MENU

23:16
Виступ українців на EEVZA U18 у Вільнюсі


З сьомого по десяте серпня, столиця Литви, приймала міжнародний турнір EEVZA U18 серед юнаків та дівчат. Турнір відбувався на обладнаному пляжному стадіоні розташованому в самому центрі Вільнюса, на березі річки Неріс.
Серед шістнадцяти пар юнаків з Арменії, Білорусії, Естонії, Росії, Латвії та Литви були і три українські пари – це С.Стасенко / М.Ведащенко, І.Свірідов / В.Мельниченко та вихованці слобожанщини В.Кущ та В.Луговий.
На першому етапі змагань команди були розподілені на чотири групи. В суботу волейболісти зіграли між собою одноколові групові турніри і враховуючи зайняті місця на наступному етапі були розташовані в турнірній сітці на 16 команд, де вже в неділю грали на вибування.

 

 

 



В остаточному протоколі українські пари С.Стасенко / М.Ведащенко та І.Свірідов / В.Мельниченко посіли 9 місце.
А пара В.Кущ / В.Луговий посіла на груповому етапі 4 місце і дістала в суперники на наступному етапі першу команду «Литви» (М.Barauskis / Е.Bartkus), яка впевнено посіла в своїй групі першу сходинку. Напружений трисетовий поєдинок закінчився на користь українців (20:22, 21:15, 9:15).
Ця перемога забрала багато сил та емоцій, яких і не вистачило в наступній грі за вихід до півфіналу проти третьої команди росіян (О.Кіріенко / Д.Пономаренко), яким хлопці змогли нав’язати боротьбу тільки у другому сеті (12:21, 17:21). Цікаво, що закінчивши турнір п’ятими наші хлопці обійшли всіх своїх суперників з групового етапу.

 

 

 

 



«Золото» турніру виборола Латвійська команда E.Skruders / А.Соболев.
Другу сходинку посіла російська пара В.Иванов / В.Савченко, а «бронзу» здобула друга команда хазяїв D.Raupys / R. Lauzadis.
Далі, для більшості команд що змагалися в Вільнюсі, наступним турніром буде Чемпіонат Европи в цій віковій категорії, який відбудеться 21-24 серпня в місті Крістіансанд (Норвегія)

В.Домнін

Фото - www.eevza.eu

 

 

 

 

 

Переглядів: 832 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: