MENU

07:46
Дворічанський район: Традиційний турнір серед жіночих команд з нагоди Дня 8 Березня


Традиційний турнір серед жіночих команд з нагоди Дня 8 Березня
ТРАДИЦІЇ ЖИВУТЬ РОКАМИ

         Минулих вихідних спортивний зал Дворічанського ДЮКФП «Юність» заполонили представниці прекрасної статі, яких знову зібрав під свої знамена традиційний волейбольний турнір серед жіночих команд з нагоди Міжнародного жіночого Дня. Цей спортивний захід вже багато років проводиться спільними зусиллями районного центру «Спорт для всіх» і селищної ради і викликає чималий інтерес серед учасниць.

         За роки проведення турнір змінював формат, його учасницями в різні роки були волейболістки Харкова, Куп’янська, Великого Бурлука. Але незмінною залишалася мета змагань – піднесення та покращення розвитку районного волейболу серед жіночих команд. В останні роки керівники спорту району обрали вектор розвитку турніру, направлений на залучення до гри волейболісток різних поколінь – вихованок місцевої школи волейболу. А головне завдання турніру – підготовка до змагань обласної Спартакіади з волейболу серед жіночих команд, які стартують в квітні та до вирішальних стартів обласних змагань серед вихованців спортивних шкіл і клубів.

         Цьогорічний турнір пройшов знову у коловому форматі, де чотири команди волейболісток різних поколінь розіграли першість. Відразу дві команди на змаганнях представляв клуб «Юність» - старшої і середньої груп вихованок закладу, відповідно 2000-2001 і 2002-2003 років народження. Ще дві команди представляли студентську молодь – минулорічних випускниць закладу і чинних чемпіонок області серед жінок та досвідчених волейболісток старшого покоління. Фаворитом змагань очікувано стала збірна команда «Студенточка», складена з найбільш прогресивної молоді, якій і належить захищати честь району на обласних змаганнях.

         Після короткої церемонії відкриття змагань і привітання спортсменки поринули у вир спортивних подій, з головою занурившись в улюблений вид спорту. Цікава гра і спортивна суперечка повністю охопили учасниць, які виглядали на майданчику впевнено та граціозно. В матчі відкриття турніру зіграли між собою вихованки клубу «Юність». Поки молодші примірялися, старші дівчата впевнено заволоділи ініціативою і на гребені «срібного» успіху, здобутого в обласних змаганнях серед волейболісток своєї вікової категорії, стартували з перемоги. В іншому матчі першого туру студентська команда також впевнено переграла команду, сформовану під ніжною назвою «Ветераночка». Досвід досвідом, але постійний тренувальний процес і фізична готовність зіграли свою вирішальну роль.

         Боротьба розгорталася в наступних поєдинках, учасниці отримували задоволення від гри і спілкування, а молодь, до того ж, набиралася необхідного досвіду виступів на турнірах. Перед останнім туром визначилися пари команд, які, волею жереба, в очних протистояннях останніх матчів турніру визначали сильнішого в боротьбі за «волейбольну корону» району. В цікавому та напруженому головному матчі дня, волейболістки «Студенточки» зустріли опір молодих вихованок клубу «Юність-1» (керівник гуртка Смірнова О.А.). Але вона тривала тільки в першому сеті. Другу партію, врахувавши деякі недоліки, впевнено виграли представниці студентства. А молодші волейболістки отримали належний урок майстерності і приклад для наслідування. Можливо вже в наступному році дівчата старшої групи чинитимуть більш суттєвий опір суперницям, а поки що на висоті ті, кому належить пальма першості в обласному волейболі. У втішному фіналі за третє місце перемога дісталася більш досвідченим волейболісткам, серед яких чемпіонки та призерки обласних змагань різних років. Але не місце прикрасило команди, а команди місце – те місце, яке вони займають в активному дозвіллі, у заняттях спортом, у районному жіночому волейболі.

         Всі команди-учасниці отримали від організаторів солодкі дарунки – торти, чому були невимовно раді. Кожен гравець команди переможниць змагань нагороджений пам’ятним призом. Також представниками оргкомітету заходу визначено кращих гравців у складах кожної команди. Ними стали: Анастасія Медяник – капітан команди «Студенточка», Валерія Гладченко («Юність-1»), Марина Козирєва («Ветераночка») і Вікторія Рущак («Юність-2»). Дівчата також отримали пам’ятні подарунки. За підготовку юних волейболісток, дбайливе ставлення до розвитку жіночого волейболу в районі, заохочувальними подарунками відзначено жінок - керівників волейбольних гуртків клубу «Юність». Призи отримали О.А.Смірнова та Л.А.Каща.

         Близько тридцяти учасниць заходу закінчували змагання в піднесеному настрої, бо не було на цьому турнірі переможців і переможених коли мова йде про розвиток волейболу і про чергове свято виду спорту. З красивими посмішками дівчата поспішали фотографуватися з призами та відзнаками. Бажаю вам, милі та чарівні, щоб ваша посмішка завжди залишалася на устах після переможних фінішів на змаганнях різного рівня.

 

В. Каща.

 Фото В.Домнін, О.Смірнова

 

З історії турніру:

 2016 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/turnir_z_nagodi_mizhnarodnogo_zhinochogo_dnja/2016-03-12-1452

2015 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/na_visoti_dvorichanski_volejbolistki/2015-03-16-1131

2014 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/molodist_peremagae_dosvid/2014-03-24-911

2013 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/golovnij_priz_u_kup_janchanok/2013-03-22-731

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 692 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: