MENU

14:07
III КУБОК ПАМ’ЯТІ В.К.ЛЯЛІНА

         Дісталися фінішу змагання з волейболу пам’яті нашого земляка, Героя Радянського Союзу Василя Костянтиновича Ляліна серед учнівської молоді навчальних закладів селища Дворічна. Старт в цьогорічному турнірі, який став третім за ліком і пройшов в рамках спільних заходів районного центру «Спорт для всіх» і Дворічанської селищної ради, взяли участь учні старших класів Дворічанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  і Дворічанського ліцею. Загалом десять команд повели боротьбу за право володіння почесним кубком.

         На першому, груповому етапі, команди школи зіграли в підгрупах по три команди кожен з кожним в одноколовому форматі. А потім в стикових матчах визначили володарів перепусток до фінальної частини. В підсумку цікавої і захоплюючої боротьби за перше місце перемогу святкували одинадцятикласники, які у вирішальному матчі переграли команду 9-«А» класу з рахунком 2:1. Втім, обидві команди стали учасниками фінальної частини.

         В ліцеї чотири команди також зіграли в одне коло і визначили два колективи, які у фінальному етапі представляли навчальний заклад. Переможцями від групи у фінальний етап потрапили найстарші учні ліцею, а десятикласники пробилися у четвірку кращих команд з другої позиції.

         Настав час фінальних поєдинків. Пари півфіналістів склали перша команда від «шкільної» групи проти другої команди ліцею і навпаки, друга команда загальноосвітнього закладу проти переможця турніру ліцеїстів. Після урочистого відкриття першими в боротьбу вступили команди 11 класу школи проти 10 класу ліцею. Стартове хвилювання позначилося на діях обох команд, юні волейболісти діяли не рішуче і тільки призвичаювалися до гри. Однак більш досвідчені учасники турніру першими «впіймали» ігровий ритм і перемогли у стартовому сеті. Друга партія для одинадцятикласників школи – дворазових переможців подібних змагань, стала легкою прогулянкою на шляху до фіналу. Вони впевнено перемогли з рахунком 2:0 і втретє поспіль дісталися фіналу.

         В іншому матчі за вихід до фіналу точилася запекла суперечка між одинадцятикласниками ліцею і наймолодшими фіналістами – командою 9-«А» класу школи. Обидві партії стали схожими за ігровим сценарієм і в підсумку завершилися майже з однаковим рахунком. Міць і потужність атак найстарших волейболістів, склад команди яких було сформовано повністю з хлопців, довів перевагу над молодшими товаришами.

         Фінальному матчу передувала гра за третє місце. Десятикласники і дев’ятикласники використали для з’ясування спортивних стосунків всі три відведені регламентом партії. Поступатися ніхто не хотів. В першому сеті перемогли «ліцеїсти» з рахунком 26:24, в другому – школярі взяли реванш  з рахунком 25:23. Все мав вирішувати тайм-брейк. Непоступливість обох колективів призвела до мінімального відриву в рахунку наприкінці партії – 15:13, перемогли десятикласники ліцею. А команда дев’ятикласників залишила непогане враження своєю командною грою і, гадаю, вже в наступному році має непогані шанси аби втрутитися в медальні розбори серед найсильніших. Кращими гравцями турніру в командах організатори назвали: дев’ятикласника О. Гладченка і десятикласника П. Кравченка.

         Тим часом всі очікували фінальної гри. Вболівати за своїх товаришів прийшли учні молодших класів, які не пройшли до фінальної частини, але залюбки спостерігали за красивим фіналом турніру. Гра і справді була цікавою за сюжетом і непередбачуваною за результатом. Але, до честі шкільної команди, чинним володарям трофею вдалося втретє поспіль підтвердити реноме найсильнішої команди турніру. Згуртований колектив, маленький, та гарненький клас, в черговий раз святкував перемогу. І як тут не відзначити класного керівника 11 класу Н.В.Інягіну, роль якої в позитивному кліматі в колективі і досягненні переможного результату досить відчутна. А ще лідерські якості справжнього капітана команди А.Романенка, якого визнано кращим гравцем команди. Одинадцятикласникам ліцею дісталися медалі за друге місце, здобуті в гідному протистоянні і цікавій боротьбі (0:2 – 22:25; 21:25). Кращим у складі фіналістів турніру названо А.Глушка, який відігравав лідерську роль у побудові командної гри.

         Отож, за перемогу в третьому розіграші престижного волейбольного турніру команду 11 класу Дворічанської школи нагороджено красенем-кубком і грамотою. Три перемоги в трьох поспіль турнірах для команди одного класу – результат, який повторити найближчим часом, гадаю, буде надзвичайно важко. Фіналісти нагороджені грамотами, кожен гравець команди призерів отримав пам’ятну медаль відповідного ступеню, а кращі гравці турніру поповнили свої колекції спеціальними спортивними призами від організаторів і грамотами.

         За сприяння в підготовці і проведенні турніру хочу висловити подяку селищній раді – за надану фінансову підтримку турніру, головному ідейному натхненнику і головному судді В.І.Глушку, директорам навчальних закладів С.А.Золочевській і В.О.Доценко за сприяння в проведенні, вчителям фізичного виховання С.М.Довгополому і І.А.Должанському за підготовку команд і організоване проведення першого етапу змагань, дирекції ДЮКФП «Юність» за надане приміщення спортивного залу і, звичайно, всім учасникам.

1 місце

2 місце

3 місце

Турнір добіг свого завершення. Вже нові покоління юних волейболістів прийдуть на зміну нинішнім переможцям щоб гартувати м’язи, силу, витривалість, вміння знаходити шляхи до перемоги і здобувати перші важливі звитяги на спортивних майданчиках. Третій турнір завершено, до зустрічі в наступному році на змаганнях четвертого розіграшу Кубка пам’яті В.К.Ляліна!

В.Каща

Фото альбом

З історії цих змагань:

II КУБОК ПАМ’ЯТІ В.К.ЛЯЛІНА

http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/drugij_rozigrash_kubka_selishha_dvorichna_pam_jati_nashogo_zemljaka_geroja_radjanskogo_sojuzu_vasilja_kostjantinovicha_ljalina/2015-01-12-1092

Переглядів: 630 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: