MENU

13:46
Дано старт волейбольнiй першостi

     Традиційно, після проведення турніру в рамках Спартакіади до Дня працівників сільського господарства – який є першим офіційним волейбольним змаганням серед представників фізкультурних колективів в районі, стартувала відкрита першість Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд. Заявки до участі подали сім команд, що, безперечно, не може не радувати. За показником кількості команд, організатори вийшли на рубіж першості позаминулого сезону. Очікувалася участь щонайменше восьми команд і до останнього доля деяких з них залишалася невизначеною. Минулих вихідних було проведено спортивні баталії стартового туру, де зіграли шість команд. Порівняно з минулорічними змаганнями турнір втратив вільшанську «Ниву». На жаль, кадрові проблеми зі складом змусили учасника трьох попередніх турнірів на першість району взяти паузу в змаганнях. Сподіваюся, ненадовго, а поки що в селі слід налагодити роботу з молоддю і подбати про виховання власних виконавців. Місце «Ниви» зайняв колектив волейболістів топільського «Оскола», команди, яка в позаминулому сезоні вже грала в першості і була за підсумками п’ятою з семи команд. А от певний успіх команди в останньому згадуваному вже турнірі серед команд сільгоспвиробників, надихнув колектив до нових звершень. Новачком цьогорічної першості стала команда Великобурлуцького району. До участі у змаганнях в нашому районі долучилася молода і згуртована команда «ЗЕВС-Д», представник Андріївської сільської ради. Наразі це друга команда свого району, що вона підтвердила на недавньому турнірі відкриття сезону волейболістів на Великобурлуччині. Інші п’ять команд вже добре відомі вболівальникам і встигли знайти своїх прихильників. Куп’янський «Оскіл», а також районні колективи волейболістів «Родіни», «Факела», «Колоса» і збірної команди ветеранів не збираються здавати позицій і налаштовані рішуче на боротьбу в першості.

         Стартовий тур викликав великий інтерес до гри і зібрав чимало вболівальників. Найактивніші та найгаласливіші мали змогу на повну «відірватися» і розім’яти свої голосові зв’язки, а також підтримати колективи і їх намагання показати видовищну гру і заслужити на аплодисменти. Відверто кажучи, засумували за волейболом в райцентрі, а подивитися в стартовому турі було на що, про що свідчить, забігаючи наперед, хоча б той факт, що жодна гра не завершилася «сухою» і переконливою перемогою однієї команди над іншою, а новачки взагалі стали збудниками спокою на турнірі і залишили непогане враження про свою гру. Та про все по-порядку.

         Цікаво і, мабуть, цілком символічно, що в матчі відкриття зіграли команди різних поколінь – молода команда «Факел» (Колодязненської сільської ради) і збірна команда «Ветеран». Цікаві протистояння молоді і ветеранів спостерігалися протягом останніх років, але шлях становлення команд протягом попередніх першостей був різним. Молодь три роки тому розпочала тільки «обкатку» на змаганнях серед дорослих, а ветерани, як мовиться, були «в самому соку». Посівши шосте місце у стартовому для себе сезоні, молоді гравці «Факела», а це команда старшої групи клубу «Юність», яка представляє Дворічанщину на обласній арені, два наступні сезони була бронзовим призером районних першостей. Їх суперники навпаки – двічі здобувши «срібло», зійшли відразу на три сходинки вниз в минулорічних змаганнях. Словом, боротьба в матчі-відкриття очікувалася вперта і передбачити результат ніхто б, напевне, не наважився.

«Ветеран» (збірна) – «Факел» (с.Колодязне)

3:1 (25:19; 24:26; 25:19; 25:18)

         Швидше свою гру віднайшли ветерани волейболу, вони і повели після перемоги у стартовому сеті, коли молодь довго «розкачувалася». Поступово налагодивши ігрові зв’язки, «Факел» почав дошкуляти суперникам і в другій партії вирвав перемогу за рахунок чудової роботи в атаці молодого нападаючого О.Рущака і взаємодії інших ланок. Початок третього сету також залишився за молодими волейболістами, але до середини партії ветерани «дістали» суперників в рахунку і змусили брати тайм-аут, вийшовши вперед. Впевненість у діях молоді зникла, розладилася гра зв’язуючого і кінцівку впевненіше провели їх візаві. Не відкладаючи справу у довгий ящик, а також не бажаючи ділити очки з суперником, ветерани спромоглися на підсилення ігрових кондицій в четвертій партії, де вирішальну роль у завершенні атак відводили найдосвідченішому у складі С.Коваленку. Активність і потужність майстра в атаці разом із злагодженими діями партнерів принесли перемогу в партії і загальну звитягу в стартовому турі ветеранам.

«Оскіл» (ст.Тополі) – «Оскіл» (м.Куп’янськ)

1:3 (19:25; 22:25; 25:17; 19:25)

         В другому матчі зустрілися одноклубники, які до звітного поєдинку зустрічей між собою в активі не мали. Куп’янчани стрімко увірвалися до нашої першості в минулому сезоні і відразу зарекомендували себе організованим та боєздатним колективом волейболістів. Завойоване минулого року друге місце стало неабияким досягненням колективу і свідченням високої виконавської майстерності. Свої погляди на високі позиції і в нинішньому змагальному році гості почали доводити вже зі стартових сетів. Топільчани два ігрові відрізки зі старту програли, в командних діях колективу відчувалася не зіграність окремих ланок і неузгодженість в командних діях.

Лише поступово призвичаївшись до гри гостей, вони заграли активніше в третій партії, в атаці команди виділялися С.Обухов і М.Хавелов. Вже куп’янські волейболісти змушені були зупиняти гру тайм-аутом, аби внести певні корективи, але марно. Програний сет змусив гостей з Куп’янщини «зібрати волю в кулак» і повести перед зі старту четвертої партії. Їх опоненти швидко використали відведений ліміт хвилинних перерв і ніяк не могли упоратися з потужними атакуючими діями суперників. І лише коли рахунок сягнув двозначного, отямилися, заграли активніше, але наздогнати упевнених в собі  і своїй грі куп’янчан не змогли. Лідери минулорічного сезону стартували з перемоги, а топільчанам вже в наступних турах слід надолужувати згаяне і боротися за високі позиції в першості – потенціал у команди є.

«ЗЕВС-Д» (с.Андріївка) – «Родина» (с.Жовтневе)

1:3 (26:24; 19:25; 18:25; 20:25)

         Гостям з сусідньої з нашим районом Андріївки довелося стартувати матчем проти чинного чемпіона. Більше того, проти лідера районного волейболу, чемпіона району останніх трьох сезонів. Титули господарів аж ніяк не тиснули на гостей, матч вони розпочали без розвідки і своєї грою зі старту поєдинку дещо приголомшили опонентів. Чемпіони натомість виступали без цілої групи ведучих виконавців. З різних причин того дня не могли допомогти команді Д.Медяник, М.Сєрік, В.Мальцев і Г.Сахнюк. Подвійна навантаження у грі лягло на молодих, але досвідчених турнірних бійців, які пройшли горнилом попередніх першостей і безлічі розіграшів кубків і турнірів.

Приємною несподіванкою стала поява у складі чинного чемпіона молодих виконавців. І якщо зв’язуючий гравець І.Кобилєв зробив перші кроки ще минулого сезону, то поява у складі зовсім юних О.Омельченка, М.Кісіля і Д.Гурі залишила приємне враження. Втім, з такими змінами у складі «Родіна» навряд чи могла претендувати на роль лідера в звітному матчі. Дві швидкі перерви, коли гра зі старту не клеїлася і суперники пішли у відрив у рахунку, змусили лідерів грати на максимумі в другій половині партії. До честі команди, гравці зуміли надолужити згаяне під завісу сету і вирівняти становище. Але у грі на «більше-менше» перемогу в партії «вирвали» гості.

         Такий стан справ явно не входив у плани команди чемпіонів і вони зуміли докорінно все змінити у другому сеті. Потужністю стали виділятися атаки у виконанні В.Васильця, своєчасно запрацював блок і команда заграла. Під стать «старожилам» команди діяли юні виконавці. Пришвидшення темпу гри дало свої дивіденди у вигляді перемоги в партії. Сценарій попереднього сету повторився у третій партії, де «Родина» з початку пішла у відрив і зберегла перевагу. У четвертому сеті гості значно зуміли добавити і рівна гра тривала до середини сету. Продовження боротьби у п’яти партіях і втрата очок на старті першості не входили до планів чемпіонів, тому вони без проблем здолали стартовий бар’єр у вигляді новачка турніру і разом з іншими командами очолили турнірну таблицю.

         Наступні матчі відбудуться 5, 13 і 20 грудня,  команди зіграють спарені тури і, таким чином, програму першого кола змагань завершать у поточному році. Початок ігор з дев’ятої години ранку, запрошуємо вболівальників підтримати команди і спостерігати за цікавими перипетіями боротьби на волейбольному майданчику!

В. Каща

Розклад ігор на  ІІ  і  ІІІ  тури

05 грудня 2015 року  (субота):

 

1.      0900   -        «Оскіл» Куп.     -        «ЗЕВС-Д»

2.      1030   -        «Факел»             -        «Оскіл» Топ.

3.      1200   -        «Колос»              -        «Ветеран»

4.      1330   -        «Родина»            -        «Оскіл» Куп.

5.      1500   -        «ЗЕВС-Д»          -        «Факел»

6.      1630   -        «Оскіл» Топ.     -        «Колос»

7.      1800   -        «Ветеран»          -        «Родина»

 

Посилання за темою «Чемпіонат Дворічанського району 2015-2016»:

 

Відкриття - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vidkrita_pershist_dvorichanskogo_rajonu_2015_2016/2015-11-26-1340

Переглядів: 776 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: