MENU

13:03
Волейбол до Дня Перемоги! (классика + пляжный)

    Четвертого травня в Дворічній відбувся волейбольний кубок присвячений святкуванню священного для всіх українців Дня Перемоги. Цей турнір вже вчетверте зібрав в спортивному залі ДЮКФП "Юність” кращі команди нашого району –  "Ниву”, "Факел”, "Родину” та "Колос”.

    Три роки тому, в першому кубку, трофей виборола команда організаторів – вільшанська "Нива”. В наступному році перемогу святкував колодезнянський "Факел” завдяки зусиллям якого спортивний трофей змінив "прописку”. А вже минулої весни, здобувши перемогу в усіх своїх поєдинках, "Нива” повернула кубок у Вільшану.

На урочистій церемонії відкриття змагань, ініціатор і організатор цього турніру  генеральний директор ПСП "Вільшанське”, почесний громадянин Дворічанського району, Лебединський Віктор Іванович, побажав щоб ми ніколи не забували про героїчний подвиг нашого народу у Вітчизняній війні і щоб у житті нинішнього молодого покоління відбувались битви тільки на спортивних майданчиках.

Першими на майданчик вийшли команди "Нива” та "Колос” (с.Рідкодуб). Здобувши важку перемогу в двох партіях (25:23, 26:24) "Нива” зробила свій перший очковий доробок в турнірі.

Продовжила змагання інша пара – молода і амбітна "Родина” (с.Жовтневе) проти колодезнянського "Факела”. На початку обох партій молодь робила результативний ігровий заділ, але кінцівки неодмінно вигравали досвідчені волейболісти з "Факела” (21:25,23:25).

В такому ж стилі "Факел” розпочав і наступну гру проти "Колоса”, та тільки ця команда проявила непоступливий характер і активно використовуючи атаки першим темпом здобула перемогу в стартовому сеті. І в другій партії "Колос” виявився сильнішим, забезпечивши собі перевагу серіям вдалих подач в середині сету (18:25, 21:25).

Потім на майданчику мірялись силами "Нива” і "Родина”. В напруженому протистоянні цих колективів знову переміг досвід – 2:0 (25:17, 25:22) на користь вільшанців.

Після цієї поразки команда "Родина” мобілізувалась і проявивши характер здобула перемогу над "Колосом” в двох партіях (25:21, 25:23). На цьому етапі змагань три команди набрали однакову кількість очок і тому тільки в завершальній грі між "Нивою” та "Факелом” вирішувалось остаточне розташування команд в турнірній таблиці. Стартували в цій грі колодязняни чудово – результативно атакуючи з краю та середини сітки, а головне запрацював їхній груповий блок зупиняючи атаки суперника. Рахунок стає 11:21 - такий відрив відіграти дуже важко і перша партію впевнено виграє "Факел”. Початок другої партії і вже 8:2 на користь вільшанців. Використавши обидві перерви "Факел” зумів максимально наблизитись до суперника, але врятувати партію вже не зміг. На початку третьої партії, на своїх подачах "Нива” знову зробила триочковий заділ. Вільшанські гравці, пам’ятаючи ігри з суперником в цьогорічних турнірах, зберегли максимальну концентрацію до останнього свистка, утримавши переможний відрив у рахунку (18:25, 26:24, 15:10).

Щоб остаточно розмістити команди на п’єдесталі, організатором довелося рахувати додаткові показники команд. Четверте місце на цьогорічному турнірі зайняла команда "Родина”. "Колос” посів третє місце. "Факел” здобув срібло турніру. А святкувала вікторію на четвертому волейбольному Кубку до Дня Перемоги - команда "Нива”, вдруге поспіль і втрете взагалі.

Ці змагання традиційно завершували змагальний сезон "класиків” в нашому районі. Але, як відмітив на нагородженні команд голова федерації волейболу Дворічанського району Шишкунов Олег Федоровий, волейбол в нашому районі влітку не йде на канікули, - він переміщається на пісочні майданчики. Підтвердженням цього стали змагання з пляжного волейболу - "Кубок Перемоги”, які відбулись 9 травня на центральному пляжі нашого селища.

Вісім команд визначали сильнішого за традиційною для цього виду спорту схемою – ігри з трьох партій до двох поразок. В наслідок запеклих поєдинків, на четвертому місці закріпилась команда "КуБ і К” (Кущ В., Полуян Т.).

"Бронзу” турніру виборов "Факел” (Домнін В., Кущ А.).

"Срібні” нагороди у команди "Тайм” (Хавелов М., Василец В.) – показавши видовищну гру ця команда стала відкриттям турніру.

Головний приз змагань у команди "Родина”  (Серік М., Дацик Д.) – після поразки від "Факела” в першій грі, ця пара пробилась до півфіналу по сітці "лузерів”, де в грі з колодезнянами впевнено реваншувалась, а потім завдяки гарній фізичній підготовці здобула перемогу і в фіналі.

Організований за підтримки Лебединського Віктора Івановича, турнір з волейболу пляжного - "Кубок Перемоги” став своєрідним відкриттям піщаного сезону у юнацьких і чоловічих команд, в яких попереду багато відповідальних стартів, як на обласних майданчиках так і на піщаних стадіонах Україні.

 

В.Домнін

фото В.Кіптілий, В.Домнін

ФОТОАЛЬБОМ (классика)


 ФОТОАЛЬБОМ (пляжный) 

Переглядів: 926 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: