MENU

22:09
ВОЛЕЙБОЛЬНИЙ ТУРНІР У РАМКАХ СПАРТАКІАДИ

      Минулих вихідних, з нагоди Дня працівників сільського господарства, відбулися традиційні змагання районної Спартакіади з видів спорту серед команд колективів фізичної культури Дворічанського району. Серед видів змагальної програми шахи, російські шашки, настільний теніс, більярд і, звичайно ж, волейбол.

         Після нетривалої організаційної наради, спортивні баталії волейболістів стартували у приміщенні спортивного комплексу ДЮКФП «Юність», турніри з шахів та російських шашок гостинно прийняв центр дитячої та юнацької творчості, а змагання з більярду і настільного тенісу  пройшли у приміщенні адміністративного будинку районного стадіону «Колос».

            Цікавими спортивними баталіями порадували численних глядачів волейбольні команди колективів – учасників заходу. П’ять команд згідно «сліпого» жереба було розбито на дві підгрупи, де вони провели одноколовий турнір, зігравши в матчах з трьох партій до п’ятнадцяти залікових очок.

 Після запеклого протистояння у трьох команд в першій підгрупі, було виявлено зайвого. Турнір розпочали команди, які подарували незабутні миті яскравої гри у стартовому турі відкриття районного чемпіонату.  Вільшанська «Нива» і колодязненський «Факел» були рішуче налаштовані і в звітному поєдинку, коли перший сет закінчився з рахунком 16:14 на користь молодих колодязнян і подарував вболівальникам ігровий запал і очікування боротьби. Вже в другій партії налаштувалися на боротьбу вільшанці і на фінішному відрізку вибороли перемогу з рахунком 15:12. Психологічна перевага далася взнаки у вирішальному сеті, коли більш досвідчені волейболісти «Ниви» «дожали» суперника у грі на тай-брейку – 15:7.

Тим часом у другій підгрупі рідкодубівський «Колос» впевнено переграв команду топільської сільської ради і з першого місця потрапив до півфіналу, а топільчани очікували суперника по півфіналу у вигляді переможця першої підгрупи.

Все в плані результату було поставлено на карту для молодих гравців «Факела» у грі проти досвідченої команди ветеранів волейболу, котрі виступали за колектив фізкультури Н-Єгорівської сільської ради. Права на помилку молодь не мала, а відтак нав’язала досвідченим волейболістам свою гру у стартовому сеті. Лише неправомірна помилка зв’язуючого суперників у вирішальний момент партії, принесла перемогу волейболістам Н-Єгорівської сільської ради. Окрилені успіхом вони продовжили переможну ходу у другій партії і довели її до перемоги з рахунком 15:12.

В заключному матчі групового етапу між вільшанськими і новоєгорівськими волейболістами визначався володар першого місця, який отримував у суперники по півфіналу менш досвідчену команду топільчан. І це наклало певний відбиток на гру, бо всі розуміли, яким то буде шлях до фіналу. Боротьба в першій партії за кожен м’яч, принесла перемогу в самій кінцівці новоєгорівцям – 15:12. Другу партію на одному диханні провели вже їх опоненти і зрівняли рахунок – 15:8 (1:1). Та на таку перемогу команда витратила забагато фізичних сил і у  вирішальному розборі місць вільшанці залишилися другими. Як підсумок, поразка у третій партії 9:15 і 1:2 за грою.

Півфінали розпочали топільський «Оскіл» і команда новоєгорівських волейболістів. Останні надали прекрасний урок гри для опонентів, перемігши за партіями 2:0 (15:11; 15:8). Другий матч цієї стадії пройшов в запеклій боротьбі і виявити фіналіста до гри навряд чи хто б наважився. Першу партію потужною грою розпочав «Колос» і «зім’яв» суперників 15:9. В другому сеті вже «Нива», значно прибавивши у грі, відігралася з тим же рахунком і подарувала надію на фінал своїм палким прихильникам. У вирішальній партії команди йшли крок в крок в рахунку, не відпускаючи суперника далі двох очок, аж доки рідкодубівці не зробили прискорення і повели перед 11:7. Вчасна перерва і корективи, внесені у гру, дали позитивний результат для вільшанців. Але, потужно проведена кінцівка матчу принесла перемогу  у вирішальній партії з рахунком 15:13 і 2:1 у грі гравцям «Колоса».

Фінал став справжньою прикрасою змагань і радістю запальної боротьби для вболівальників у грі рівних суперників. Вирішальні партії було розіграно також до двох перемог, але традиційно до двадцяти п’яти очок. П’яти м’ячів відриву у другій частині стартової партії, ледве не стало замало новоєгорівцям аби відсвяткувати перемогу у першій партії. Рідкодубівці, приклавши максимум зусиль, наздогнали суперників. Надзвичайно нервова кінцівка принесла перемогу команді Н-Єгорівської сільської ради з рахунком 26:24.

На  другу партію команди вийшли з рішучими намірами. Одна – завершити поєдинок на свою користь, інша – відновити інтригу в протистоянні і перевести гру на тай-брейк. Та доволі швидко переможці першого сету позначили свою перевагу і в другій партії. Знову зібрано і відповідально провели кінцівку рідкодубівські волейболісти і майже наздогнали суперників. Та «майже» в спорті не враховується, надто багато було втрачено до цього. Отож, перемога в другій партії з рахунком 25:21 принесла команді Н-Єгорівської сільської ради загальну перемогу на турнірі волейболістів.

За перемогу у волейбольних змаганнях команда фіналістів нагороджена грамотою, а переможці отримали кубок і грамоту районного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Настав час підбити підсумки загального заліку Спартакіади, де першість визначалася за найменшою сумою місць, здобутих командою у всіх видах змагальної програми. В підсумку, третє місце, з результатом в шістнадцять балів, посіла команда Колодязненської сільської ради. Тринадцять з половиною залікових балів в активі команди Пісківської сільської ради принесли їй друге загальнокомандне місце. А перемогу в заліку Спартакіади святкувала команда Рідкодубівської сільської ради, очковий здобуток яких дорівнює восьми балам.

В особистому заліку переможців і призерів кожного виду програми нагороджено спортивними призами і грамотами районного центру «Спорт для всіх», а в командному заліку колективи отримали кубки і грамоти за призові місця в заліку Спартакіади.

 

ФОТОАЛЬБОМ ТУРНИРА

В.Каща

 

Фото

В.Каща

В.Домнін

 

Переглядів: 647 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: