.

         Другий день подарував вболівальникам не менш цікаві миттєвості гри, де забійниками ігрового дня, без перебільшення, виступили ветерани. Натхненна гра, позамежний настрій і самовіддача у матчі з куп’янчанами були супутниками досвідчених волейболістів. Перша партія пройшла у обопільно гострій боротьбі, де на карту командами була поставлена надійна гра у всіх компонентах і повна самовіддача. Паритет в рахунку з невеликими коливаннями зберігався протягом сету, а кінцівку більш вдало провели наші волейболісти і вирвали перемогу «на прапорцю» (26:24). На гребені успіху ветерани розпочали і наступну партію і змусили суперників вже на старті зупинити гру тай-аутом (4:0). Намагання гостей зупинити атакувальний запал ветеранів звівся до мінімуму вже до середини партії, а в підсумку «Ветеран» святкував перемогу з рахунком 25:17.

         Другий півфінал відрізнявся від першого за напруженням боротьби і пройшов у більш спокійному руслі. І головними «винуватцями спокою» стали гравці «Факела», які не зуміли нав’язати боротьбу  гравцям «Родіни». Звітна гра більше нагадувала сцену: одні не можуть, а інші не хочуть. Найбільші, але поодинокі спалахи активності у грі гравців «Факела», суперники вміло «згасили» результативними атаками і впевненими блокуваннями. Без особливих проблем, але далеко не за ідеальної гри, «Родіна» стала другим фіналістом розіграшу.

         Фінальна гра Кубку району пройшла без участі чинного чемпіона району, що ще раз доводить конкурентоспроможність районних змагань. Кубкові баталії не припускають розслаблення і тут кожна команда має змогу і бажання вести суперництво за головний трофей. До речі, головний матч став повторенням минулорічного турніру, де успіх був на боці «Родіни». А ветерани, які два роки поспіль «не пускають» у фінал куп’янських волейболістів, склали гідну конкуренцію молоді. Обидві команди задали шалений темп гри у фіналі і не дозволяли вболівальникам сидіти без перепочинку. Раз-по-раз вдалі дії волейболістів спонукали глядачів до активності і підтримки, а долоні присутніх рукоплескали красивій грі у виконанні обох команд. Стартова партія засвідчила рівне протистояння, командам по черзі вдавалися вдалі розіграші, мінімальні помилки також були синхронними і на фінішну пряму колективи вийшли за рівного рахунку. Кінцівка партії пройшла під знаковою перевагою «Родіни», яка повела перед в рахунку (25:22). Сценарій другої партії мало чим відрізнявся від першої. Рівний початок і невелика перевага молодих волейболістів у середині сету, а потім «вибух» у грі і ривок ветеранів. За рахунок вдалої гри на блокуванні і потужних атак у виконанні В.Рубцова першим темпом і Є.Мальцева з діагоналі, а також продуктивної і різносторонньої гри С. Коваленка, рахунок за партіями зрівнявся (25:23). Як і личить кубковим протистоянням, все вирішувалося на тайм-брейку. До зміни сторін ветерани мали «плюс один» і напруга у грі була позамежною. Але зміна майданчиків схоже негативно вплинула на досвідчених волейболістів, бо другу частину головної партії вони відверто провалили. У «Родіни» вдало першим темпом атакував Д.Сєрік, потужністю в атаці виділявся Д.Медяник, як завжди продуктивно і корисно діяв В.Василець. Всі складові гри виявилися кращими у молодих волейболістів, яким вдалася друга половина партії і принесла закономірну перемогу з рахунком 15:9.

         Таким чином, гравці «Родіни» зуміли захистити звання володарів Кубка району з волейболу і були несказанно раді успіху. Сподіваюся, що гарний переможний настрій допоможе нашій команді у захисті титулу чемпіонів області на змаганнях Спартакіади на Кубок обласної державної адміністрації за три тижні. А поки що в команди є час на відпочинок і підготовку до нових, більш високих стартів.


Родина - переможець турніру!

         За перемогу в розіграші команду фіналістів нагороджено грамотою, а переможці поповнили свою скарбничку кубком і грамотою районного центру «Спорт для всіх». Нагородження провів голова районної федерації волейболу Олег Федорович Шишкунов.

В. Каща

Фото альбом соревнований

 

Відео-сюжет про півфінальну стадію змагань від О.Золотарьової

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

З історії цих змагань:

Відкритий кубок Дворічанського району 2015 року

Переглядів: 832 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: