MENU

22:20
VII-й волейбольний турнір на призи Голови федерації волейболу Дворічанського району Олега Федоровича Шишкунова


Учасники VII-го волейбольного турніру на призи Почесного працівника сільського господарства України, Генерального директора ПСП «Родіна», Голови федерації волейболу Дворічанського району Олега Федоровича Шишкунова

 

    Чотири команди і близько сорока гравців стали учасниками традиційного весняного турніру на Дворічанщині. Вже всьоме, волейбольний турнір на призи Почесного працівника сільського господарства України, Генерального директора ПСП «Родіна», Голови федерації волейболу Дворічанського району Олега Федоровича Шишкунова, зібрав під свої знамена друзів волейболу, ветеранів спорту, які попри вік залишаються активними учасниками змагань і віддають перевагу здоровому способу життя і корисному спілкуванню у колі однодумців, соратників і колег.

Ківшарівці


    Запрошення на цьогорічний  турнір отримали команди ветеранів волейболу міста Куп’янськ і селища Ківшарівка (Куп’янського району), а також команда міста Вовчанськ. Разом з господарями вони склали квартет команд, які в боротьбі за коловою системою розіграли головний приз і нагороди турніру. Родзинкою змагань стало включення до складів ветеранських команд двох більш молодих за віком гравців, що безперечно додало іграм не тільки видовищності, а й швидкості, гнучкості тактичних побудов, атакувальної міці… Суперники, добре знайомі по виступам на регіональних турнірах різного рівня, почали турнір без особливої розкачки.

 

Куп’янськ - бронзові!


    В стартовому поєдинку господарі – команда «Ветеран» (збірна Дворічанського району) – учасник першостей Дворічанського і переможець Куп’янського районів, володар багатьох турнірних трофеїв сезону, протистояла потужній команді міста Куп’янськ. Швидкий і результативний  старт приголомшив гостей, які змушені були вже на початку партії зупинити гру тайм-аутом. В подальшому боротьба на майданчику вирівнялася і стартової переваги у сім очок господарям вистачило для загальної перемоги в партії – 25:19. В другому сеті гості добре налаштувалися на боротьбу, що не обіцяло «легкої прогулянки» для місцевих волейболістів. У рівному протистоянні все ж перемогли більш зіграні гравці команди господарів – 25:22 і записали стартову перемогу в актив над сильним суперником. В іншому матчі стартового туру команда з м. Вовчанськ несподівано для себе відчула супротив від команди з Ківшарівки. Волейболісти Куп’янського району постали перед вболівальниками добре налаштованою на боротьбу командою, з власним ігровим почерком, настроєм на боротьбу і певною родзинкою у грі, яка вносила деякі непорозуміння в дії суперників. Втім, боротьба зав’язалася напрочуд красива і яскрава, але більш мобільна і зіграна команда з Вовчанська була сильнішою в кінцівці кожної з партій і також стартувала з перемоги.

 

Вовчанськ - II місце!


    Другий тур, волею жереба, розпочинали вовчанські волейболісти. Після стартового поєдинку на них чекала більш збалансована за ігровим складом команда міста Куп’янськ. Гра продовжувалася три відведені регламентом партії і принесла звитягу ветеранам волейболу з Вовчанська, які в красивому стилі зуміли довести перевагу над суперником. А в іншому матчі туру дворічани екзаменували команду з Ківшарівки. Глядачам сподобалася невимушена атмосфера на майданчику у складі гостей і налаштування на гру місцевих волейболістів, тому свою порцію оплесків у рівних долях отримали волейболісти обох команд. А перемогу святкували господарі – 2:0 (25:20; 25:19). Ця вікторія дозволила дворічанам всерйоз розраховувати на боротьбу за головний приз.
    Матчі останнього туру були визначальними в плані розподілу турнірних місць. В головному матчі турніру, де велася боротьба за титул, зустрілися господарі майданчика і волейболісти з Вовчанська. Без сумніву, центральний матч всього турніру, гра, яка тримала в напрузі вболівальників і гравців команд три сети. Перевага господарів у середині першої партії аж ніяк не гарантувала їм спокійну кінцівку. Гості зуміли надолужити згаяне і фінальні розбори пройшли в напруженій боротьбі. Та спортивна вдача посміхнулася дворічанам – 25:21. Другу партію активніше розпочали вовчанські волейболісти, які на всіх турнірах є «міцним горішком» для нашої команди, має чудовий ігровий склад і збалансовані ланки гравців, котрі виступають разом не один рік. До фінішного рубежу дворічани поступалися в одне-два очка і змушені були двічі брати тайм-аут. Але гості, також налаштовані на перемогу в розіграші, перевагу зберегли і перевели гру у вирішальну партію. Короткий сет команди провели дуже зібрано, мінімалізували власні помилки і зіграли активно в нападі та продуктивно в захисті. Довгий час рахунок був рівним, команди йшли м’яч в м’яч. За рахунку 10:12 на перерву пішли господарі і змусили гостей рятувати гру тайм-аутом вже маючи перевагу на свою користь – 14:12. Хвилина перепочинку не врятувала гостей і ветерани волейболу Дворічанщини святкували перемогу над потужним суперником і загалом на турнірі.
    В останньому матчі ігрового дня вирішувалася доля третього місця. Команди-сусіди з Куп’янського району провели гру в спокійному руслі, віддавши перевагу виваженим діям. Перемогу здобули ветерани міста Куп’янськ, які й посіли третю сходинку.

Дворічани - I місце!


    В ході церемонії нагородження оргкомітетом турніру було названо кращих гравців зі складів команд. В гостей з Куп’янського району приз дістався зв’язуючому гравцю, який визначав гру команди,  був душею колективу на майданчику і заслужив на оплески глядачів Володимиру Полухіну. У куп’янчан-місцян приз отримав Юрій Бондаренко, якому належить чимала організаторська роль в побудові команди. В гостей з Вовчанська призом відзначено також організатора атакувальної гри команди Романа Більку. А приз у команді господарів отримав, несподівано для себе, Олег Шишкунов, який задавав тон гри у команді і був найдосвідченішим учасником турніру на майданчику.

Дворічани - володарі Кубку!


    За перемогу команда господарів нагороджена перехідним кубком турніру, а гравці команд призерів отримали медалі з логотипом турніру. З вітальним словом і поздоровленням до учасників звернувся організатор турніру, який виказав бажання знову і знову зустрічатися на волейбольних майданчиках і розширювати географію турнірів. Подальше спілкування ветерани волейболу продовжили за фотографуванням, а спогадами про волейбольні баталії ділилися ще протягом кількох годин у невимушеній обстановці.                                                                                                   
 

В. Каща

Як завжди,  емоційний погляд на цю подію від фотографа  В.Кіптілого

Переглядів: 904 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: