MENU

09:44
XVII Всеукраїнська спартакіада державних службовців

Відповідно до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України з 22 по 25 вересня 2015 року в м.Ужгороді відбулася XVII Всеукраїнська спартакіада серед збірних команд державних службовців, що традиційно змагались з п’яти видів спорту: волейболу, футзалу, настільного тенісу, шахів та шашок.

В регламенті спартакіади зазначено, що її основним завданням є залучення державних службовців до занять фізичною культурою і спортом, організація їх активного відпочинку, розвиток найбільш популярних видів спорту в регіонах та пропаганда здорового способу життя. І цього року понад 350 держаних службовців з 19 регіонів нашої країни завітали в Закарпаття, щоб продемонстрували свою спортивну майстерність. Організатори підготували для проведення змагань спортивний комплекс «Юність» -  в якому тренується та виступає жіночий гандбольний клуб «Карпати», а волейболістам також булу надано чудову арену Ужгородського національного університету.

Вперше до участі у Спартакіаді були запрошені, в якості почесних гостей, іноземні дипломатичні представники в Україні. Також, у рамках проведення Спартакіади, відбулись товариські матчі з командами, сформованими з міст Пряшіва та Кошице Словацької Республіки та Генеральним консульством Угорщини в м.Ужгород.

На відміну від інших подібних змагань, в цій спартакіаді нарахування залікових балів в загальну скарбничку команд прямо пропорційне кількості дозволених учасників у кожному виді. Тому саме на ігрові види зробили ставку команди, що мали за мету здобути загальну перемогу в турнірі. Яскравим прикладом цієї тези є виступ збірної Запорізької області. “Вікторія” у волейболі та “бронза” в міні-футболі забезпечили цій збірній перемогу, з великим відривом, в загальному заліку.

Слобожанські волейболісти в своїй стартовій грі записали собі в доробок важку перемогу над командою Івано-Франківської області - переможцем волейбольних баталій попередньої спартакіаді. Та на жаль наступні чотири поразки, хоча і на тай-брейку, не дозволили команді піднятись у загальній класифікації. А впевнена перемога в останній грі над збірною Львівської області закріпила за харків’янами, як і минулого разу, остаточне 15 місце.

В.Домнін

Переглядів: 770 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: