MENU

13:01
Володимир РОМАНЦОВ: «Одна наша перемога над «Вінницею» - сенсація, дві – закономірність»

logo    Харківська «Юракадемія» створила головну сенсацію 6-го тура чоловічої Суперліги, двічі обігравши у Вінниці одного з лідерів чемпіонату. Ми навіть не розглядали цей двобій в числі центральних, адже доволі велика була різниця в очках між суперниками, та й «Вінниця» доволі впевнено розбиралася з опонентами. Головний тренер «Юракадемії» Володимир РОМАНЦОВ трохи поправив співробітника прес-служби:

 

- Мабуть, наша одна перемога над «Вінницею» це сенсація, дві – вже закономірність.

- В даному випадку можна погодитися. Але могло, напевно, й не бути першої перемоги, «Юракадемія» програвала 0:2. Гадали, що все може перевернутися, чи були якійсь передумови?

- Скажу так: гра на цьому відрізку була абсолютно рівною, ми просто ще не адаптувалися до нових правил, гравці багатенько опинялися в сітці. Наприклад, вели в першій партії 17:15, а потім раз влізли в сітку, другий… Кінцівку, взагалі, віддали.

- Що змінилося в третій партії?

- Напевно ще більше захотіли виграти, розуміли, що відступати ділі нікуди, треба викладатися на всі сто. Зробили висновки після двох партій, сказав хлопцям: «Нехай блоків менше поставимо, але менше і в сітку влізимо, а то висімо на неї, як в павутині. Стали акуратніше блокувати, стали краще подавати, вибили суперника з прийому. Та відчули впевненість в своїх силах. І в наступних партіях ми краще розпочинали та уходили у відрив.

Взагалі, ми їхали у Вінницю з настроєм брати очки, адже ми хочемо боротися за високі місця. Важко, скажу я вам, відбивати ті очки, які ми недобрали на першому етапі. Тому ще там не виступали. Але ми задоволені тим, що вже показали свою конкурентоспроможність, недарма заявилися в Суперлігу.

- Перемога у другій партії вийшла ще більш переконливою…

- Я своїм підопічним після першого матчу сказав: «Треба забути про те, що один виграний матч на виїзді, це добре». Коль ви зробили сьогодні маленьке диво, здійснили маленький подвиг, переломивши гру, ви і завтра це зможете. У мене взагалі була впевненість, що команда зіграє краще та чистіше. Вже з третій партії розпочали виконувати установку , та люди підходили відзначали нашу загальну гру притому, що поступаємося супернику в ростових даних.

В принципі, вся гра було побудована на тому, щоб якісно відподаватися в молодого ліберо Вадима Патратія, і в другій партії ми його «зламали» - він сів на лавку. Іншій ліберо вже краще справлявся зі своїми обов’язками.

- Як впоралися з міцним вінницьким діагональним Володимиром Сидоренком?

- Він не був схожий на самого себе. Багато влізав в сітку, а в другому матчі вилетів на нашу сторону та підвернув гомілкостоп. Сидоренко завжди був такою махіною, яку важко було зупинити, а тут складалося таке враження, що обидва матчі «Вінниця» грала без діагонального.

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 555 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: