MENU

00:06
ВИГРАЛИ ОБЛАСНИЙ ЧЕМПІОНАТ!

 

Обласні змагання серед юнаків 1999-2000 років народження завершували змагальну програму волейбольних чемпіонатів серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивних клубів Харківщини. Знову Дворічанщина отримала право на проведення фінальної частини змагань. Ігри пройшли минулих вихідних (26-27.04.2014) у спортивному залі ДЮКФП «Юність».

На фінальний турнір до Дворічної завітали дві команди міста Харкова – ДЮСШ № 12 і ДЮСШ № 8 «Локомотив» та команда спортивної школи сусіднього Великого Бурлука. Разом з командою господарів учасники фіналу розіграли одноколовий турнір за виявлення переможця і призерів волейбольного сезону у цій віковій категорії.

 В першому турі харківські команди грали між собою і продемонстрували непогану волейбольну обізнаність і наситили гру різноманітними технічними прийомами. Впевнено грою в перших двох сетах перед повели представники школи «Локомотиву», а в четвертому встановили остаточний рахунок в матчі, віддавши опонентам третій сет. Представники дворічанської «Юності» стартували матчем проти ДЮСШ селища Великий Бурлук і мали непоганого суперника для постановки гри. В підсумку 3:0 (25:13; 26:24; 25:21) за нашими земляками.

 Другий тур розпочали представники ДЮСШ  № 8 проти  волейболістів Бурлука. І як не намагалися  сільські волейболісти чинити опір більш майстровитій команді «залізничників», перемога дісталася саме харківським хлопцям 3:0. Визначальним з турнірної точки зору мав стати поєдинок нашої «Юності» проти ДЮСШ № 12. Напруга в матчі відчувалася в двох перших партіях, коли у грі нашої команди не відчувалося цілісності у грі і якісного завершення ігрових комбінацій, але все вирішувала кінцівка ігрових відрізків на користь юних дворічанських волейболістів. В третьому сеті, «впіймавши» свою гру, хлопці заграли розкуто та ефективно в атаці і суперник здався на милість переможців – 3:0 (25:21; 25:19; 25:15).

Наступного дня вирішувалася доля призових місць. В боротьбі серед невдах першого ігрового дня волейболісти Великого Бурлука здалися без бою харківській ДЮСШ № 12, не доїхавши до місця змагань та «подарувавши» суперникам третю сходинку.

 А от фінальне протистояння «Юності» проти «Локомотиву» стало справжньою прикрасою турніру і гідним завершенням змагань. Команди розпочали гру в стартовій партії, синхронно набираючи очки в заліковий кошик, та тільки кінцівка першої партії була за гостями – 25:21. Дворічанам не хотілося повторювати сценарій турніру старшої групи, коли той же «Локомотив» переграв наших хлопців в чотирьох сетах. Тому зібрано провівши дві наступні партії, наші хлопці перемогли в обох з однаковим рахунком 25:19. Стартовий відрив в рахунку в четвертому сеті наших волейболістів,  харків’яни вміло ліквідували і забезпечили тим самим цікаву кінцівку партії, де сильнішими виявилися представники «Юності» - 25:23. Отже перемога з рахунком 3:1 вивела наших хлопців в ранг переможців обласних змагань нинішнього сезону. Отримавши вольову перемогу в матчі, представники середньої групи взяли своєрідний реванш за поразку старших товаришів.

За перемогу команду нагороджено кубком і грамотою, а кожен гравець отримав медаль і грамоту. У складі нашої команди перемогу кували А. Глушко, А. Романенко, О. Рущак, О. Олійник, О. Гладченко, П. Кравченко, М. Ковальов, Д. Гуря, Д. Товкунов і С. Бондаренко. Тренер команди В.І. Глушко теж отримав в нагороду медаль і грамоту. А призерів нагороджено грамотами і медалями федерації волейболу Харківської області.

Нагородження провів головний суддя змагань А.Г. Петраш.

==================================

ДВОРІЧАНИ – СРІБНІ ПРИЗЕРИ!

… ЯК РОЗГОРТАЛИСЬ ПОДІЇ В ІНШИХ ВІКОВИХ ГРУПАХ …

А двома тижнями раніше в місті Лозова місця в чемпіонаті області своєї вікової категорії розігрували наймолодші  - команди хлопчиків 2001-2002 років народження. Турнірне протистояння вилилося в боротьбу між командами міст Лозова, Первомайськ і Люботин і представника Дворічної – «Юності» ДЮКФП. Через фінансові негаразди на фінал не прибули дві харківські команди, але турнір від того не втратив у видовищності і подарував юним прихильникам гри масу емоцій і запеклих хвилин протистоянь на майданчику.

В перший день турніру дворічани впевнено обіграли з однаковим «сухим» рахунком 2:0 (наймолодші представники волейбольного чемпіонату проводять свої ігри в боротьбі з трьох партій) своїх візаві з Люботина і Первомайська. Синхронні перемоги над цими ж суперниками одержали і господарі турніру.

Все, в плані розподілу турнірних місць, мав вирішити другий ігровий день. Люботин переграв Первомайськ і залишив останніх поза бортом призерів турніру.

Фінальне протистояння засвідчило перевагу лозівських хлопчаків над командою дворічан все з тим же рахунком 2:0. Таким чином, друга підсумкова позиція «Юності» дає непогані шанси на перспективу у цій віковій категорії.

Гравці команди нагороджені медалями відповідного ступеню і особистими грамотами.

==================================

         А на початку квітня в спортивному залі Дворічанського ДЮКФП «Юність» пройшли фінальні змагання чемпіонату області з волейболу серед команд юнаків 1997-1998 років народження. Путівку до фіналу вибороли окрім господарів харківські команди ДЮСШ №11 і ДЮСШ №8-«Локомотив» та команда Великобурлуцької ДЮСШ. Колова система розіграшу в дводенний термін мала визначити володарів комплектів нагород цього сезону.

         В перший день змагань турнір відкрили команди Великобурлуцької ДЮСШ і ДЮСШ №8-«Локомотив» м. Харків. Юним волейболістам із сусіднього з нами району було важко конкурувати з потужною командою, яку опікає волейбольний клуб майстрів «Локомотив». Перемога харків’ян була переконливою 3:0. В другому матчі першого туру дворічани зустрілися з командою ДЮСШ №11 м. Харкова, якій поступилися в минулорічному фіналі розіграшу. Цього разу наші хлопці зібрано провели свій стартовий поєдинок і зуміли впевнено переграти опонентів з рахунком 3:0 і реваншуватися за минулорічну невдачу.

         Визначальним на фінальному етапі став другий ігровий тур. Волейболісти Великобурлуцького району зійшлися в протистоянні з командою ДЮСШ №11. Лише в першому сеті сільські волейболісти змогли нав’язати боротьбу, надалі ж опоненти впевнено довели зустріч до загальної перемоги 3:0. Команда ДЮКФП «Юність» протистояла ДЮСШ -«Локомотив». Боротьба в першій партії за лідерство принесла перемогу харків’янам 25:22. Другий відрізок зустрічі наші юнаки «провалили» і поступилися 16:25, але зуміли нав’язати супернику свою гру в третьому сеті, який переможно завершили 29:27. Та невпевнена гра в четвертій партії і необачні дії в кінцівці ігрового відрізку не дозволили нашим хлопцям продовжити боротьбу – 23:25 в партії  і 1:3 за грою.

         Другий ігровий день мав тільки підтвердити рішучість намірів команд на медальне притягання. Команда спортивної школи «Локомотив» впевнено здолала ДЮСШ №11 з рахунком 3:0 і здобула перемогу на турнірі. В останньому матчі наші земляки, маючи за мету перевірити найближчий резерв, виграли драматичний матч з п’яти партій у географічних сусідів з Великого Бурлука. Ця перемога дозволила юним дворічанам завершити обласні змагання на другій позиції, третє місце посіла команда ДЮСШ №11 м. Харкова.

         Переможців обласних змагань нагороджено кубком і грамотою, призерів грамотами обласної Федерації волейболу. Всі гравці команд-призерів одержали медалі відповідних ступенів.


 

В. Каща

“Дайджест” матеріалів для газети “Дворічанський край”, квітень 2014 року

Другие фото сдесь!
 

Переглядів: 818 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: