MENU

12:20
День міста Куп’янчани відсвяткували спортивним святом

В рамках святкування Дня міста 30 серпня 2014 року на спортивному комплексі стадіону «Спартак» відбулися змагання з різних видів спорту серед колективів фізкультури, спортивних клубів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, аматорських колективів.

Розпочинали змагання волейболісти. На майданчику з пляжного волейболу зібрались сім любительських команд з  міста Куп’янськ та селищ Ківшарівка і Купянськ-Вузловий, з наміром з’ясовувати хто з них сильніший в такій цікавій дисципліні як парковий волейбол. Родзинкою цих змагань була обов’язкова присутність в кожній волейбольному квартеті волейболістів і представниці прекрасної статі.

Колективи «Локомотив», «Верона», «Цукрозавод», «Здорово-1», «Здорово-2», «Куп’янське ЛВУМГ» та «Здоров’я» продемонстрували глядачам цікаві та напружені поєдинки, в наслідок яких були відібрані дві найсильніші команди.  В боротьбі за золоті нагороди на піщаному корті зійшлися команди «Локомотив» та «Здорово-1». Першу партію виграли залізничники,  у другій сильнішими були їх суперники. У третій, вирішальній партії, перемогу святкували волейболісти команди «Здорово-1» (Олена Баланова, Андрій Григоров, Азула Ахмедов, Юрій  Перташ), які і стали цьогорічними чемпіонами. На третю сходинку п’єдесталу піднялись спортсмени селища цукровиків.

 Вже стало традицією на святкування дня міста Куп’янськ проводити відкритий турнір з пляжного волейболу, до якого обов’язково запрошуються спортсмени з сусідніх районів та міст. Ось і в цьому році до Куп’янська завітали дві пари пляжників з селища Дворічна - «Факел» та «Ветеран-Моноліт». Протистояли їм два кращі колективи міста - «Оскіл» та «Куп’янське ЛВУМГ». В напруженному протистоянні двох спортивних шкіл, досвіду проти молодості, сильнішими виявилися куп’янські шанувальники кольорового м’яча. Команда Куп’янського лінійного виробничого відділення магістральних газопроводів (Дмитро Лук’янов, Євген Бондаренко) вибороли головний приз турніру. Команда «Оскіл» (брати Теплякови - Роман та Юрій) стали другими. Гості з Дворічної, команда «Факел» (Володимир Домнін, Андрій Кущ) посіли третю сходинку,  команда «Ветерани-Моноліт» (Віктор Рубцов, Микола Карпович) на четвертому місці.

Паралельно зі змаганнями волейболістів на комбінованому майданчику проходили ігри з баскетболу. А потім, після офіційної частини святкування Дня міста, яка теж проходила на стадіоні «Спартак», на зелений газон вийшли юні спортсмени, фіналісти турніру з футболу серед вуличних команд. Поруч з ними близько тридцяти вихованців дитячо-юнацької спортивної школи відділу освіти показали гостям та мешканцям міста свою майстерність на борцівському килимі, де відбувся турнір з вільної боротьби. І в завершення  спортивної програми на стадіоні «Спартак» відбулася матчева  зустріч з футболу за головний приз сезону – «Суперкубок міста» – між переможцями зимового та літнього міських чемпіонатів, давніми  суперниками на футбольних майданчиках – командами «Пікнік»  та «Sto&Er».

О шістнадцятій годині того ж дня на велотрасі мікрорайону Ювілейний відбулися змагання з велосипедного спорту ВМХ – «Меморіал пам’яті Олександра Євдокимова», родоначальника  цього виду спорту у Харківській області і у місті Куп’янську. Саме він у 2001 році створив міську громадську організацію - велоклуб «Алєв» і саме він почав розбудовувати у мікрорайоні Ювілейний велотрасу, яка на сучасному етапі є одною з найкращих в Україні. На цій трасі куп’янчани вже неодноразово мали можливість  спостерігати чемпіонати України з цього виду спорту. І саме на цій трасі близько шістдесяти вихованці велоклубу у семи вікових категоріях змагалися за можливість піднятися на п’єдестал і отримати винагороди. 

Всі переможці та призери змагань з видів спорту отримали грамоти міського голови, кубки та пам’ятні медалі.

В.Домнін

 

Фото – С.Чудопал, В.Домнін

 

З історії змагань присвячених святкуванню Дня міста Купянськ.

 2013 рік - ТУТ

Переглядів: 718 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: