MENU

12:00
Чемпионат Двуречанского района: 3 тур

         Матчі третього туру відкривала гра між командами, які минулого року вели головну суперечку за перемогу в першості. Триразовий чемпіон району останніх років проти «відлагодженого механізму» куп’янської команди гостей. За вивіскою це мав бути матч туру або ж навіть всієї першості. Але кадрові проблеми діючих чемпіонів дещо «понизили» статус матчу, хоча в запалі боротьби обом командам відмовити було важко. Під стать минулорічним лідерам свої поєдинки провели інші команди, які поступово заслуговують на увагу вболівальників своєю грою.

 

«Родіна» (с.Жовтневе) – «Оскіл» (м.Куп’янськ)

1:3 (25:21; 17:25; 16:25; 17:25)

         Матч між першою і другою командами минулорічної першості відкривав програму ігор третього туру. Куп’янчани підійшли до гри у всеозброєнні, маючи незначні зміни у складі. Натомість «Родіна» знову мала досить серйозну ротацію ігрового складу і виступала в турі далеко не чемпіонським складом. Звісно, такий передігровий розклад робив фаворитом гри саме срібних призерів. Щоправда в стартовій партії «Родіна» приклала максимум зусиль для здобуття позитивного результату, а куп’янчани, схоже, були не готовими до стартового прискорення діючих чемпіонів.

         Та з початком другої партії все почало ставати на свої місця. Гості діяли продуктивно і потужно в атаці, де очки для команди з країв сітки здобували Є.Бондаренко і Д.Лукьянов, зрідка, але ефективно працював  «перший темп» у виконанні Ю.Ткачова, синхронно діяв блок і вдавалася гра на дограванні. Що ж до гри чинного чемпіона, то вона була «рваною» і епізодичною. Команді вдавалися певні спалахи активності у вигляді потужних подач і результативних атак у виконанні М.Сєріка і В.Куща, декілька результативних атак провів В.Василець. Та в цілому команді не вистачало тієї зіграності і міці, яка була притаманна колективу чемпіонів у попередньому сезоні. Три наступні партії пройшли майже за однаковим сценарієм і завершилися перемогою куп’янчан. А «Родіна» тільки починає шукати ігрові зв’язки і будувати свою гру в новому складі.

 

«ЗЕВС-Д» (с.Андріївка) – «Факел» (с.Колодязне)

0:3 (19:25; 23:25; 25:27)

         В цьому матчі на майданчику один одному протистояли два молоді колективи першості. Передбачити гру таких команд дуже важко. Психологічна перевага перед грою, як команди яка вже мала набрані очки в актив в нинішньому сезоні, була на боці «Факела» та і фактор власного майданчика і відданих вболівальників придавали сил. Втім, це була гра рівних команд, де на перший план виходила функціональна готовність окремих гравців-лідерів команд і мінімалізація власних помилок. Саме ці компоненти стали головними у здобутті переможного результату для «Факела» у першій партії.

         Поступово бурлучани знаходили свою гру і завдавали клопоту захисним редутам  господарів. Друга партія пройшла в гостроатакуючому ключі від обох команд, колективи волейболістів діяли в швидкому темпі, що цілком притаманно молодим командам, але власні помилки не були виключенням. В такій швидкій грі менше помилок припускався «Факел», який зміцнив лідерство.

         Найближче до перемоги гості з Великобурлуцького району були у третьому сеті. Командна гра і повна взаємодія стали головними козирями «ЗЕВСа» у звітній партії. Особливо команді вдавалася гра на дограванні і блокування атак суперника, своєчасно «полетіла» подача. Але молоді колодязняни, маючи перевагу в рахунку, грали розкутіше, і довели до перемоги непросту партію та святкували перемогу  у грі.

 

«Оскіл» (с.ст.Тополі) – «Колос» (с.Рідкодуб)

3:1 (13:25; 25:18; 25:22; 25:21)

         Напевне, саме ця гра могла сповна претендувати на матч третього туру. Топільчани вийшли на гру маючи в пасиві вже дві поразки, а гравці «Колоса» перебували у стані душевного піднесення після стартової перемоги. Та час «Оскола» настав саме тоді, коли рідкодубівці того не очікували і перебували у стані ейфорії. Щоправда стартова партія не віщувала нічого доброго для «Оскола». Поступово «Колос» нарощував перевагу в рахунку, злагоджена робота всіх ланок на фоні повної бездіяльності команди суперників принесла перемогу у стартовій партії рідкодубівцям. У складі команди виділявся Б.Костюк – вихованець харківської школи волейболу, який має родинні корні в нашому районі.

         І тут у топільчан зіграло самолюбство. Цілком пристойна команда за ігровим складом заграла активніше і повела перед зі старту сету. Надалі гра набула обопільно гострого характеру. Команди по черзі демонстрували активність і набирали залікові бали в актив. Та фінішне прискорення краще вдалося «Осколу», який вирвав перемогу і вирівняв становище.

         Малюнок гри у третій партії не змінився, лідери атак рідкодубівців дещо «підсіли», їх атаки не виглядали вже настільки потужно, блок топільчан все частіше закривав атаки, а у грі на підбиранні чудово діяв М.Хавелов. Нервова і напружена кінцівка принесла ще одну звитягу топільчанам.

         Глядачі, схоже, налаштовувалися на всі п’ять сетів і очікували розв’язки у грі на тайм-брейку. Розумів ситуацію і «Колос», який взявся надолужувати згаяне і повів в рахунку 14:8. Але неймовірний ривок топільчан, одинадцять поспіль подач у виконанні Б.Семененка, злагодженість у діях всіх ланок команди перевернули все з ніг на голову. «Оскіл» не захотів ділити очки з суперником, повірив у власні сили і продовжив діяти у притаманному атакуючому ключі, де головна роль відводилася С.Обухову. Боротьбу характерів виграли топільські волейболісти, а з тим здобули і дебютну перемогу в першості над сильним суперником.

 

«Ветеран» (збірна) – «Родіна» (с.Жовтневе)

0:3 (18:25; 22:25; 22:25)

         Два покоління волейболістів зійшлися на майданчику у винесеному матчі п’ятого туру. Непоступливість у матчах між собою команди продемонстрували і цього разу. Потужний і рівний початок від обох команд віщував боротьбу, але краще проведена друга половина стартового сету принесла перемогу для «Родіни».

         Боротьба на майданчику загострилася у двох наступних партіях. Команди поставили на карту все задля перемоги і всяк намагалися дошкуляти суперникам. Передбачити розвиток подій на майданчику було надзвичайно важко, що придавало грі певного колориту і подальшої зацікавленості. Доля переможця у другому і третьому сетах визначилася на фінішному відрізку. Перемогу в обох здобула молодь і відправила ветеранів у своєрідний нокаут. Втім, зіграно лише три тури і командам під силу все надолужити.

         Лідерство після зіграних матчів захопив куп’янський «Оскіл» (9 очок), по 6 балів мають «Факел» і «Родіна» та знаходяться серед переслідувачів. По три пункти набрали команди «Колос», «Оскіл» (Тополі) і «Ветеран», які теж не сказали свого останнього слова. Без набраних залікових балів перебуває поки що команда «ЗЕВС-Д». Першість триває і наступні матчі відбудуться 13 грудня.  Запрошуємо на волейбол!                                     

В. Каща

 

Представляємо учасників відкритого чемпіонату

Дворічанського району 2015-2016:

команда ЗЕВС-Д

(с.Андріївка, В-Бурлуцький район),

чемпіон В-Бурлуцького району в 2011 році,

срібний призер чемпіонату В-Бурлуцького району трьох останніх сезонів,

срібний призер кубку «Відкриття сезону -2015» (В-Бурлук)

 

Дебютант цьогорічного чемпіонату своєю енергійною грою, згуртованістю на майданчику і добре налагодженими організаційними моментами в роботі з командою справляє чудове враження.

І хоча поки ще андріївці не здобули залікових балів, треба врахувати, що вони не були «простими суперниками» в іграх трьох стартових турів, де їм протистояли колективи з минулорічного п’єдесталу чемпіонату.

Про потенціал колективу свідчить і успішний виступ в цьогорічній першості В-Бурлуцького району, де «ЗЕВС-Д» впевнено переміг суперників в двох стартових турах. 

 

 

Розклад ігор на   ІV   і   V   тури

13 грудня 2015 року  (неділя):

 

1.      0900   -       «Факел»      -        «Родіна»

2.      1030   -       «Колос»                -        «ЗЕВС-Д»

3.      1200   -       «Ветеран»            -        «Оскіл» Топ.

4.      1330   -       «Колос»                -        «Оскіл» Куп.

5.      1500   -       «Оскіл» Куп.        -        «Ветеран»

 

 

Посилання за темою «Чемпіонат Дворічанського району 2015-2016»:

 

Відкриття - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vidkrita_pershist_dvorichanskogo_rajonu_2015_2016/2015-11-26-1340

 

1 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/dano_start_volejbolnij_pershosti/2015-12-03-1348

 

2 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vid_nespodivanok_do_zakonomirnostej/2015-12-09-1352

Переглядів: 869 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: