MENU

13:44
XIХ звітний Конгрес Федерації волейболу України

xikh-zvitnyi-konhres-federatsii-voleibolu-ukrainy31 травня 2014 року в актовому залі Лубенської міської ради відбувся XIХ звітний Конгрес Федерації волейболу України.

 

Незважаючи на складну обстановку, на Конгрес прибули делегати з переважної більшості регіонів України. Кворум, що зібрався, відповідав вимогам Статуту Федерації щодо кількісного складу та легітимності делегатів, а відповідно і правочинності Конгресу. Серед делегатів Конгресу були представлені всі верстви волейбольної громади України: керівники регіональних волейбольних федерацій, президенти волейбольних клубів, представники атлетів-волейболістів, тренерсько-викладацький склад клубів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, студентського, аматорського, пляжного та ветеранського волейболу. Кожен делегат та гість Конгресу отримав збірку ретельно опрацьованих інформаційних та статистичних матеріалів, проекти постанов, планів та заходів до кожного питання, що виносилось на обговорення.

Відкрив роботу Конгресу Президент Федерації В.В. Туровський. З привітальними промовами до делегатів звернулись Лубенський міський голова О.П. Грицаєнко та президент Полтавської обласної федерації волейболу, президент ВК «Фаворит з м. Лубни В.М. Дорош.

Першим питанням на Конгресі були заслухані звіти Виконкому, Директорату, постійних комісій та Ревізійної комісії ФВУ, а також інформації асоціацій ветеранського та дитячого волейболу про роботу, проведену з червня 2013 по травень 2014 рр.еРевізійної комісіїррр

Делегати Конгресу зазначили, що в звітному періоді, в умовах політичної та економічної кризи, Виконком ФВУ, комісії, асоціації, обласні федерації, волейбольні клуби робили все можливе для вирішення першочергових завдань, що були окреслені рішеннями ХVIIІ звітного Конгресу Федерації, - проведення змагань чемпіонату та Кубку України як в супер- так і у всіх інших лігах українського волейболу, забезпечення виступів національних збірних команд, збереження організаційної структури, моніторингу та плануванню перспектив подальшого розвитку національного волейболу

Робота Виконкому була  визнана  задовільною. Постанова Конгресу з  цього  питання окреслила основні напрямки роботи на найближчий рік. 

Конгресом прийнято до уваги звіт Ревізійної комісії Федерації, затверджено виконання бюджету 2013 року і проект бюджету на 2015 рік, розглянуто хід виконання бюджету  2014 року та внесено до нього деякі корективи.

Конгрес затвердив план заходів по відзначенню 90-річчя Українського волейболу, яке святкуватиметься у 2015 році, та звернувся до регіональних федерацій волейболу, інших громадським організаціям волейбольної спрямованості, волейбольної громади країни взагалі, в повній мірі використати .

Делегати визначились із системою нагородної діяльності Федерації, затвердили положення про Почесний Знак Федерації волейболу України – найвищої нагороди Федерації, та їх ескізи.

Конгрес прийняв за основу проект Цільової комплексної програми розвитку волейболу в Україні на 2014-2020 роки, який  було розроблено робочою групою на чолі головою науково-методичної комісії Федерації професором Носко М.О.. Місцевим осередкам, регіональним федераціям, асоціаціям, волейбольним клубам, всім шанувальникам волейболу запропоновано долучитись до доопрацювання проекту Програми і до 01.10.2014 року внести свої пропозиції Виконкому Федерації. Робочій групі доручено доопрацювати проект Програми з врахуванням зауважень і пропозицій, що будуть подані, та до 01.12.2014 р. подати його Виконкому ФВУ для подальшого погодження з Міністерством молоді та спорту України та Національним олімпійським комітетом.

В роботі Конгресу взяла участь заступник Міністра молоді та спорту України Н.Д. Уманець. За останні 10 років участь керівника профільного міністерства  такого рівня в роботі вищого керівного органа Федерації волейболу України відбулась вперше. Промова Н.Д. Уманець, в якій вона звернула увагу присутніх на відсутність вагомих результатів українських збірних волейбольних команд на міжнародній арені попри значну кількість тренерського загону (більше 1,5 тис. осіб) та більше 52 тис. учнів волейбольних відділень ДЮСШ, відсутність впливу Федерації на формування, підвищення кваліфікації та ліцензування тренерського складу на цьому рівні, перспективи виводу ДЮСШ з-під державної опіки та переводу на самофінансуванняі та самоокупність визвали жваві суперечки та обговорення. Із зацікавленістю була сприйнята інформація про намагання керівництва Міністерства разом із НОК України поступово переводити український спорт на європейські методи і форми роботи, впровадження щомісячних нарад з керівниками Федерацій для вирішення нагальних проблем сьогодення, підходи до залучення коштів на фінансування галузі.

По закінчені роботи Конгресу для Полтавського телебачення та інших засобів масової інформації була дана прес-конференція, участь в якій прийняли Заступник Міністра молоді та спорту України Н.Д. Уманець, Президент Федерації волейболу України В.В. Туровський, Голова Директорату ФВУ О.М. Бібер та Президент Полтавської обласної федерації волейболу, Віце-президент ФВУ В.М. Дорош.

 

Під час роботи конгресу, який тривав понад три години, присутні, послухали звіти про роботу, затвердили бюджетні питання, програму розвитку волейболу в Україні на 2014-2020 роки, відзначення 90-річчя Українського волейболу. За підсумками члени президії Конгресу відповили на питання представників ЗМІ:

 

Володимир ТУРОВСЬКИЙ, президент Федерації волейболу України:

- Ми Маємо нагоду збиратися в різних куточках України, щоб підняти рівень волейболу, його популяризацію. Увага до конгресу в Лубнах зашкалює, і це приємно. Така підтримка і увага місцевої влади до нашого форуму не може не радувати. Місцева команда «Фаворит» три роки поспіль бронзовий призер і вже стала елітою нашого волейболу. Раді, що команда має такого мецената як Володимир Дорош.

Рівень підготовки конгресу отримав схвальну оцінку членів виконкому. Наша федерація, образно кажучи, чиста скромна будівля. Ми підбили підсумки в нас є проблеми, є й позитив. Люди працюють: хтось краще, хтось гірше. Є дві комісії яким кардинально потрібно змінити своє відношення до роботи - це комісія спортсменів і тренерська комісія. Від них багато чого залежить.

 

Ніна УМАНЕЦЬ, заступник Міністра молоді і спорту України:

- Як міністерство буде допомагати волейболу?

- Я говорила про те, що в нас на четвертий квартал цього року заплановано проведення колегії, яка буде розглядати розвиток ігрових видів спорту в Україні. Проблеми не тільки у волейболі. Учасники конгресу здивовані, що підсумки, які підбиваємо – страшні. Делегати конгресу говорили те, що немає результату, а cаме від нього залежить фінансування. На сьогоднішній день багато тренерів у волейболі не виконують свою основну функцію - показувати результат. Діти, які йдуть займатися волейболом, хочуть чогось досягти. Не завжди кошти є вирішальним фактором, це ще талант тренера. Традиції українського волейболу великі, але на сьогоднішній день вони на жаль втрачені. Ми говоримо про те, що йдемо в Європу, і це вже за собою тягне реформування не лише галузі фізичної культури і спорту.

- Коли ФВУ отримала статус національної, наскільки збільшився бюджет організації?

- Я демонструвала колегам таблиці фінансування національної збірної саме тим чим опікується міністерство. На превеликий жаль воно дуже понизилось, бо немає результату.

 

Олександр БІБЕР, перший віце-президент, голова Директорату ФВУ:

- Ще місяць до виконкому є час порадитися і подумати про систему змагань на чемпіонат та кубок України. Не складно передбачити, що цей рік в державі буде важкий. Потенціал в нас великий, одні з кращих волейболістів у Росії - це наші. Як запобігти цьому відтоку, як за збірну грати душею і серцем, а не за гроші. На наступний виконком, який відбудеться в кінці липня, висилаємо листи в клуби, щоб надавали свої пропозиції.

- Чи буде «Локомотив» в наступному сезоні брати участь у відкритому чемпіонаті Росії?

- Ні, «Локомотив» в наступному сезоні гратиме тільки в чемпіонаті України. Що стосується участі в єврокубках, то крім харків’ян, вперше виступатиме на євроарені сумський «Хімпром». Жіночий волейбол України буде представлений відразу трьома колективами – южненським «Хіміком», «Сєвєродончанкою» та запорізькою «Орбітою»

 

Володимир ДОРОШ, голова комісії з маркетингу та зв’язкам із ЗМІ, президент федерації волейболу Полтавської області:

- Що позитивного ви можете винести з конгресу, до організації якого ви приклали чимало зусиль?

- Щиро дякую ФВУ, що підтримали, і ми провели конгрес в Лубнах. Популяризація волейболу в умовах тої держави, яку ми будуємо, справа особисто наша. Ніхто за нас її робити не буде. Говорячи про волейбольну суперлігу, тут виступають унікальні спортсмени з усієї України. Збірну дванадцять чоловік ми не можемо зібрати по простій причині: ми живемо в капіталістичній державі, а не при соціалізмі, як ще досі вважає дехто. Хлопці заробляють гроші в середньому до тридцяти років, далі вони нікому не потрібні. В них не має нічого окрім того, що вони заробили безжалісно експлуатуючи себе. Ми знаємо проблеми нашого українського волейболу. Головна проблема в тому, що цей вид спорту не цікавий спонсорам і телебаченню. З нового сезону працюватимемо, щоб змінити цю тенденцію.

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 638 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: