MENU

00:37
«Зміївський енергетик» - бронзовий призер Вищої ліги України 2017\18

Як відомо, до початку вирішального туру шанси на чемпіонський титул зберігали всі учасники так званого «Фіналу чотирьох». Тому не дивно, що фактично в кожному його поєдинку на майданчику панувала атмосфера безкомпромісної боротьби та захоплюючої інтриги. А тріумфував у підсумку той, хто виявив трішечки більше наполегливості, сили волі та ігрового натхнення…

СЛОБОЖАНСЬКЕ

«Олюртранс» - «Фаворит» - 1:3 (27:25, 22:25, 19:25, 27:29)

«ШВСМ-СумДУ» - «Зміївський енергетик» - 3:2 (25:21, 30:28, 24:26, 21:25, 15:4)

«ШВСМ-СумДУ» - «Олюртранс» - 3:2 (25:27, 25:21, 25:20, 23:25, 15:10)

«Зміївський енергетик» - «Фаворит» - 3:2 (23:25, 25:12, 23:25, 33:31, 15:8)

«Фаворит» - «ШВСМ-СумДУ» - 3:0 (25:16, 25:23, 25:19)

«Олюртранс» - «Зміївський енергетик» - 1:3 (25:13, 16:25, 14:25, 11:25) 

 

Як ми вже розповідали, «ШВСМ-СумДУ» виявився чи не першим клубом, який із самого початку сезону відверто проголосив курс на здобуття путівки до Суперліги. І дуже швидко почав доводити серйозність цього наміру якістю гри. Попервах не все складалося добре, але поступово сумчани набрали хід і до «Фіналу чотирьох» підійшли вже в статусі одного з головних фаворитів. Лідерство після першого фінального туру це підтвердило. Однак головна боротьба була попереду, бо в Слобожанському підопічним досвідченого спеціаліста Володимира Бабкова і відомого колишнього ліберо Дениса Зуя належало обов’язково перемогти хоча б основних конкурентів із «Олюртранса» та «Фаворита». А тут ще й «Зміївський енергетик» у рідних стінах набрався неабиякого куражу, який змусив сумських волейболістів відсражатися першу в турі «п’ятихатку». На щастя для їхніх уболівальників, після двох виснажливих «більше-менше» сил на тай-брейк у них залишилося більше.

Друга «п’ятихатка», яка вже могла вирішити долю чемпіонського титулу, «підстерегла» сумчан у другому матчі в особі спортсменів «Олюртранса». Ті, поступившись напередодні Фавориту», значно погіршили власні шанси, тож їм теж необхідно було виправляти ситуацію перемогою будь-якою ціною. Ця сама ціна якраз і змусила суперників визначати сильнішого лише у п’ятій партії. А в ній, як і днем раніше, вправнішими виявилися волейболісти «ШВСМ-СумДУ», які, таким чином, достроково забезпечили собі золоті медалі чемпіонату.

Із честю виконавши головне завдання, в останньому матчі підопічні Володомира Бабкова і Дениса Зуя вже не надто пручалися у протистоянні з «Фаворитом», якого перемога робила срібним призером. Та й сил у попередніх іграх було затрачено забагато. Тож команді з Лубен вдалося обійтися без зайвого лоскотання нервів і забронювати за собою другий щабель п’єдесталу пошани.

Ну, а долю бронзових нагород в очному поєдинку вирішували «Зміївський енергетик» та «Олюртранс». У підсумку для луцького колективу цей тур, як кажуть, не склався по повній. І замість, принаймні, срібних медалей, на які він реально претендував до поїздки до Слобожанського, він взагалі залишився ні з чим. Для молодих же місцевих спортсменів титул бронзових призерів став хорошою нагородою за їхню плідну працю і старання протягом усього сезону.

Таким чином, вітаємо лауреатів і хочемо подякувати всій четвірці найсильніших клубів за дуже цікавий волейбол і боротьбу, що називається, до останнього!

 

Джерело: Прес-служба ФВУ

Категорія: Волейбол Украины | Переглядів: 790 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: