MENU

08:24
Бронза юних слобожан на відкритому кубку Києва імені Ю.Г. Затворницького

       З 11 по 13 вересня в столиці нашої країни відбувся вже четвертий  «Відкритий кубок Києва імені Ю.Г.Затворницького» з пляжного волейболу серед юнаків та дівчат. З кожним роком цей чудово організований турнір збільшує кількість своїх учасників. Цієї осені до Києва зібрались двісті десять пар юних пляжників, кожен з яких на згадку про змагання отримав ігрову майку з символікою турніру. І це майже вдвічі більше минулорічного показника. Юнаки та дівчата з різних регіонів України змагались у наступних вікових категоріях:

- 1998 рік народження і молодше (U-18);

- 2000 рік народження і молодше (U-16);

- 2002 рік народження і молодше (U-14);

       В категорії U-14 пляжників Слобожанщини представляв харківянин Борис Яковлев та Дмитро Гуря з Дворічної. Розпочавши турнір в п’ятницю впевненою перемогою (15:4, 15:7) над командою з Чернігова (І.Писаренко/М.Зубок), хлопці  продовжили виступ вже наступного дня перемогою в трисетовому протистоянні проти киян - В.Запорожський/С.Шикін (15:13, 8:15, 7:11). Наступним їх суперником того дня стала пара з Нової Каховки – брати Бойко Євген та Олександр. Ще на початку сезону у Херсоні в протистоянні цих команд вирішувалась доля бронзових нагород чемпіонату України в цій віковій категорії. Цього разу, як і тоді, впевнено перемогли юні волейболісти з Нової Каховки (12:15, 8:15). А слобожани продовжили участь в турнірі у сітці «лузерів» здолавши в двох сетах ще одну пару з Києва – Д.Мельник/А.Смітовець (4:15, 10:15).

Заключний день турніру хлопці розпочали з важкої перемоги над Чернігівською командою - братами Кириєнко Владиславом та Ярославом (15:13, 16:14). А в наступній грі, теж з Чернігівською парою (В.Нагорний/І.Зубок), Дмитро й Борис здобули вже впевнену перемогу (15:10,15:8) і вийшли у півфінальну стадію турніру, де знову їх суперниками  стали брати Бойко. І втретє за сезон нашим хлопцям не вистачило майстерності, щоб здолати швидких суперників (15:12, 15:9), які і вийшли до фіналу, де перемігши киян (М.Ярощук/В.Огородній), здобули впевнену вікторію на цьому престижному турнірі.

         А ось в грі за бронзові нагороди інтрига розтяглась на три «валідольні» сети. Всі ігри на турнірі проходили за системою – два сети до 15 очок, а третій - до 11. Так у цій, важливій для обох команд грі, в жодному сеті суперники не вклалися у відведені рамки, маючи як чудово проведені ігрові відрізки, так із зовсім провальні (17:19, 16:14, 12:14). Та фінальний свисток фіксує перемогу слобожан Бориса Яковлева та Дмитра Гурі, яким і дістається третя сходинка турнірного п’єдесталу. А їх суперники, пара з Іллічівська (Г.Штурхаль/К.Пінчук) посідають четверте місце.

         Всі призери були нагороджені пам’ятними грамотами, медалями та кубками. До того ж переможці в своїх категоріях отримали в нагороду пляжні м’ячі.

О.Бойко, Е.Бойко 1 место, и их тренер Бойко Петр Анатольевич

М.Ярощук, В.Огородн¦й 2место

Б.Яковлев, Д.Гуря 3 место

         Три змагальні дні на кубку імені Ю.Г. Затворницького запам’ятаються всім юним учасникам турніру і стануть додатковим стимулом в їх тренувальному процесі, щоб наступного року знову приїхати на змагання до Києва. Організатори змагань заслуговують на подяку за професійний підхід до своєї справи, а окремо за організоване харчування для всіх учасників турніру.

       Окремої подяки заслуговують тренери і батьки юнаків та дівчат, що «підлаштовують» свої робочі графіки, щоб забезпечити участь юних спортсменів в цих змаганнях.

Призёры в юношах U14

        

В.Домнін

Фото – сайт федерації волейболу м.Києва

Переглядів: 759 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: