MENU

14:20
Вища ліга. «Дніпро» – чемпіон!
 

ВК «Дніпро» завоював право в наступному сезоні виступати в Суперлізі. У рідному місті дніпряни перемогли у всіх матчах другого фінального туру…

Можна сказати, що остаточно доля першого місця у вищій лізі і відповідно путівки до Суперліги визначилася у другий день другого фінального туру, коли дніпряни, кажучи по-футбольному, в одні ворота переграли львівський «Барком-2» – 25:18, 25:19, 25:16. Відстань, що розділяла підопічних Віталія Стаднікова та їхніх найближчих конкурентів, стала недосяжною для останніх.

Тож, дніпропетровський «Дніпро» набрав 15 очок з 18-ти можливих на вирішальному етапі змагань (поступився лише раз – тому ж таки «Баркому-2» у Львові) і вирішив завдання виходу до Суперліги. Звичайно, за нинішніх нестабільних умов у країні складно говорити щось напевне (окрім спортивної складової, для підвищення у класі клуб має дотримуватися ряду важливих умов), однак спортсмени та тренери, в усякому разі, зробили все від себе залежне, щоб Дніпропетровськ наступного сезону знову побачив матчі найсильніших команд країни, до числа яких належатиме і «Дніпро».

Після переможного закінчення сезону, яке співпало з великодніми святами, головний тренер дніпрян Віталій СТАДНІКОВ відповів на запитання прес-служби ФВУ.

 

– Віталію Вікторовичу, судячи з результатів зустрічей останнього туру, ваша команда провела ці дні немов на одному диханні…

– Це не зовсім так. Матчі були досить напружені, особливо поєдинки з «Локо-Експресом» та з «Баркомом-2». Так, рахунок, з яким ми перемогали, – переконливий, але психологічна боротьба була цікавою. У львів’ян достатньо сильний колектив.

– З якими проблемами довелося зіткнутися в цих матчах?

– Наш головний суперник – це ми самі, тому проблеми часто виникають нізвідки. Якщо наша команда знайшла свою гру – добре, якщо ні – чекай неприємностей. Слава Богу, цього разу хлопці справилися з хвилюванням і виконали те, що від них вимагалося.

– Впевнено здолавши «Барком-2», ваші підопічні довели випадковість поразки від цієї команди у першому фінальному турі?

– Та невдача була пов’язана з надзвичайно раннім початком зустрічі –наші хлопці тоді ще не прокинулися. Цього разу поєдинок почався у більш звичний для нас час, тож жодних виправдань у підопічних вже не було (посміхається).

– Що ви та ваші підопічні відчуваєте зараз, коли мета, яку поставили на цей сезон, досягнута?

– Відчуваємо радість, а святкування відкладемо на 23 квітня, коли у клубі буде організоване урочисте зібрання. Напевно, хлопцям будуть вручені якісь призи.

– Завдання на чемпіонат виконане, тож наступний сезон ви безумовно проведете у Суперлізі?

– Поки що, наскільки я знаю, це питання знаходиться в стадії вирішення, і багато що залежить від керівництва ВК «Дніпро». Деякі зміни нас очікують в кадровій ситуації, адже кілька гравців залишать наш колектив. Називати їхні прізвища я не буду. Потрібно шукати нових виконавців, тож будемо думати…

– Які позиції плануєте зміцнити?

– Як мінімум лінію догравальників. Зовсім не виключаю, що в наступному сезоні на цих амплуа в «основі» гратимуть нові виконавці.

– Наскільки клуб спроможний виконати всі умови, які потрібні для участі в елітному дивізіоні?

– Якщо нам ставили завдання виходу до Суперліги, то напевно до цього прагнула не лише команда, але й усі інші підрозділи клубу. Сподіваюся, що невирішених питань у нас не буде.

– Чим займатиметеся тепер? До початку наступного сезону ще багато часу, але для відпустки, схоже, ще зарано…

– У відпустку поки не йдемо – вона намічена на травень-червень. До кінця квітня нікуди не роз’їжджаємось, продовжуємо працювати, тренуємось. Що стосується планів на міжсезоння, то їх будемо вибудовувати вже влітку, коли розпишемо графік підготовки, почнемо працювати над новими зв’язками, візьмемо участь у товариських турнірах.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 584 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: