MENU

12:03
Завершальний акорд Дитячої волейбольної ліги Харківщини 2016

       Заключним акордом обласних змагань Дитячої волейбольної ліги Харківщини стали фінальні змагання серед кращих команд юнаків 1999-2000 років народження. Фінальні протистояння були зіграні протягом чотирьох ігрових днів на паркетах харківських спортивних майданчиків. А іграм у фіналі передували зональні змагання, в яких загалом стартувало одинадцять команд. З двох підгруп до фінальної шістки команд відібралися по три кращі колективи найстарших учасників Дитячої ліги.

         Боротьба у фіналі шести команд розгорнулася напрочуд цікава, яскрава і непередбачувана, в якій доля призових місць вирішувалася в кожній зіграній партії. З підгрупи «А», де зіграли шість команд, до наступного раунду відібралися команди ДЮСШ «Олімпія» м. Лозова (тренер Т. Рубан), яка пройшла етап попередніх змагань без втрат не програвши жодної партії. З другої і третьої позиції відповідно до фіналу вийшли команди КДЮСШ № 8 м. Харків (тренер С. Кісіль) і ДЮСШ № 11-2 (тренер М. Подобєд). З підгрупи «Б» право зіграти у фіналі здобули переможці групи команда ДЮСШ № 12 (тренер Є. Кльонов), яка «віддала» суперникам лише один сет, а також команди ДЮКФП «Юність»  з Дворічної (керівник гуртка В. Глушко) і ДЮСШ № 11-1 (тренер О. Халапов). Саме ці команди задали тон спортивної боротьби у фінальних іграх і посперечалися за медалі обласних змагань.

         Дворічани, які на попередньому етапі програли команді ДЮСШ-12 в трьох сетах, стартували з перемоги саме над цим суперником, здобувши вікторію з дзеркальним рахунком 2:1. На старті фінальних протистоянь доля за жеребом звела нашу команду ще з одним потенційним претендентом на нагороди – командою КДЮСШ-8. В упертій суперечці наші хлопці вирвали перемогу в чудовому ігровому стилі і знову  в трьох партіях. Такий стрімкий старт дозволив нашій команді очолити таблицю після стартових поєдинків. А суперники мали намір зупинити впевнену ходу нашої команди вже в наступних партіях і матчах.

         Наступний ігровий день «Юність» розпочала матчем проти ще одного суперника по підгрупі. Команда ДЮСШ-11-1 поступилася нашим юним волейболістам у групі (0:2), програла команда і стартовий сет фінального протистояння. Але дві наступні партії закрутили сюжетну лінію на турнірі таким чином, що в плані медального розбору слід було чекати на результати всіх зіграних матчів. Наші волейболісти поступилися з рахунком 1:2 і наступні матчі мала неодмінно вигравати і брати максимум, перемагаючи у трьох сетах. На подібну звитягу наші хлопці спромоглися у матчі проти команди ДЮСШ-11-2, а в заключному поєдинку переграли ДЮСШ «Олімпія» з Лозової з рахунком 2:1.

          Настав час підрахунку очок – за кожну виграну партію команда здобувала заліковий бал. Тобто, програвши лише один матч, наша команда аж ніяк не могла гарантувати собі перемогу на турнірі навіть перегравши основних конкурентів. Так і вийшло, що здобувши десять очок, наші юнаки зупинилися на підсумковому другому місці, пропустивши вперед себе команду КДЮСШ-8, яка випередила наших земляків на одне очко, двічі програла в трьох сетах, але здобула на етапі три перемоги з рахунком 3:0. Третіми фінішували представники ДЮСШ-12 здобувши в актив дев’ять балів. Наші кривдники з ДЮСШ-11-1 лише четверті (вісім балів в активі), п’яті лозівчани (шість набраних очок). Замкнула таблицю друга команда ДЮСШ-11, яка спромоглася записати в актив лише одне очко.

         Призерів змагань Дитячої ліги Харківщини з волейболу нагороджено медалями і грамотами. Обласні дитячі змагання з волейболу дісталися свого завершення, але залишається деякий неприємний присмак від його підсумків. Ніяким чином не применшуючи заслуг чемпіонів скажу, що дуже вже дивними виглядають три стартові вікторії переможців з переконливим рахунком над суперниками-земляками на фоні того, що матчі були зіграні за день-два до ігор основної сітки на турнірі. А ще декілька сумнівних суддівських рішень і нібито «неупереджених помилок» в програному матчі для дворічан, коли кожна партія була по істині на вагу «золота»… Що ж, переможців не судять і після бою кулаками не махають. В народі кажуть так: мали шанс, та не скористалися ним. Отож, маємо те, що маємо: дворічани лише другі, а на вершині – харків’яни. Втім, хочеться привітати всі команди з красивою і безкомпромісною грою і з завершенням змагань!

         Срібними призерами обласних змагань у складі дворічан стали: Артур Глушко (капітан), Артур Романенко, Олександр Гладченко, Павло Кравченко, Олександр Омельченко, Максим Кісіль, Євген Азаров, Олександр Олєйніков, Дмитро Товкунов і Олександр Рущак.

В. Каща

Переглядів: 715 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: