MENU

22:10
Волейбольний турнір в пам'ять про видатного земляка

 

    24 січня 2015 року на ігровому майданчику ДЮКФП «Юність» відбувся вже шостий традиційний волейбольний кубок пам’яті почесного громадянина Дворічанського району, кавалера ордена Леніна М.Х.Погребняка. Численні вболівальники, дорослі та ще зовсім юні, з нетерпінням чекали цього дня, щоб відвідати у затишному спортивному комплексі чудове спортивне свято. Популярність цьому турніру в районі зумовлена особливістю в його проведенні -  командам, що представляють сільськогосподарські підприємства Дворічанського району, дозволяється запросити до свого складу трьох гравців, незалежно від місця їх проживання, які отримують на турнірі статус «легіонерів». І кожного разу керівники максимально використовують можливість підсилити склади своїх колективів. А серед тих, хто відгукнувшись на запрошення, виходив на волейбольний майданчик клубу «Юність» - майстри та заслужені майстри спорту, чемпіони та володарі кубку України, володарі кубку топ-команд та члени національної збірної, які завжди розігрують на майданчику захоплююче, видовищне дійство – що має назву Волейбол!   
    Цього року організатори запросили чотири чоловічі колективи, які є постійними учасниками цих змагань. Це команда «Колос» (с.Рідкодуб), команда «Нива» (с.Вільшана) - дворазовий володар кубку (2011, 2012), колектив від організаторів - «Факел» (с.Колодязне), який здобув цей трофей в 2013 році, та минулорічний переможець цих змагань – «Родина» (с.Жовтневе), яка перша викарбувала свою назву на кубку в 2010 році. 
    За формулою цьогорічних змагань команди зіграли одноколовий турнір, кожна гра до перемоги в двох сетах, з «італійською системою» підрахунку очок.
Розпочинали турнір команди «Родина» та  «Колос». Перші глядачі, які тільки почали збиратись на трибунах, стали свідками захоплюючого безкомпромісного поєдинку, який задав яскравого настрою всьому турніру.

Родина     –     Колос        2:1 (19:25, 25:19, 15:13)

    Швидка гра пасуючого «Колоса» Ю.Теплякова на старті першої партії стала певною несподіванкою для їх суперників і забезпечила їм «гандикап» у чотири очки. Оговтавшись «Родина» змогла вирівняти гру і навіть наздогнати суперника в середині сету. Але потім знову швидка гра на краях сітки та вдалі атаки Б.Костюка в центрі забезпечили рідкодубівцям шести очкову перевагу в кінцівці. 
    Початок другого сету став своєрідним бенефісом гравця «Родини» Д.Медяника. Вийшовши в зону подач від видав чудову серію «пострілів», половина яких відразу доповнила очковий доробок його команди. Хвилинна перерва рідкодубівців при рахунку 0:4 не «заспокоїла» Дмитра, який «відстрілявся» тільки після цифри вісім на електронному табло. Далі команди по черзі набирали очки і за такої гри «Колосу» не вдалося наздогнати суперника.  На «тай-брейку» обидві команди на втрачали концентрації і підійшли до кінця сету за рівного рахунку - 13:13, коли результативні атаки М.Арбузова і зафіксували остаточну перемогу «Родини»  в цьому поєдинку.

    Перед другою грою відбулось офіційне відкриття змагань, під час якого  прозвучали слова привітання від офіційних гостей та організаторів турніру і традиційне побажання перемоги сильнішим.
Продовжили турнір колективи колодязнянських та вільшанських волейболістів, протистояння яких завжди викликає особливу увагу глядачів.

Факел    –     Нива         2:0 (25:18, 25:19)

    Вирішальним цього разу стала зіграність колективу колодязнян, які вже не перший турнір грають стабільним складом. А їх суперникам довелося налагоджувати ігрову взаємодію, чим і скористався «Факел», здобувши несподівано для багатьох суху перемогу і перші три очки в свій доробок.

Родина     –     Нива         2:0 (25:16, 25:22)

    До середини першого сету наступної гри, між “Родиною” та “Нивою”, команди вели рівну боротьбу, а потім атаки “Ниви” декілька разів зупинились в блоці суперника. Хвилинна перерва при рахунку (19:16) не допомогла “знятися” з подачі суперника і перший сет виграли волейболісти з жовтневого. Від початку і до середини другого сету вільшанці вели у рахунку, довівши відрив до чотирьох м’ячів. Корективи внесені в гру команди, під час хвилинної перерви, допомогли “Родині” спочатку наздогнати суперника, а після двадцяти-очкового рубежу вийти в лідери і здобути важливу перемогу. 

Колос     –     Факел         0:2 (18:25, 17:25)
        


    В протиборстві “Колоса” та “Факела” рідкодубівці не змогли знайти протидію потужним подачам суперника, через що “Факел” і переміг у двох сетах з значною перевагою. 
    П’ята гра виявилась своєрідним фіналом, оскільки на корті зустрічались команди, що поки не зазнали поразок в турнірі - «Родина» та «Факел». «Факел», маючи в своєму активі 6 залікових балів, влаштовувала перемога з будь-яким рахунком і навіть поразка за рахунку 1:2 зберігала шанс обійти в заключному заліку за додатковими показниками «Родину», в активі якої було 5 залікових очок.

Родина     –     Факел         2-1 (25:20, 18:25, 9:15)


    
    Першу партія за волейболістами з жовтневого, які вдало діють в усіх ігрових компонентах. А в другому сеті зв’язуючий “Факела” В.Шахов змістив акцент в атаках на краї сітки і завдяки волейбольної майстерності С.Косяка та Г.Брови колодязняни зрівнюють рахунок за сетами. Ця перемога надихнула гравців “Факела”, які в третьому сеті заграли більш розкуто, а от їх суперники дещо втратили ігровий ритм і припустились декількох помилок в середині сету. Перемога в цьому принциповому протистоянні вивела “Факел” у переможці турніру. Срібні нагороди змагань здобула “Родина”, а  перехідний кубок на 2015 рік змінив прописку з с.Жовтневе на куточок спортивних досягнень колодязнянських волейболістів. 
    Враховуючи турнірну ситуацію, заключна гра турніру визначала бронзового призера і за напруженням та драматизмом не поступалась попередньому поєдинку. 

Нива     –     Колос         2-1 (28:26, 18:25, 14:16)
    


    Від початку команди впевнено атакують і не “відпускають” суперника більш чим на 2 м’ячі. За такої боротьби, сильнішими в кінці першого сету виявились вільшанці. А в другому сеті гравці “Колоса” зуміли пристосуватись до гри суперника і створили вирішальний  відрив у рахунку завдяки вдалим діям на блокуванні. В цьому протистоянні найдраматичнішою виявилась третя партія. До десятиочкового рубежу команди наблизились пліч о пліч. За рахунку 10:12 капітан “Ниви” бере перерву, після якої вільшанці здобувають чотири очки поспіль. За такого рахунку (14:12) вже черга брати перерву “Колосу”. Якими словами зумів надихнути своїх гравців капітан рідкодубівців невідомо, та після цієї перерви “Колос” в напружених розіграшах зумів забити чотири м’ячі поспіль і оформити собі бронзові нагороди турніру. 


    Під час церемонії нагородження переможців та призерів турніру організатори відзначили особистими нагородами кращих гравців у кожній команді. В команді «Нива» кращим було визнано А.Оніпко, у «Колоса» відмітили Е.Ілюхіна. Кращим в команді «Родина» того дня був названий В.Василець. А кращим гравцем турніру було названо Г.Брову.
    За доброю традицією організатори через тренера В.І.Глушка подарували волейбольний м’яч Дворічанській ДЮКФП “Юність” з побажанням продовжувати розвиток спортивних традицій у Дворічанському районі. 


В.Домнін
Фото – В.Кіптілий

Переглядів: 831 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: