MENU

10:32
Волейболісти ДЮКФП «Юність» - чемпіони області!

Фінал Чемпіонату Харківської області «Дитяча ліга» серед юнаків  в 2006-2007 р.н.


    Вже традиційно на початку весни настає час проведення фінальних ігор «Чемпіонату Харківської області «Дитяча ліга», організатором якого є Федерація волейболу Харківської області. Згідно з календарем федерації, наприкінці березня визначали сильніших юнаки 2006-2007 років народження.
    Нагадаємо, що в цій, наймолодшій, категорії змагались дев’ять команд, які на попередньому етапі було розділено на дві групи. Ігри першої групи відбувались в смт.Пісочин, звідки до фіналу відібрались юнаки з харківської ДЮСШ-12 та ДЮСШ міста Первомайський. 
    З групи «Б» до фінальної частини «пробились» команди ДЮСШ Велико-Бурлуцького району та дві команди Дворічанського ДЮКФП «Юність» - «Юність-1» та «Юність-2». 
    Враховуючи, що до фінальної частини увійшли три команди з нашого регіону, організатори чемпіонату відгукнулись на пропозицію Дворічанської федерації волейболу і надали право проведення заключного етапу 29-30 березня Дворічанському ДЮКФП «Юність».
    Розпочинались змагання з урочистого відкриття, на якому були присутні заступник голови Дворічанської районної державної адміністрації Павленко Олена Петрівна, начальник відділу освіти молоді та спорту Дворічанської районної державної адміністрації Коваль Наталія Іванівна, голова федерації волейболу Дворічанського району, заслужений працівник сільського господарства України, генеральний директор ПСП «Родіна» Шишкунов Олег Федорович. Почесні гості привітали учасників змагань на гостинній дворічанській землі та побажали перемогти найкращим.
    А потім головний суддя змагань, суддя національної категорії Хлопенко Василь Іванович, оголосив порядок проведення ігор та запросив команди ДЮСШ В-Бурлуцького району та «Юність-2» на майданчик. 
    Згідно з регламентом, у фінальній частині чемпіонату команди зіграли одноколовий турнір з укороченою кількістю партій з італійської системою підрахунку очок. Це означає, що за «суху» перемогу нараховується 3 очки, за перемогу 2-1 в залік йде 2 очки. За поразку 1-2 команда отримує 1 очко, а за поразку 0-2 в турнірну таблицю записують нульовий показник. Така система вже давно набула популярності у волейболі, бо стимулює команди до боротьби у кожному сеті.
    В стартовій грі перемогу святкували гості з сусіднього району, які впевнено переграли другу команду хазяїв майданчику, складену переважно з юнаків 2007-2009 р.н., учнів Колодезнянської ЗОШ (2-0). На жаль, перед фінальною частиною «Юність-2» через хвороби «втратила» двох ведучих гравців, що безумовно відобразилось на якість і результат гри команди.
В другій грі колектив хазяїв майданчика «Юність-1» в напруженому протистоянні у двох сетах переграв одного з головних фаворитів змагань - харківських юнаків з ДЮСШ-12 (2-0).
    Наступними на майданчик спортивного комплексу Дворічанського ДЮКФП «Юність» вийшли команди В-Бурлуцької та Первомайської спортивних шкіл. Бурлучани впевнено розпочали гру та суперник, завдяки добре поставленим подачам, зумів переламати хід гри на свою користь. (0-2)
    Змагання набирали обертів і вже волейболісти команди «Юність-2» протистояли юнакам з ДЮСШ-12. Значно програючи супернику в зрості і фізичній підготовці хлопці з «Юність-2», за підтримки трибун, впіймали спортивний запал і нав’язали боротьбу супернику. В другому сеті вони навіть були близько до перемоги. Та, нажаль, секретар підвів підсумок гри записавши в протокол 0-2 на користь харків’ян. 
    Завершували перший ігровий день команди «Юність-1» та ДЮСШ м.Первомайський. На початку першого сету  гості приголомшили суперника гострою подачею в п’яту зону і повели в рахунку 1:6. Подолавши стартове хвилювання дворічани налагодили прийом, активно атакували з країв сітки, а атаки Антона Русо в центрі сітки мали стовідсоткову ефективність. Це дозволило вже до середини сету зрівняти  рахунок. А потім у дворічан «полетіла» подача і рахунок став приголомшливим для суперника 25:15. Незважаючи на таку кінцівку, в другому сеті гості боролись за кожен м’яч, продовжуючи гостро подавати та зібрано граючи в захисті. Напружений кінець партії закінчився на користь дворічан 25:22 і здобувши другу «суху» перемогу вони очолили турнірну таблицю після першого дня змагань.
    Другий день фіналу розпочинали ДЮСШ м.Первомайський та харківська «дванадцятка». В грудні, на попередньому етапі, в цьому протистоянні первомайські юнаки перемогли суперника з рахунком 2-1. Рівна гра між ними була і цього дня. Команди по черзі здобули перемоги в партіях. А на тай-брейку харків’яни менше помилялись і реваншувались здобувши важливу перемогу з рахунком 1-2.  
    В наступній грі «Юність-1», маючи довгу лаву запасних, мала за мету перевірити своїх резервістів проти юнаків В-Бурлуцької ДЮСШ. Три напружених сети закінчились на користь гостей (1-2). 
    Первомайські волейболісти, після впевненої перемоги над другою командою хазяїв (2-0), завершили свою змагальну частину турніру і тимчасово очолили таблицю набравши сім залікових балів. 
    Чи достатньо цього для перемоги в чемпіонаті? Чи достатньо буде набраних балів для здобуття місця на п’єдесталі? Результати двох наступних ігор повинні були дати відповіді на ці питання.
    В дворічанському «дербі» «Юність–1», як і на попередньому етапі, в двох сетах здолала супротив молодших одноклубників і здобувши 10 залікових балів стала недосяжною для суперників.
А долю срібних і бронзових нагород вирішувало протистояння ДЮСШ В-Бурлуцького району та ДЮСШ-12. Зігравши краще за суперника на прийомі подачі, харків’яни здобувають «суху» перемогу (0-2) і набирають вісім залікових балів.
    Під час закриття турніру головний суддя чемпіонату В.І.Хлопенко, головний секретар змагань М.І.Тішенінов, разом з головою федерації волейболу Дворічанського району О.Ф.Шишкуновим оголосили офіційні підсумки і провели церемонію нагородження. 


    Переможцями «Чемпіонату Харківської області «Дитяча ліга» в молодшій віковій групі стали юнаки Дворічанського ДЮКФП «Юність» команда «Юність-1»! 
    Друге місце посіла команда ДЮСШ-12 (м.Харків). Замкнули трійку призерів волейболісти ДЮСШ м.Первомайський. Четвертими стали спортсмени ДЮСШ Велико-Бурлуцького району. П’яте місце, з дев’яти команд, посів колектив «Юність-2». 
Серед кращих гравців турніру, які отримали спортивні подарунки від спонсора турніру, було названо і дворічанина Татаренко Ярослава («Юність-1»).
    Переможців та призерів змагань було нагороджено медалями та грамотами від Федерації волейболу Харківської області.
Цими змаганнями молоді волейболісти завершували змагання юнаків в трьох вікових категоріях «Чемпіонату області «Дитяча ліга». А вже в перші вихідні квітня фінальну естафету приймуть дівчата 2004-2005 року народження, які визначать найкращих в місті Первомайський.  

В.Домнін
+ все фото

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 703 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 4
1 ftk  
Медіа група «FTK» підготувала свій погляд на ці події:
-
Фінал - https://youtu.be/w23yDC2Nfyc

2 ftk  
Обидва дні фінальних ігор з спортивного комплексу Дворічанського
ДЮКФП «Юність» велась пряма трансляція відкриття, ігор та нагородження
організована технічним персоналом магазина «Компьютерний світ».
Відчуйте атмосферу змагань за посиланням -
https://www.youtube.com/user/ABush2006/videos

3 ftk  
гра Юність - ДЮСШ-12 - https://youtu.be/c8DBxBO_njY

4 Ольга  
СПасибо большое за видео

Имя *:
Email *:
Код *: