MENU

12:58
Волейбол пляжний. Чемпіонат України. Напередодні харківського туру

http://fvu.in.ua/images/word/bvb/bvb%20ukr.BMP

Вже завтра у міському парку культури та відпочинку імені Горького міста Харкова розпочнуться запеклі баталії 3-го туру чемпіонату України з пляжного волейболу серед чоловіків та жінок.

За звання переможця боротимуться 17 жіночих та 26 чоловічих команд. В жіночій сітці явний фаворит за рейтингом сумський дует Дар’я Удовенко/ Єлизавета Суліма. Основний конкурент – дует збірної України Інна та Ірина Махно, які в попередніх змаганнях участі не брав. Напевно саме ці команди і розіграють головний приз, якщо, звісно, їх шляхи не перетнуться на підступах до головного матчу. Це цілком можливо, адже сестри мають лише 12-й номер посіву, тоді як Удовенко/ Суліма – перший. В числі претендентів на перемогу відома пара Анна Косяк/ Ангеліна Лесуненко, запорізький дует Валентина Давидова/ Євгенія Щипкова – срібні призерки 2-го туру.

А ось спрогнозувати, як піде боротьба в чоловічій сітці, доволі складно, хоча тут є три явних лідери за рейтингом: Костянтин Медяник (Ужгород)/ Олексій Денін (Чернігів), Ілля Ковальов (Рівне)/ Олег Плотницький (Харків) та Ярослав Гордєєв/ Владислав Ємельянчик (обидва – Запоріжжя). Це перші три номери посіву, які напевно і опиняться в четвірці кращих. Серед інших претендентів на потрапляння в цей квартет виділяється четвертий номер посіву – пара гравців харківського «Локомотиву» Тимофій Полуян/ Дмитро Вієцький.

Про деякі особливості змагань розповів координатор ФВУ з пляжного волейболу Олександр САМСОНЮК:

- В Харкові мав бути за рахунком четвертий тур, але організатори третього туру, який був запланований в Києві, не змогли підтвердити фінансові зобов’язання, таким чином, нинішній став третім за рахунком. Він цікавий тим, що це останній шанс команд не лише заявитися на чемпіонат України, але й потрапити у фінальну частину, адже згідно з регламентом нинішнього чемпіонату до фіналу допускаються гравці, які зіграли хоча б в одному турі. Тому серед учасників третього турі можна побачити багатьох нових учасників, серед яких чимало молоді.

Що стосується провідних команд, то цьому турі не гратиме київська пара Ксенія Чекмарьова/ Наталія Шумейко, проте виступить дует збірної України Інна та Ірина Махно. А враховуючи те, що вони розпочинають турнір з невисоким рейтингом (в чемпіонаті України вони в цьому сезоні ще не грали. – прес-служба), вони можуть змішати карти багатьом командам.

В чоловічій сітці представлені всі найсильніші пари. Також в третьому турі гратиме один з лідерів світового пляжного волейболу Олександр Дьяченко з Казахстану. Чемпіонат України з пляжного волейболу носить статус відкритого, тож тут спортсмени можуть заробити не тільки національний, але й міжнародний рейтинг.

Команди розіграють призовий фонд у розмірі 30000 гривень, а також додаткові рейтингові очки, які дозволять посісти отримати більш вигідне положення як в Кубку України, так і в фінальному турі чемпіонату.

- Харків готовий до прийому змагань?

- Так. Ще в минулому році Харків підтвердив свої амбіційні плани щодо організації не тільки всеукраїнських, але й міжнародних турнірів. В 2014-му це місто стало ареною фінального туру, в цьому році – першого туру. Жодних нарікань збоку ФВУ щодо організації змагань у Харкові немає.

- Чи можна говорити, що це місто стає центром пляжного волейболу України?

- Так, Харків може цілком претендувати на такий статус, оскільки до величезної кількості аматорських команд додаються професійні команди. Як підтвердження, нинішній тур, в якому беруть ряд гравців команди чоловічої Суперліги, зокрема «Локомотиву» та «Юракадемії».

 

Більш детальна інформація про третій тур чемпіонату України у відповідному розділі сайту ФВУ

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 694 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: