MENU

17:32
ВПЕВНЕНА ПЕРЕМОГА ДВОРІЧАН

Новорічні свята та хрещенські морози і рясний снігопад, нагадали про черговий розіграш традиційного волейбольного турніру серед чоловічих команд на призи фермерського господарства «ЗЕВС-Д» (с.Андріївка, керівник З.Г.Глущенко), який відбувся минулих вихідних у спортивному залі Великобурлуцької школи. Запрошення на змагання отримали спортсмени Великобурлуцького і Дворічанського районів, які останнім часом проводять безліч спільних заходів і змагаються у різних видах спорту. Загалом шість команд, по три у кожній підгрупі на першому етапі, повели спортивну боротьбу за коловою системою, а чотири найбільш успішні колективи – по два кращих з кожної трійки команд продовжили суперечку у півфінальних матчах, а потім виявили переможця і призерів у фінальному поєдинку та матчі за «бронзу».
Дворічанщину, як склалося традиційно, представляли дві команди – колодязненський «Факел» і збірна команда ветеранів. Щоправда, склади команд зазнали певних змін з різних причин. Також наш район був представлений у складах двох місцевих команд, де за григорівський «Торнадо» виступали А.Романенко і О.Омельченко, а у складі андріївської команди своєю майстерністю виблискував зв’язуючий гравець Д.Дацик. Груповий етап пройшов під знаковою перевагою наших команд. Хоча шлях дворічанських волейболістів до омріяного півфіналу, який давав змогу боротися за медалі, був різним.
У групі «А» колодязняни здобули перше очко на турнірі і виграли стартовий сет у григорівських волейболістів (21:20). Але «Торнадо»  «насунув лавину атак» у другій партії і впевнено відігрався (21:12). У короткому сеті перевага в рахунку і за грою була на боці наших земляків – 15:10 і 2:1. В другому матчі «Факелу» протистояв більш грізний суперник у вигляді міцної і зіграної команди «Сокіл» з В-Бурлука. Міць їх атак колодязняни відчули зі старту матчу, поступившись 20:21, але потім команда зібралася і зуміла надолужити – 21:17 у другій партії і 15:11 у третій. Дві мінімальні перемоги вивели нашу команду до півфіналу з першого місця. Другий «щасливий квиток» дістався «Соколу».
Дещо спокійнішою була боротьба у протилежній підгрупі. Ветерани нашого району впевнено зі старту здолали команду з Катеринівки (2:0 – 21:16; 21:10), а потім також у двох сетах переграли знайомий нам «ЗЕВС-Д» - 21:11 і 21:17. Причому в обох партіях запалу андріївської команди вистачало лише на початок сету, а потім ветерани впевнено брали гору у другій частині кожної з партій. Ветеранська команда впевнено очолила групу, другими до півфіналу кваліфікувалася команда організаторів турніру.
Півфінальну квоту команди розділили порівну – два на два. Але хто ж стане учасником фінального матчу? Вирішальні поєдинки обіцяли красиву і запеклу боротьбу. Забігаючи наперед зазначу, що за путівку до фіналу в обох матчах знадобилося провести по три поєдинки. Спершу зіграли дворічанські ветерани проти «Сокола». Розмін у перших двох сетах (25:24 за ветеранами і 25:20 за бурлучанами) привів до тайм-брейку. До зміни сторін наші волейболісти програвали 5:7, але вихід на подачу В.Домніна ознаменувався надскладним класичним планером, з яким господарі майданчика впоратися не зуміли. В підсумку 15:7 (!) за нашою командою і вихід у фінал.
Другий півфінал став не менш захоплюючим видовищем. Спершу «Факел» у грі проти «ЗЕВСа» випробував нерви своїх  прихильників у стартовій партії (21:25), але потім зібрано провів гру надалі і також вийшов до фіналу, перемігши у наступних сетах 25:23 і 15:9.
За минулорічним сценарієм повторили команди розклад сил у вирішальних матчах, залишивши господарям шанс аби розіграти «бронзові нагороди». І тут історія зберегла своїх героїв. Бурлуцький «Сокіл» був сильнішим у першій партії (25:21), а потім андріївська команда святкувала вольову перемогу, здобувши вікторію у двох наступних партіях – 25:16 і 15:13 у короткому сеті. Тим самим «ЗЕВС-Д» залишив за собою третє місце. А фінальний поєдинок глядачі переглядали з цікавістю і задоволенням. Ще б пак, вони мали нагоду спостерігати за грою кращих волейболістів не тільки Східного регіону, а й області, чинних переможців обласної спартакіади п’яти останніх років.
Отож, фінал. Зі старту матчу гра не заладилася у «Факела» і колодязняни двічі поспіль спинялися на вимушений «перепочинок», використавши тайм-аути (3:8 і 6:14). Стартова перевага ветеранів далася взнаки наприкінці сету, який вони впевнено довели до перемоги – 25:18. Схожа картина гри спостерігалася і в наступній партії. Знову відрив ветеранів у рахунку, знову перерва колодязнян (10:15), знову насичена кінцівка, але бездоганна робота на блоці і чіткі передачі зв’язуючого О.Коваленка та зібрана гра всієї команди принесли перемогу ветеранам (25:20).
Таким чином, досвідчені волейболісти, підсилені декількома молодими гравцями, впевненою грою повернули кубок до своєї колекції нагород, яким команда володіла рік тому, відібравши трофей у колодязнян – минулорічних переможців розіграшу. А господарі втретє поспіль не бачать кубка у своєму районі після запрошення до участі дворічан. За перемогу команди-призери нагороджені медалями відповідних ступенів, а також грошовими преміями від організаторів змагань.
Від імені спортивної делегації нашого району хочу висловити подяку всім причетним до організації і проведення турніру, побажати і надалі спільно співпрацювати на благо розвитку волейболу і спорту взагалі у нашому регіоні і області. Нехай ваші добрі справи стануть запорукою великих успіхів і гарним прикладом для послідовників. Турнір завершився на позитивній ноті. Дворічани вкотре довели перевагу районної школи волейболу на традиційному турнірі у сусідньому районі.
В. Каща.
Фото Л. Склярової

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 950 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 newlherTiff  
Согласен, весьма забавное мнение

---
Бесподобная тема, мне очень нравится smile fifa 15 2016 2017 скачать торрент, 3 dm cracks fifa 15 и http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html - скачать кряк для фифа 15 fifa 15 windows 10 скачать торрент

Имя *:
Email *:
Код *: