MENU

14:29
Волейбольний турнір під егідою фермерського господарства «ЗЕВС-Д»

        15 січня на базі спортивного залу Великобурлуцької школи відбувся волейбольний турнір під егідою фермерського господарства «Зевс-Д» с.Андріївка, керівник Глущенко Зіна Григорівна.

        З року в рік даний турнір набирає популярності серед волейболістів, вже п’ятий рік поспіль даний турнір збирає кращі волейбольні команди Великобурлуччини та сусідів Дворічанського району. Не було винятків і цього року, до участі в турнірі були запрошені чотири команди Великобурлуччини, це: «Сокіл» та «Бурлук» смт.В.Бурлук, команда з с.Григорівка та господарі турніру команда «ЗЕВС-Д» с.Андріївка, та дві команди сусіднього Дворічанського району, минулорічний переможець команда «Ветеран» смт.Двурічна та команда «Факел» с.Колодяжне, Дворічанського району. 

       Змагання розпочались урочистим шикуванням команд, з вступною промовою виступив головний спеціаліст відділу освіти Руслан Зоренко, який привітав всіх з Новорічним та Різдвяними святами, побажав всім вдалої гри та перемоги, в декількох словах розповів про систему розіграшу турніру та представив команди учасниці. Під бурні оплески, а саме так зустрічали і вітали з минулим днем народженням учасники безпосереднього організатора турніру Зіну Григорівну Глущенко, вона привітала всіх учасників змагань, розповіла про нагороди, які будуть чекати команди по завершенні турніру побажала успіхів та вдалої гри. Зі словами подяки Зіні Григорівні, за підтримку молоді та освіти на селі виступив Ігор Васильович Фірсов начальник відділу освіти райдержадміністрації, який урочисто вручив їй подяку та декоративну картину.

     Завершенням урочистої частини було підняття державного прапора України, лунає гімн, дане право отримав Володимир Домнін капітан команди «Ветеран» минулорічний переможець турніру, прапор піднято, змагання розпочато. 

Команди були розділені на дві підгрупи по три команди, до першої підгрупи потрапили: «Сокіл» смт.В.Бурлук, «Факел» с.Колодяжне та с.Григорівка, до другої підгрупи потрапили: «ЗЕВС-Д» с.Андріївка, «Ветеран» смт.Двурічна та «Бурлук» смт.В.Бурлук.

        За умовами змагань в підгрупах ігри пройшли за коловою системою та складались з двох партій до 25 очків та однієї партії до 15 очків. По завершенні групового етапу, проводились стикові ігри, команд які посіли перші місця в підгрупах зустрілись з командами з іншої підгрупи які посіли другі місця, переможці з даних пар розіграють 1-2 місце і команди які зазнають поразку розіграють відповідно 3-4 місце. Суддівство всіх зустрічей проводили Богдан Шербаков, суддя другої категорії м.Харків, другий суддя Руслан Зоренко. 

        В першій підгрупі, з чотирма очками в своєму резерві, з першого місця виходить команда «Факел» с.Колодяжне, Дворічанський район, вони здобувають перемогу 2:0 (25:21; 25:18) над командою «Сокіл» смт.В.Бурлук чим здобувають три очки, та зазнають поразки від команди с.Григорівка 1:2(25:14;23:25;14:15) за рахунок чого до свого резерву додають ще одне очко. Боротьба за друге місце в підгрупі розвернулась між командами «Сокіл» та с.Григорівка. Юнакам з команди с.Григорівка достатньо було виграти, хоча б одну партію, перед даною зустріччю в них було в резерві вже два очки, а у команди «Сокіл» нуль очків. Вигравати потрібно було кожній команді, і обидві команди це розуміли. В протистоянні більше повезло команді «Сокіл» 2:0 (25:22; 25:18) на їх користь, вони виходять до стикової стадії змагань з другого місця. 

        В другій підгрупі команда «Ветеран» смт.Дворічна, як минулорічний чемпіон зумів відстояти своє чемпіонство, вони здобувають дві перемоги над своїми суперниками, спочатку 2:1 (25:18, 18:25; 15:14) над командою «Бурлук» смт.В.Бурлук та 2:0 (25:17;25:23) над командою «ЗЕВС-Д» с.Андріївка, і таким чином в свій резерв вносять п’ять очків. Картина повторюється першої підгрупи, команді «Бурлук» потрібно було виграти в зустрічі з «ЗЕВС-Д», хоча б одну партію, щоб вийти з другого місця, а команді «ЗЕВС-Д» потрібна була лише суха перемога, кожна команда розуміла це, і на початку ставила перед собою цілі та сама гра розставила все на свої місця. В першій партії був справжній бій. Жодна з команд не поступалась, як то кажуть, йшли м’яч в м’яч. Фінальний свисток арбітра фіксує рахунок 25:22 на користь «ЗЕВС-Д», в другій партії «ЗЕВС-Д» спіймавши кураж громить 25:12 своїх суперників, чим здобувають собі друге місце в підгрупі. 

        В маленьких перервах між іграми, гравці всіх команд мали нагоду підкріпитись, з’їсти по бутерброду та попити гарячого чаю, які люб’язно надала керівник фермерського господарства Зіна Григорівна Глущенко. 
Групові ігри минули, по переду не менш цікаве, стикові ігри. В першій стиковій грі зустрілись «Сокіл» смт.В.Бурлук та «Ветеран» смт.Дворічна, гра виявилась досить напруженої, дві партії закінчились з рахунком 25:24, що говорить саме за себе. Нажаль спортивне везіння було на боці команди наших земляків «Ветеран», вони виборють перемогу 2:0, чим здобувають право змагатись за головний приз змагань, у команди «Сокіл» стоїть завдання не втратить третє місце. В другій парі зустрілись «Факел» та «ЗЕВС-Д», зараз перед командами стояло ще більше завдання, як то кажуть буде відомо «чий потяг пройде мимо станції «Перемога». І знову Дворічанські волейболісти були на висоті, 2:0 (25:13;25:18) на користь команди «Факел», нажаль команда «ЗЕВС-Д» не змогла пробитись до фіналу. 

        Таким чином в розіграші за третє – четверте місце зустрілись дві команди з великобурлуччини «Сокіл» та «ЗЕВС-Д». Дві команди які не раз зустрічались в фінальних стадіях різних волейбольних районних турнірах, знову зійшлись в протистоянні. На «кону» стояло не стільки перемога за 3-4 місце, стільки принцип – перемога. Переможець виявився в трьох партіях, 2:1 (20:25;25:22;15:9) на користь «ЗЕВС-Д», їм дістається третє місце в турнірі. 
        Найголовніше по переду, в розіграші за 1-2 місце зустрілись команди «Ветеран» смт.Дворічна та «Факел» с.Колодяжне, такий собі Дворічанський фінал на Великобурлуцькій землі. Не зважаючи на цілий день ігор, на втому, команди подарували вболівальникам красивий, дивовижний волейбол. І хоча, як болісно не було для вболівальників, відсутність команди з Великобурлуччини в фіналі, вони подарували добру підтримку обом командам, кожен розіграш супроводжувався бурхливими оплесками. Фінальний свисток головного арбітра фіксує рахунок 2:0 (25:19;25:20) на користь молодої, перспективної команди «Факел» с.Колодяжне, вони і посідають перше місце у волейбольному турнірі, друге місце відповідно дістається команді «Ветеран» смт.Двоічна. 

        Урочисте підведення підсумків змагань, команди вишикувались та чекають на головне – нагородження. Нагородження проводить керівник фермерського господарства «Зевс-Д» Зіна Григорівна Глущенко. Вона подякувала всім командам за участь в турнірі і побажала подальших спортивних перемог, та пообіцяла і на далі проводити цей турнір, який став вже традицією. Отже команди, які посіли 5-6 місце, це «Бурлук» і с.Григоріка відзначені грошовою премією в 700 гривень, за четверте місце команда «Сокіл» отримала одну тис.грн. По переду переможці турніру, за третє місце команда «ЗЕВС-Д» с.Андріївка нагороджена дипломом, медалями та грошовою премією в сумі 1,5 тис.грн., за друге місце команда «Ветеран» смт.Дворічна нагороджена комплектом медалей, дипломом та грошовою винагородою в сумі 2 тис.грн., за перше місце команда «Факел» с.Колодяжне нагороджена комплектом медалей, дипломом, перехідним кубком та грошовим призом в сумі 3 тис.грн. 

        Ось такий собі Дворічанський волейбольний фінал під оплески Великобурлуцьких вболівальників. 

 

Р.Зоренко

Фото

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 593 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: