MENU

22:49
XII-й волейбольний кубок на призи ПАТ «Вовчанський агрегатний завод»

    09 квітня в спортивному залі Вовчанського будинку культури волейболісти з Вовчанська, Куп’янська та Дворічної розіграли між собою дванадцятий традиційний волейбольний кубок на призи ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» 2016 року, ініціаторами проведення якого є керівництво підприємства разом з профспілковою організацією заводу.

    На протязі попередніх років організатори розглядали цей регіональний турнір як завершальний етап підготовки команди «Вовчанського агрегатного заводу», до профільної спартакіади. В цьому році головною метою турніру стала перевірка збірної команди Вовчанського району напередодні волейбольних змагань в рамках обласної спартакіади з видів спорту. Виходячи з цих міркувань, місцеві волейболісти та гості з Куп’янська  заявили на змагання практично оптимальні на цей час склади команд. А Дворічани, вже традиційно, завітали ветеранським колективом, який, через кадрові проблеми, був підсиленим гравцями головної команди району.

    Розпочинали турнір команда Вовчанського району та ветерани волейболу Дворічанського району.

 

Вовчанськ - Дворічна  

3-1 (20:25, 14:25, 26:24, 17:25)

 

    До середини першого сету команди по черзі набирали очки, а потім, на подачах О.Коваленка, дворічани зробили очковий заділ, який і зберегли до кінця сету. В наступному сеті дворічани ще на старті «пішли» у відрив, завдяки результативним діям в центрі сітки В.Рубцова та С.Обухова. За такого розвитку подій, з середини сету вовчанські волейболісти вимушені були зробити заміни, з прицілом на наступний відрізок гри. Такий хід приніс свій результат, - запекла боротьба в третьому сеті закінчилась перемогою господарів майданчика. А вже в четвертому сеті вовчанські спортсмени від початку декілька раз помилились на прийомі і тому до кінця сету та гри в цілому вимушені були грати в ролі наздоганяючих.  

    В наступному поєдинку куп’янські спортсмени зустрічались з географічними сусідами - дворічанами.

 

Куп’янськ – Дворічна

3-2 (25:21, 28:30, 25:19, 23:25, 15:7)

 

    В цьому поєдинку обидві команди боролись за кожний м’яч, активно підключаючи атаки першим темпом. За такої гри, щоб «збити» супернику гру, обидві команди вимушені були ризикувати на подачах. Особливо успішно це вдавалося Ю.Теплякову у куп’янчан та В.Рубцову у їх суперників. По черзі здобувши по дві перемоги в сетах, команди розпочали тай-брейк. Зміна сторін у цій вирішальній партії відбулась за рівної боротьби, а далі безпомилково запрацював блок куп’янських волейболістів. Таким чином, суперники розділили залікові бали у напруженому протистоянні.

    Тепер тільки заключна гра між вовчанцями та куп’янчанами визначала остаточні місця команд на цьому турнірі. 

 

Вовчанськ – Куп’янськ

0-3 (15:25, 21:25, 22:25)

 

    Добра подача та злагоджений блок куп’янчан не дав розійтись вівчанцям в стартовій партії. Долю другого сету вирішив «фінішній спурт» гостей, знову завдяки вдалим діям на блоці. А з середини третього сету обидві команди почали активно відпрацьовувати, на майбутнє, комбінаційні елементи в своїй грі, в чому вдалішими знову виявились гості.

    Підводячи офіційні підсумки змагань, організатори нагородили бронзовими медалями вовчанських волейболістів, срібні нагороди було вручено дворічанським спортсменам. А почесний дванадцятий кубок ВАЗа   2016 року та золоті нагороди отримали куп’янські шанувальники кольорового м’яча.

 

В.Домнін

Фото І.Захаров

Переглядів: 713 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: