MENU

19:28
ВОЛЕЙБОЛЬНА ПЕРШІСТЬ ДВОРІЧАНСЬКОГО РОЙОНУ

         Відгриміли запальними партіями баталії матчів першості Дворічанського району серед чоловічих команд колективів фізичної культури з волейболу. Нові розіграші і турніри з різних видів спорту займали своє місце в календарі спортивно-масових заходів. Але сьогодні мені хотілося б підвести підсумки районної волейбольної першості і дати оцінку виступу команд в змаганнях.

         Волейбольний потяг, про який ми писали в перших цьогорічних номерах нашої газети, дотягнув у повному складі лише до проміжної зупинки. І, як не прикро, але з початком другого кола змагань, на проміжній новорічній зупинці, зійшов з рейок один колектив. З відновленням другої частини змагань з турніру знялася команда «Виселок». Важко говорити, в чому дійсно криється проблема колективу, але сподіваюся, що цей, без сумніву, своєрідний і боєздатний колектив, ще заявить про себе вже в змаганнях наступного сезону. А згідно Регламенту, команді, що провела половину матчів, в іграх що залишилися, було зараховано технічні поразки, а їх суперникам, відповідно, технічні перемоги.

          Далі мова піде про більш приємніше, тому що шість боєздатних і по-своєму цікавих команд, які були в складі потяга, з гордістю дійшли до фінішу, кожен з певними здобутками. Шосту сходинку посіла команда-старожил районних і не тільки волейбольних змагань – рідкодубівський «Колос». Колектив надто болісно переживає зміну поколінь в команді, а так, за неузгодженого і розбалансованого ігрового складу, важко конкурувати з більш мобільними командами. Гадаю, що в такого досвідченого ватажка яким є В.Ф. Петров і його команди, ще попереду більш високі місця в табелі про ранги і нові перемоги.

         Починаючи з п’ятого по третє місця, за рухом вгору, розмістилися команди, які повною мірою могли займати ту чи іншу з вище названих позицій на фініші змагань. Часом збіг обставин, як то було при формуванні ігрового складу на певні матчі, а то і прикра випадковість чи неузгодженість в діях, завадили командам набрати прогнозовані очки в чемпіонаті. Тому місце кожної з них в табелі про ранги вважаю цілком закономірним. Отож, п’ята сходинка за молодою топільською командою «Оскіл». Прикра низка травм провідних гравців переслідувала команду протягом чемпіонату, що і стало, певним чином, причиною невдач. Але шість здобутих перемог в активі заслуговують на повагу. Такий же відсоток виграних матчів в активі вільшанської «Ниви» і четверта підсумкова позиція. В цьому колективі зроблено ставку на місцевих вихованців і команда заграла з новою силою і розкрила свій потенціал у всій красі в останньому матчі чемпіонату, коли в драматичному протистоянні проявила характер турнірного бійця і в красивій боротьбі переграла збірну ветеранів з рахунком 3:1. Той матч ще довго пам’ятатимуть вболівальники і самі гравці.

         Так ми підійшли до трійки призерів змагань сезону 2013-2014 років. Отже, третя позиція самої молодої і перспективної команди – колодязненського «Факела» - вихованців тренера В.І. Глушка, яких взяв під свою опіку О.В. Перепелиця, не є випадковістю, більше того, команда боролася за найвищі нагороди, але, гадаю, тільки брак досвіду участі в дорослих турнірах став на заваді молодій команді, яка ще минулого року замикала турнірну таблицю, а вже дісталася призової трійки. Без сумніву, саме цей колектив заслуговує на звання «Прогрес року».

         Дві команди, які стали на верхні щабелі турнірки, без сумніву є найдосвідченішою і найпотужнішою командами районного волейболу. А ще базовими колективами районних збірних команд як ветеранів, так і молоді. Саме ці колективи, нехай пробачають мені інші учасники, з початку змагань були в числі фаворитів. «Родина» з Жовтневого - переможець минулого чемпіонату, команда, яка зазнала перестановок в ігровому складі, але не втратила виразності у грі і смаку до перемог. Збірна команда «Ветеран» давно полюбилася глядачам своєю самовідданою грою, дисципліною і прагненням до перемог. Саме ці два колективи і розіграли звання чемпіона району. В матчі першого кола, як повідомлялося раніше, перемогу святкували більш досвідчені ветерани волейболу з рахунком 3:2. А от в поєдинку другого кола вікторію святкували вже молодші волейболісти «Родины» з більш впевненим результатом 3:1. Саме цей факт плюс більш вдалі виступи проти інших конкурентів забезпечили команді з Жовтневого чергове чемпіонство. Тільки перемога далася команді не так легко, як минулого сезону, були і напружені поєдинки, і програні партії, і програний врешті матч. Тож конкуренція зростає і на легку прогулянку турнірними сходами вже важко розраховувати надалі.

А збірна команда ветеранів посіла другу позицію. Для спортсменів, котрі переживають другу молодість поряд з молодими і амбітними волейболістами, є ще що доводити і собі, і молоді в сучасному волейболі. Їх жага до гри, до перемог і відношення до справи,  повинні надихати молодь на заняття волейболом і серйозне ставлення до справи. Отже, без виховної і настановної ролі тут теж не обійшлося.

Нарешті, дістався потяг кінцевої зупинки чемпіонату. В останній змагальний день звучали фанфари на честь переможців і призерів. Підсумки чемпіонату підвів голова районної федерації волейболу О.Ф. Шишкунов, який нагородив кубками і грамотами районного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і федерації волейболу Дворічанщини команду чемпіонів і команди призерів. В опитуванні на визначення кращих гравців кожної з команд і кращого гравця чемпіонату взяли участь представники команд і представники оргкомітету змагань. Спортивними призами і грамотами були нагороджені кращі гравці у складах команд: «Родина» - Сєрік Максим, «Ветеран» - Рубцов Віктор, «Факел» - Сахнюк Геннадій, «Нива» - Бабай Максим, «Оскіл» - Василець Володимир і «Колос» - Хабота Віталій. Кращим гравцем всього чемпіонату названо лідера команди чемпіонів Мальцева Вадима.

Закінчилися змагання. Підводячи підсумки, хотілося б подякувати тим людям, які стояли біля витоків ідеї відновлення чемпіонату; тим, хто опікується волейбольними командами і дбає про молодь, про організацію їх дозвілля в період вихідних та святкових днів; представникам оргкомітету змагань, завдячуючи яким турнір пройшов на одному диханні; учасникам, які стали головними дієвими особами чемпіонату і несли змагальний дух протягом всього турніру; і, звичайно, вболівальникам, які палко підтримували свої улюблені команди протягом всього турнірного шляху. Велика вам всім вдячність та шана!

Що ж, прощавай волейбольний чемпіонат вже минулого розіграшу, до зустрічі на волейбольному паркеті нового чемпіонату!

В. Каща

Газета «Дворічанський край»

Фото В.Домнін



 

Переглядів: 805 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: