MENU

10:34
Кубок пам’яті ветерана Другої Світової війни М.І.Савельєва

    6 лютого у спортивному залі дитячо-юнацької спортивної школи «Металург» селища Ківшарівка відбувся традиційний турнір з волейболу «Кубок пам’яті ветерана Другої Світової війни М.І.Савельєва». Уже більше п’ятнадцяти років ці змагання збирають кращих волейболістів міста та району, які на спортивних майданчиках показують свою майстерність  та вшановують пам'ять першого директора Куп’янської спортивної школи, ветерана війни і праці Миколи Івановича Савельєва. Цього року організаторами турніру було змінено формат проведення змагань – змагання набули відкритого формату. До участі в турнірі запросили команди сусідніх районів Харківської області. До нашого міста завітали кращі волейбольні колективи своїх регіонів: збірна Дворічанського району - неодноразовий переможець обласної спартакіади, команда ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» - чемпіон Вовчанського району і команда з села Андріївка «ЗЕВС-Д» -  одна з найкращих команд Великобурлуцького району. Господарі турніру – команда «Оскіл», срібний призер обласної спартакіади 2015 року, переможець відкритої першості Дворічанського району сезону 2015-2016 років, неодноразовий переможець та призер різноманітних турнірів з волейболу.

    У першому матчі зустрілися  куп’янський «Оскіл» та збірна Дворічанського району, команди які були націлені тільки на перемогу і тільки на володіння головним призом турніру. Цей матч став яскравим видовищем, задав ігровий ритм іншим учасникам і подарував глядачам незабутні миттєвості яскравого протистояння. У першій партії до пятнадцятиочкового рубежу команди дійшли крок в крок. А потім більш досвідчена  та зіграна команда нашого міста відірвалася від дворічан і завершила сет перемогою з рахунком 25:19. Друга партія пройшла за таким же сценарієм і закінчилася з рахунком 25:17 - «Оскіл» святкує перемогу. У другому протистоянні з рахунком 2:0 волейболісти з Вовчанська  перемогли команду «ЗЕВС-Д» Великобурлуцького району.

    У другому турі куп’янський «Оскіл» здолав команду ПАТ «ВАЗ» з рахунком 2:0 у цікавій та насиченій боротьбі, де головна інтрига і завзяте протистояння тривало у першому сеті. Дворічани з таким же рахунком переграли команду «ЗЕВС-Д». До третього туру наша команда підійшла лідером з 6-ма очками, команди Дворічанського району та ПАТ «ВАЗ» набрали по 3 очка, команда «ЗЕВС-Д» залишилась без набраних очок. Тож доля і першого, і призових місць вирішувалась у останньому турі – інтрига збереглася.

    Окрилені успіхом у попередніх іграх куп’янчани в останній грі впевнено здолали команду «ЗЕВС-Д» і закінчили турнір без поразок, ставши володарями Кубка. А ось у боротьбі за друге місце розгорнулася справжня спортивна боротьба. У першій партії до самого її завершення команди йшли крок в крок: ініціатива переходила то до однієї команди, то до іншої. Перший сет закінчився з рахунком 26:24 на користь дворічан. Такий же самий рахунок було зафіксовано і у другій партії, але із дзеркальним відображенням. Гра набула цікавих обертів. І ось останній сет вирішальної гри турніру. Молоді гравці з Дворічанського району добре налаштувавшись на третю вирішальну партію і впевнено взяли гору над суперником.  Рахунок партії - 15:4 – більш ніж переконлива перемог над суперником. Загальний рахунок 2:1. Збірна Дворічанського району стає срібним призером змагань, команда ПАТ «ВАЗ» на третьому місці.

Оскол - 1 место

    Під час нагородження переможців та призерів змагань перед спортсменами виступив колега Савельєва М.І., ветеран спорту, Куксінович Віктор Станіславович, який привітав спортсменів, розповів про життєвий шлях Миколи Івановича, а також разом з директором Куп’янської філії «Страхова група ТАСС» Сизоновою Л.Г. вручив нагороди. Кращими гравцями турніру у складах кожної з команд визначено: «ЗЕВС-Д» - Кривошей Віталій, «ВАЗ» - Скоренок Юрій, збірна Дворічанського району – Сєрік Максим, «Оскіл» - Шумілов Дмитро. Всі команди нагороджені кубками і грамотами від організаторів.

    Організатори турніру, відділ ФК і С управління культури, молоді та спорту Куп’янської міської ради, висловлює вдячність за допомогу у проведенні змагань спонсорам: директору ТОВ «ВАГАТ-ТРАНС» Мартишко Г.М., директору  Куп’янської філії ТРК «Регіони» Лістгартену С.Г. та Куп’янській філії «Страхова група ТАСС».

 

Ю.Фефілов

Фото С.Чудопал

З історії цих змагань:

 

2015 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_pam_jati_m_i_saveleva_2015/2015-02-10-1118

Переглядів: 813 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: