MENU

16:06
З ПОВНИМ КОМПЛЕКТОМ НАГОРОД


    Весна подарувала вихованцям волейбольних гуртків Дворічанського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки «Юність» і їх тренерам шість фіналів обласної першості з волейболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл і спортивних клубів Харківщини. Вихованці тренерів Глушка В.І., Каща Л.А. і Смірнової О.А. досить впевнено здобули путівки до фінальної весняної частини змагань в усіх трьох вікових категоріях у хлопців та дівчат і традиційно поборолися за комплекти нагород. Серед наших суперників були за традицією сильні команди обласної школи волейболу – колективи Лозівського, Близнюківського, Великобурлуцького районів і харківські команди ДЮСШ № 11 і ДЮСШ № 12. Практично в усіх фінальних змаганнях як серед хлопців, так і серед дівчат тон у грі задавали саме вище названі команди разом з юними вихованцями з Дворічної.


    Волейбол на Дворічанщині давно вже здобув добру репутацію, тому цілком слушно один з фіналів обласних змагань пройшов в райцентрі. Першими в боротьбу вступили юнаки 1998-1999 років народження. Ніщо, здавалося б, не завадить потужній команді наших земляків здобути перемогу у рідному спортивному залі. Але у впертій суперечці юні дворічани поступилися у чотирьохсетовому протистоянні харківській команді ДЮСШ № 11 і посіли другу сходинку. Третє місце серед команд цієї вікової категорії вибороли волейболісти з Великого Бурлука.


    Продовжили змагальну естафету найстарші – вихованці гуртка 1996-1997 років народження. Фінальна стадія змагань цієї групи пройшла в Люботині. Серед найстарших, волейболістам із сільської місцевості вже досить важно конкурувати з харківськими командами, які проводять планомірний відбір волейболістів з усіх регіонів і цілеспрямовану підготовку. Перемогу святкували юнаки з ДЮСШ № 12, волейболісти ДЮСШ № 11 – другі, а дворічани на почесному третьому місці.

    Нарешті завершували фінальну програму у хлопців команда наймолодших – вихованців гуртка 2000-2001 років народження. Команда ця зовсім юна, знаходиться на шляху побудови і становлення як колектив, як команда. Гадаю, вже в найближчому майбутньому хлопчаки покращать свій цьогорічний результат і ввійдуть до числа призерів. А поки що перемогу здобула команда Лозівського району, бурлучани на своєму майданчику другі. За третю позицію юні дворічани поступилися одноліткам з харківської ДЮСШ №12 і посіли четверту сходинку.

    Серед дівчат тон у фінальних змаганнях мала задавати найстарша команда вихованиць 1996-1997 років народження, які повели боротьбу на лозівській землі. Але виступаючи на рік молодшим складом учасниць, наша команда посіла в підсумку тільки п’яту сходинку і, безумовно, напрацювала на перспективу.

    Боротьбу у фіналах продовжили наймолодші дівчата – вихованиці гуртка 2000-2001 років народження (керівник гуртка Смірнова О.А.) Перемогу в цій віковій категорії на рідній землі здобула команда Близнюківського району, їх географічні сусіди – команда сел. Орелька, Лозівського району на другій позиції. А от в матчі за третю сходинку наші юні волейболістки переграли харківську команду ДЮСШ № 12.

    Завершували програму фіналів дівчата середньої вікової групи. Серед волейболісток 1998-1999 років народження спортивний зал Харківського обласного вищого училища фізичної культури зібрав досить пристойний склад учасниць. Звісно, перемогу у рідних стінах планували відсвяткувати харківські волейболістки. Та от біда, їх плани порушили гості. У груповому етапі волейболістки Дворічанщини перемогли заклятих суперниць з Близнюківського району 3:0 і взяли гору в непростому поєдинку проти ДЮСШ № 12 з рахунком 3:1. В головному матчі нашим волейболісткам протистояла потужна команда ДЮСШ № 11. Після двох партій команди зберегли паритет, а два наступні сети були вже за волейболістками ДЮКФП «Юність». Підсумкова перемога з рахунком 3:1 вивела дворічанок на першу сходинку. Переможною ходою команду до обласного чемпіонства вели Ю. Демченко, А. Медяник, Ю. Громова, К. Павленко, В. Гладченко, А. Гуря, Ю. Фісак, А. Копа, А. Жила та І. Ногіна( тренер команди Каща Людмила Анатоліївна).

    Команду волейболісток нашого району нагороджено кубком, м’ячем і грамотою, кожна учасниця нагороджена особистою грамотою і медаллю Харківської обласної федерації волейболу. Таким чином вихованці клубу «Юність» закінчили сезон класичного волейболу на мажорній ноті маючи в активі повний комплект нагород обласної першості. Попереду сезон волейболу пляжного, тож побажаємо молодим волейболістам нових здобутків і яскравих перемог!


ФОТОАЛЬБОМ СОРЕВНОВАНИЙ!


В. Каща
Директор Дворічанського 
РЦ ФЗН «Спорт для всіх»

Переглядів: 617 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: