MENU

09:51
ЖАРА, ПІСОК І ЖОВТО-СИНІЙ М’ЯЧ (Кубок Караван 2015)

         Серед розлогих вікових сосен, на мальовничому березі озера Караван, що знаходиться на території Пісківської сільської ради, відбувся ювілейний розіграш традиційного турніру з пляжного волейболу серед чоловічих команд. Два піщані майданчики, які розташувалися в затінку змішаного лісу, зібрали на п’ятий за ліком турнір дев’ять чоловічих команд волейболістів-пляжників. За коротку історію проведення турнірів, які традиційно проходять на свято Івана Купала, багато майстрів жовто-синього м’яча шліфували свою майстерність на піщаних кортах, багато учасників зростали на турнірі і разом з гостинними організаторами набувалися досвіду, багато хто був незмінним учасником цікавого волейбольного дійства протягом всіх п’яти років проведення і залюбки ще і ще раз приїздить на привітну топільську землю аби знову зануритися у святкове дійство перед купальської ночі. Словом, все довкола було святково і урочисто, а в повітрі панувала особлива атмосфера свята, змішана з пахощами розмаїття трав, густо насиченим лісовим повітрям і свіжим бризом теплого по-літньому лагідного озера.

         Вісім команд вступили в боротьбу за ігровою схемою до двох поразок у матчах, що тривали до двох перемог в партіях у грі до п’ятнадцяти очок. Стадію попередніх ігор основної сітки команди минували дуже швидко, розділившись на дві групи – переможців і невдах. Саме останнім довелося долати важкий шлях «лузерів» аби довести свої притягання на місце у півфіналах. Саме через сито боротьби серед невдах – команд, які зазнали однієї поразки на турнірі, до матчів півфінальної стадії пробилися колективи-двійки «Простріл» (О.Коваленко–В.Василець) і «Сет» (М.Хавелов– О.Промський). А шляхом переможців півфіналів дісталися «Родина» (Д.Дацик–М.Сєрік) і «КУБіК» (А.Кущ–В.Кущ).

         Перший матч за вихід до фіналу провели «Простріл» - «Родина» і подарували вболівальникам справжню інтригу, відклавши виявлення переможця до останнього сету. В підсумку «Родина» здобула перемогу з рахунком 2:1 (15:9; 12:15; 15:12) у надважкому, але безумовно цікавому поєдинку. Другу півфінальну пару склали «КУБіК» - «Сет». Перевага сімейного дуету відчувалася з початку партії, а «Сет», провівши чотири матчі поспіль, віддав ініціативу і зосередився на боротьбі за третю позицію.

         Матч за третє місце умістив в собі всі відведені Регламентом партії і всі вони пройшли за цікавого спортивного протистояння, де на карту було поставлено всі вагомі доводи в боротьбі за призове місце. Волейбольний «Простріл» бере першу партію 15:12, потім перемагає «Сет» 15:11, а у вирішальній партії у грі на відрив, до радості місцевої публіки, перемагає господар турніру М.Хавелов у парі з О.Промським з рахунком 16:14 і 2:1 за грою. Останній сет виявився по істині бронзовим!

         А в головному матчі турніру зійшлися добре відомі в районі пляжні команди-двійки. Запекла суперечка зав’язалася у стартовій партії, коли команди довго зберігали паритет і лише кінцівка принесла перемогу команді «Родина» (16:14). Друга партія очікувалася з не меншим інтересом і до неї була прикута увага численної публіки. Перемігши у стартовому відрізку гри, «Родина» і надалі зуміла нав’язати супернику свою потужну манеру гри і здобути перемогу за рахунок відлагодженого механізму ігрових дій. Рахунок партії 15:9.

Отож, перемігши у фіналі з рахунком 2:0, Дмитро Дацик і Максим Сєрік вдруге поспіль стають володарями головного призу турніру «Кубок Караван». Друга позиція у сімейної команди «КУБіК» (Андрій Кущ – Володимир Кущ), третя сходинка в запеклій боротьбі дісталася команді «Сет» (Максим Хавелов – Олександр Промський).

Організатори свята, голова місцевого фермерського господарства і справжній господар І.П.Хавелов та сільський голова В.В.Бакунець, запросили команди на церемонію нагородження. Вся четвірка команд – учасників вирішальних матчів, нагороджена грамотами і преміями від організаторів. А разом з тим команди отримали запрошення на наступний турнір і з нетерпінням чекатимуть наступний Іванів день, напередодні купальської ночі, щоб знову зібратися на пляжних майданчиках у затишному куточку поблизу озера Караван на традиційний турнір з пляжного волейболу.

Голосно лунала музика, звідусіль доносилися приємні пахощі різноманітних страв, в повітрі пахло грозою, а ліс тихо шумів кронами вікових сосен і в такт мелодіям пісень тривожно розхитував своїм гіллям. Наближався вечір, самодіяльні артисти готувалися до театралізованої вистави, все гучніше лунали пісні, свято продовжувалося!

В. Каща
фото В. Домнін

 

З історії турніру «Кубок «Караван» з пляжного волейболу»:

2014 рік – http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_karavan_2014/2014-07-10-985

2013 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_karavan_2013/2013-08-11-807

2012 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_karavan_2012/2012-07-27-587

2011 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_karavan_2011/2011-07-22-359

 

 

Переглядів: 695 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: