MENU

22:18
ВИЗНАЧИЛИСЯ ЛІДЕРИ

         Відгриміли запальними партіями матчі четвертого туру волейбольних змагань серед чоловічих команд в чемпіонаті району. Команди лідируючої групи зійшлися в матчі між собою, першу перемогу здобули вільшанці, а куп’янський «Оскіл» включився в гонку переслідування за чинним лідером, здобувши чергову перемогу.

         Звітний тур відкривали команди

«Нива» (Вільшана) – «Ветеран» (збірна району)

3:1 (25:23; 19:25; 25:18; 25:21)

      Зі старту поєдинку вільшанці багато помилок припускалися в атакувальних діях, чим рішуче скористалися ветерани і забезпечили відрив у рахунку по ходу партії в чотири-п’ять очок. Вирішальною стала кінцівка сету, коли за неймовірних зусиль вільшанські волейболісти відіграли відставання і зрівняли рахунок. За повної безпорадності суперників, які не очікували такого повороту подій, «Нива» здобула дещо несподівану перемогу у стартовому сеті.

         Друга партія розставила все по своїм місцям – більш злагодженою у всіх компонентах гри виглядала команда «Ветеран», яка і здобула перемогу, вирівнявши становище в матчі. Все довелося розпочинати з початку, з тією лише різницею, що до перемоги в матчі командам залишалося виграти в двох партіях.

         Та деяка заспокоєність у грі ветеранів в наступній партії дала перевагу в рахунку вільшанцям, які скористалися нагодою і повели перед. Здобутого  очкового відриву на початку сету команді вистачило для загальної перемоги в партії, хоча її кінцівка пройшла за переваги досвідчених волейболістів. Для «Ниви» зажевріла надія на здобуття першої перемоги в цьогорічному чемпіонаті. І вони скористалися такою нагодою сповна. Окрилені успіхом в попередніх сетах, гравці «Ниви» задавали тон у грі у вирішальній партії. Кінцівка пройшла в напруженій боротьбі, ветерани намагалися збити темп гри за рахунок тайм-аутів, але марно. Вільшанська «Нива» здобуває першу перемогу на турнірі і набирає повноцінні три очки в заліковий кошик.

         Продовжили змагання волейбольні колективи

«Колос» (Рідкодуб) – «Оскіл» (Купянськ)

1:3 (21:25; 24:26; 25:21; 19:25)

З самого старту команди обрали «рваний темп» гри, коли по черзі здобували перевагу і йшли у відрив в рахунку. Рідкодубівці переважали у грі на блокуванні та в дограванні, куп’янські волейболісти, мінімалізувавши власні помилки, ефективно діяли в атаці. На фінішну пряму першої партії команди вийшли за рахунку 20:20. Вирішальний спурт куп’янчан приніс команді перемогу в першому ігровому відрізку матчу. Очікувалася боротьба в наступних сетах.

          І глядачі не були обмануті в очікуваннях. Команди видали на їх суд захоплюючу гру в другому сеті. Рідкодубівці впевнено повели в рахунку зі старту, але до середини партії куп’янчани наздогнали. Прикре непорозуміння в діях гравців «Колоса» пройшло за мить і вже знову відрив в рахунку склав чотири пункти. У фінальному розборі партії міцнішими нерви виявилися у гравців «Оскола», котрі за неймовірних зусиль становище вирівняли і вирвали перемогу в інтригуючій партії.

         Відставання в рахунку за результатами двох програних партій не давало часу на роздуми «Колосу» в третьому сеті. Вони прискорили темп гри і були нагороджені за настирливість, поступово здобувши перевагу команда довела її до перемоги в партії.

         Цікава боротьба зав’язалася і в четвертій партії. Рідкодубівці будь що намагалися «зачепитися за очки», а вже потім, у вирішальному сеті, посперечатися за перемогу. Вони й повели в рахунку. Все частіше стали помилятися куп’янчани, які до цього грали зібрано і дисципліновано. Та до честі команди, їй вдалося вирівняти становище ближче до кінцівки партії. А «Колос», який вичерпав ліміт тайм-аутів у партії, не зумів зупинити фінальне прискорення суперників. Отже, «Оскіл» перемагає в напруженому поєдинку, а «Колос» вкотре програє з однаковим рахунком.

Завершальним поєдинком ігрового туру стала зустріч між командами

«Родина» (Жовтневе) – «Факел» (Колодязне)

3:0 (25:13; 25:17; 25:11)

Очікуваної боротьби в матчі першої і третьої команд минулорічного чемпіонату не вийшло. Про свої рішучі наміри гравці команди-чемпіона заявили зі стартових хвилин першої партії, коли зуміли неймовірно стартувати 11:1 (!).

Колодязняни змушені були брати перерву, але це мало допомогло. Повна відсутність взаємодії між ігровими ланками команди все частіше призводила до помилок. Як наслідок, нищівна поразка в першій партії.

В другій  партії молоді гравці «Факела» намагалися нав’язати суперникам свою гру. В деякий час партії помилок припустилися гравці лідера, але вони не стали фатальними. За рахунок великого потенціалу «Родина» додала у грі і здобула перемогу і в другому сеті.

Остання партія прогнозовано пройшла за переконливої переваги фаворита пари. Лідери турніру переважали молодих колодязнян у всіх компонентах гри і впевнено довели матч до загальної перемоги. А «Факел» показав повну безпорадність у грі проти лідера і не готовність сперечатися за високі позиції.

Перед останнім туром першого кола таблицю із стовідсотковим результатом очолює «Родина», куп’янський «Оскіл» другий, колодязненський  «Факел» замикає трійку. В боротьбі трьох інших команд очікується запекла суперечка за місця. Шанси команд приблизно рівні, все покаже гра. Тоді й підведемо підсумки першого кола.

 

В. Каща

 

 

Представляємо команди,

що беруть участь в чемпіонаті Дворічанського району з волейболу

 в сезоні 2014-2015

Команда «Факел» (с.Колодязне) 

Переглядів: 777 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: