MENU

12:34
ВІД НЕСПОДІВАНОК ДО ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ

         Програма минулих вихідних відкритої волейбольної першості Дворічанського району серед чоловічих команд вмістила в собі матчі відразу двох турів, а на завершення подарувала вболівальникам винесений поєдинок п’ятого туру, в якому зіграли принципові у всі часи суперники. Словом, вболівальники жили волейболом, а команди за два тури мали змогу докорінно змінити своє турнірне становище.

         Суботній ранок поєдинком другого туру розпочали команди гостей. Срібні призери минулорічної першості – куп’янчани, екзаменували новачка подібних змагань цього року.

 

«Оскіл» (м.Куп’янськ) – «ЗЕВС-Д» (с.Андріївка)

3:0 (25:17; 25:19; 25:21)

         Рівний початок зі старту з серією взаємних помилок – так можна охарактеризувати гру обох команд на початку першої партії. В подальшому  свою гру швидше «упіймали» куп’янчани, які використали власні помилки суперників і пішли у відрив в рахунку. В цей час у бурлучан не заладилася гра в нападі і зовсім не йшла подача. Перевага у п’ять м’ячів зберігалася до фінішу стартового сету, а остаточний відрив склав вісім м’ячів.

         В наступній партії команди довго вдавалися до обміну очок в коротких наступальних серіях, аж доки знову не почала давати збої гра «ЗЕВСа». Команда втрачала темп гри, власні нагоди для здобуття очок не використовувала, натомість давала змогу суперникам набрати комфортний відрив. Спроба змінити малюнок гри за допомогою тайм-ауту бажаного результату не дала і команда знову поступилася.

         Найбільш яскрава гра у виконанні волейболістів Великобурлуцького району почала вдаватися у третьому сеті. Своєчасно працював блок, атаки носили потужний і різноманітний характер, вдало діяли гравці і в дограванні. Але у грі команді не вистачало цілісності, спалахи активності швидко згасали. Як наслідок, куп’янчани згвинтили темп гри в середині сету, мабуть, не бажаючи розтягувати гру на чотири чи більше партій, суттєво додали в активності і святкували перемогу в партії і грі в цілому.

 

 «Факел» (с.Колодязне) – «Оскіл» (c.ст.Тополі)

3:1 (25:21; 19:25; 25:21; 25:7)

         Віддати перевагу перед грою будь-якій з команд ніхто б, напевне, не наважився. Приблизно рівні за ігровим складом колективи, з непоганим підбором виконавців. Єдине, в чому «Факел» мав перевагу, так це в зіграності. До середини першої партії команди  вели розвідку боєм і зберігали рівний рахунок. А в другій половині сету активніше діяла молодь «Факела», їм і дісталася перемога в стартовій партії.

         «Оскіл» поступово набирав обертів: «пішла» силова подача у С.Обухова, кілька разів поспіль продуктивно працював блок, вдалі дії на підбиранні призвели до мінімальної переваги, а згодом відрив топільчан збільшився до шести очок після невимушених втрат суперником. З такою перевагою на свою користь «Оскіл» переможно завершив другу партію і командам довелося розпочинати все заново у третьому сеті.

         Наступна партія стала переломною у грі. На майданчику велася відчайдушна боротьба за кожен м’яч, за кожне здобуте очко. Фактично перемога у третьому сеті робила команду лідера фаворитом гри. Із завданням краще упоралися молоді гравці колодязненської команди, які «вирвали» перемогу на фініші партії і на четвертий сет вийшли маючи плюс один за партіями.

         Четверта партія прогнозовано була останньою у грі і стала відвертим розчаруванням для вболівальників. «Оскіл» практично припинив боротьбу віддавши багато сил задля здобуття результату у попередній партії, почав припускатися помилок у простих ситуаціях і здався на милість переможцям програвши з розгромним рахунком.

 

«Колос» (с.Рідкодуб) - «Ветеран» (збірна району)

3:0 (25:22; 25:16; 25:22)

         Рідкодубівці проводили свій стартовий поєдинок в нинішньому чемпіонаті і постали перед вболівальниками потужною командою. До складу колективу вдалося залучити сильних гравців, що автоматично робило «Колос» фаворитом звітної гри. Ветеранська команда, на жаль, вимушена була вдаватися до плинності кадрів і зміни складу, коли на майданчику з ігрового складу попереднього туру лишилося три гравці. Втім для рідкодубівців легкої прогулянки це не обіцяло. До середини стартової партії команди зіграли на максимумі, локалізувавши атаки суперників і виключивши власні помилки. Цілком логічним проміжним підсумком до середини партії був рівний рахунок. Але чотири поспіль атаки ветеранів закритих блоком суперників, забезпечили деякий відрив у рахунку «Колосу». З невеликою перевагою він і був лідером наприкінці сету. Та ветерани максимально загострили гру і глядачі спостерігали напружену кінцівку партії. Однак стартова звитяга рідкодубівців стала результатом злагодженої і потужної гри.

         Початок другої партії став повторенням попередньої. Команди синхронно набирали очки, а перші помилки ветеранів, коли ті «залазили під блок» під час атак, використали суперники. В подальшому гравці «Колоса» мали перевагу у грі на сітці і закономірно святкували перемогу у другій поспіль партії.

         Третій сет став годиною «ікс» для команди «Ветеран». Досвідчені волейболісти намагалися будь-що залишитися у грі і прикладали для цього максимум зусиль. На майданчику було по-справжньому жарко, пристрасті на майданчику вирували не жартівливі. Початок рівний, до середини сету команди знову зберігають паритет і на фінішну пряму виходять пліч-о-пліч. Та подвійна помилка ветеранів вкупі з вдалими діями «Колоса» в нападі приносять останнім стартову перемогу в першості.

         Після другого туру дві команди (топільський «Оскіл» і «ЗЕВС-Д») зазнали по дві поразки і поки що не мають залікових очок. Без поразок стартував куп’янський «Оскіл», який очолив таблицю на проміжному етапі першості.                                                                                                     

В. Каща

 

 

Представляємо учасників відкритого чемпіонату

Дворічанського району 2015-2016:

 

 

команда Оскіл

(ст.Тополі, Дворічанський район),

срібний призер волейбольного турніру

до дня працівників сільського господарства - 2015

 

Ця молода команда ще не має в своєму активі великих турнірних досягнень, але в них ще все попереду, бо характеру і жаги перемагати її гравцям не займати. 

 

Посилання за темою «Чемпіонат Дворічанського району 2015-2016»:

 

Відкриття - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vidkrita_pershist_dvorichanskogo_rajonu_2015_2016/2015-11-26-1340

 

 

1 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/dano_start_volejbolnij_pershosti/2015-12-03-1348

 

Переглядів: 768 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: