MENU

13:23
Волейбол пляжний: старт сезону в Харкові

http://fvu.in.ua/images/word/bvb/bvb%20ukr.BMPЦього тижня буде дано старт 20-му чемпіонату України, а разом з ним і сезону з волейболу пляжного в нашій країні.

 

З 7 по 10 травня в м. Харків на кортах парку культури та відпочинку ім. Горького будуть проходити матчі першого туру чемпіонату України 2015 з волейболу пляжного серед чоловіків та жінок. Про особливості проведення чемпіонату, а також інших офіційних турнірів ми познайомимо вас в даному матеріалі.

 

Чемпіонат та Кубок України.

Як і в попередні сезони, чемпіонат України 2015 складатиметься з двох етапів: на першому будуть зіграні тури, господарями яких є Харків, Приморськ (Запорізька обл.), Київ, Коропове (Харківська обл.); на другому - фінальний тур, за право стати господарем якого триває конкурсний відбір. Кубок України, напередодні Дня Незалежності, заплановано розіграти в Черкасах.

Щодо системи проведення чемпіонату, то після її зміни в минулому році, цьогоріч повернеться більш звична схема - кваліфікаційний етап та турнір основної сітки. Система підрахунку національного рейтингу залишилась без змін. Як і раніше чемпіонат та Кубок України є відкритим для участі іноземних гравців та команд, що дасть змогу гравцям окрім національного, зможуть здобути і міжнародний рейтинг. Проте до фіналу чемпіонату України будуть допущені виключно громадяни України.

 

Вікові чемпіонати України.

Цьогоріч більше уваги буде приділено юним "пляжникам". Хоча кількість вікових категорій чемпіонатів України не змінилась - до 14, 16, 18 та 20 років, проте зросте кількість турнірів . Чемпіонат серед спортсменів віком до 16 років буде проведено в два етапи: на першому будуть зіграні два тури, на другому - фінальний тур по аналогії із зимовим чемпіонатом. Окрім цього молоді спортсмени зможуть на пільгових умовах приймати участь в чемпіонаті України серед чоловіків та жінок.

 

Аматорські турніри.

Розпочата в минулому році практика набуття відкритими чемпіонатами міст, районів, областей статусу всеукраїнських аматорських турнірів, здобула багато позитивних відгуків, а також не лише збільшила кількість учасників даних турнірів, але й рівень проведення змагань. Тому в цьому році буде продовжена співпраця з регіональними (міськими та обласними) осередками (федераціями та асоціаціями) в даному напрямку, метою якої, окрім залучення більшої кількості спортсменів, також буде визначення претендентів на проведення турів чемпіонату або вікових чемпіонатів України в наступному році. 

 

З повним календарем заходів з волейболу пляжного на 2015 рік, правила з волейболу пляжного, рейтингом гравців, заявками команд та іншими регламентуючими документами Ви можете ознайомитись у розділі«Волейбол пляжний» на сайті ФВУ.

Більше новин:   

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 581 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: