MENU

16:48
МОЛОДІСТЬ ПЕРЕМАГАЄ ДОСВІД

Весна – традиційна пора проведення регіонального волейбольного турніру серед жіночих команд. Днями, в спортивному залі Дворічанського ДЮКФП «Юність», з нагоди жіночого свята, було проведено черговий розіграш за участю команд Дворічанського, Куп’янського і Великобурлуцького районів.

За п’яти команд учасниць організатори запропонували змішану систему розіграшу в два етапи. На попередньому, груповому, етапі три команди першої підгрупи зіграли в одноколовому форматі, два інші колективи другої підгрупи виявили фіналіста в своєму протистоянні. Далі команди, що посіли другі позиції в підгрупах, зіграли за третє місце, а переможці поборолися у фіналі.
Розпочали турнір дві команди вихованиць клубу «Юність». Команда старшої вікової групи, складена з дівчат 1997-98 років народження, впевнено переграла своїх молодших опоненток з середньої групи, до складу команди якої увійшли дівчатка 1999-2001 років народження. Рахунок матчу 2:0. Окрилені успіхом в стартовому поєдинку, дівчата «Юності» переграли і команду гостей з Великого Бурлука з тим же рахунком і кваліфікувалися до фіналу. Команди, які зазнали невдач в перших матчах, зійшлися в боротьбі за путівку до «бронзового» поєдинку. Гра видалася цікавою і непередбачуваною. Перший сет за юними дворічанками (25:18), в другому бурлучанки беруть реванш  (25:21) і переводять гру в овер-тайм. За рівної боротьби нашим дівчаткам не вистачило досвіду і везіння в завершальній партії (12:15) і вони припинили боротьбу на турнірі.
Єдиний матч другої підгрупи мав визначити лідера і розставити пріоритети у грі команд. Цікаве протистояння вже добре знайомих за попередніми турнірами команд. Минулорічним переможницям турніру - куп’янським волейболісткам, протистояла студентська збірна Дворічанщини. Рівна зі старту гра команд зовсім не гарантувала спокійного завершення жодної з партій. Перевага команд в рахунку була щонайбільше в два-три м’ячі і лише фінішний спурт гостей вилився в перемогу в стартовій партії 25:20. Сценарій другого відрізку мало чим відрізнявся від попереднього. На фінішний відрізок команди  вийшли за рахунку 24:24. Заключну частину партії більш вдало провели куп’янчанки, які і стали учасницями фіналу.
Головному матчу передувала гра за третє місце. Студентки, які прагнули до перемоги, прогнозовано переграли команду з Великобурлуцького району 2:0 і посіли третю сходинку на турнірі.
Фінальний матч став справжньою прикрасою турніру. Молодість дворічанок, проти досвіду куп’янських волейболісток. Перемоги прагнули обидві команди, що вони й намагалися доводити грою. Перші спроби  захопити лідерство в партії від наших дівчат, суперниці зупинили хвилинною перервою, але марно. Добре проведена кінцівка партії забезпечила перемогу дворічанкам в першому сеті 25:21.
В другій партії наші юні дарування не стали відкладати справу в довгий ящик і захопили лідерство в середині ігрового відрізку. Та, до честі суперниць, вони майже зуміли ліквідувати відставання у вісім м’ячів, подарувавши вболівальникам прекрасну гру і масу емоцій. Але до такого повороту подій наші дівчата були готові і впевнено проведена кінцівка зафіксувала перемогу в другій партії з аналогічним рахунком. Отже, перемога 2:0 вивела команду «Юність» - 1997/98 в ранг переможців традиційного регіонального турніру. І цей успіх молодої команди є цілком заслуженим і приємним з огляду на те, що в районному жіночому волейболі є достойна зміна і надія на подальші успіхи та перемоги!
В ході святкової церемонії нагородження учасниць поздоровив і нагородив пам’ятними подарунками селищний голова Фархад Ашуралійович Магомедов. Організаторами було визначено кращих гравців у складах команд, які і отримали відзнаки. Це Юлія Громова («Юність» - 1999-2001), Наталя Дорошенко (команда Великобурлуцького району), Олександра Голобородько зі складу студентської збірної і Анна Романюха у складі куп’янських волейболісток. У складі переможниць виступали: Ольга Летуча, Анастасія Медяник, Юлія Демченко, Кристина Павленко, Анна Гуря, Валерія Гладченко, Анна Жила, Юлія Фісак, Анастасія Копа. Подарунки від організаторів отримали всі  переможниці турніру. 
Закінчився турнір на мажорній ноті – знову лунали поздоровлення, теплі слова на адресу учасниць, тривало фотографування…Учасниці прощалися, щоб знову зустрітися на волейбольному майданчику вже в наступних турнірах. 


В. Каща
Газета «Дворічанський край» №№21-22 від 15.03.2014

ФОТО з турніру

Посилання на турнір присвячений жіночому святу в 2013 році ТУТ   

 

Переглядів: 601 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: