MENU

13:13
Дитяча ліга Харківщини: «ВИЗНАЧЕНО ФІНАЛІСТІВ»

       Минулих вихідних на волейбольних майданчиках Харківського ліцею №_46 ім.М.В.Ломоносова і в м.Лозова стартували групові змагання чемпіонату Харківської області з волейболу (Дитяча ліга) серед дівчат 1999-2000 років народження. В обох підгрупах право зіграти у фінальній частині виборювали по сім команд. Юні волейболістки провели одноколовий турнір, де за кожну переможну партію здобували в актив по одному очку. 

         В «харківській» підгрупі боротьба розгорнулася між командами юних волейболісток ДЮСШ №12 м.Харків (тренер Четверякова Н.М.), ДЮСШ №12 м.Харків (тренер Брайко Т.О.), ДЮКФП «Юність» (смт.Дворічна, керівник гуртка з волейболу Смірнова О.А.), ДЮСШ м.Золочів (тренер Шарага М.Д.), ДЮСШ м.Ізюм (тренер Бережна О.М.), ДЮСШ №11 м.Харків (тренер Халапов О.Р.) і ДЮСШ сел. Липці (Харківський район). Цікаво, що певна відсутність конкуренції в матчах призвела до того, що всі ігри в групі закінчилися з однаковим результатом 3:0. В боротьбі аутсайдерів між командами Золочева і с. Липці сильнішими виявилися юні волейболістки м.Золочева, які й посіли передостаннє місце в групі, а їх опонентки замкнули «сімку». Перегравши аутсайдерів, п’яте місце здобула команда ДЮСШ м.Ізюм (6 очок в активі). Послідовність переможних результатів у матчах з командами, що посіли п’яте-сьоме місця вивели на четверту підсумкову позицію команду ДЮСШ №11 м.Харків (9 очок). А місця в трійці фіналісток виборювали дві команди ДЮСШ м.Харків і команда волейболісток Дворічанського  ДЮКФП «Юність». Програвши обом харківським командам  юні дворічанки посіли третю сходинку (12 очок). А волейболістки однієї спортивної школи, які тренуються  у різних тренерів, в принциповому протистоянні визначили переможця групового етапу. Ним стала команда ДЮСШ №12 м.Харків (тренер Брайко Т.О.), залишивши одноклубниць на другій позиції.

         В «лозівській» підгрупі перипетії спортивної боротьби і хитросплетіння календаря ігор довго не давали змоги розібратися в турнірній розстановці команд. Спортивну боротьбу на майданчику повели три команди м.Лозова, два волейбольні колективи Лозівського району – смт.Краснопавлівка і смт.Орелька, команда ДЮСШ смт.Близнюки і ДЮСШ м.Первомайськ. На відміну від протилежної групи боротьба в кожному матчі тривала напружена і доля переможця була до останнього не відомою. В підсумку зіграних матчів турнірну таблицю групи замкнула команда м.Лозова-3, яка поступилася всім суперникам з однаковим «сухим» рахунком. Інші команди крок за кроком здобуваючи залікові бали визначили підсумкові місця в групі і володарів трьох завітних путівок до головного фіналу.

         Отож, вісім набраних очок залишили команду смт. Краснопавлівка на шостій сходинці, дев’ять залікових балів дозволили команді м.Первомайськ фінішувати п’ятою, а десять очок в активі команди смт.Орелька принесли їй місце за крок до фіналу – четверте. Трійка лідерів групи відірвалася від переслідувачів також на одне очко кожен. Одинадцять очок принесли третє місце другій команді м.Лозова. Перша команда м.Лозова здобула в актив 12 очок і фінішувала на другій позиції. А на першому місці груповий етап завершила команда ДЮСШ смт.Близнюки, в активі якої 13 набраних в залік балів.

         Таким чином, фіналістів визначено. У фіналі шести команд очікується цікава боротьба за призові місця.

В. Каща

Переглядів: 655 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: