MENU

12:41
НА СВЯТО ІВАНА ХРЕСТИТЕЛЯ кубок «Караван - 2016»

         За православним календарем 7 липня церква відзначає Різдво Івана Хрестителя. Напередодні цього християнського свята відбулися традиційні святкові заходи на території Пісківської сільської ради. В рамках заходів, шостий рік поспіль, під розлогими кронами десятилітніх сосен, на мальовничому березі озера Караван, де чисте прозоре повітря наповнює легені, а прохолода бере гору над спекою, відбувся традиційний розіграш турніру на Кубок «Караван» з пляжного волейболу. Учасниками змагань стали шість команд, які включилися в боротьбу за почесні призи.

         Змагання пройшли за змішаною ігровою схемою, де команди спочатку зіграли в підгрупах кожен з кожним, а потім в боротьбі за схемою плей-офф визначили володарів призових місць, а також остаточних місць команд на турнірі.

         В першій підгрупі силами помірялися «Факел» (В.Домнін – М.Хавелов), «Фарт» (О.Гладченко – О.Омельченко) і команда «Татар-2» (у складі братів Татаренків). Склад другої підгрупи склали: «Родіна» (Д.Дацик – М.Кісіль), «Тайм» (А.Глушко – С.Обухов) і «Куб і К» (В.Кущ – А.Романенко). Ігри в боротьбі з трьох партій до двадцяти одного очка визначали володарів завітних путівок за краще місце в другому раунді турніру. В підсумку групових двобоїв, переможцями в трійках стали «Факел» і «Тайм», які відразу забезпечили собі місця в півфіналах. Інші команди зіграли за вихід в четвірку за схемою «другий з третім, тертій з другим». Після цікавих протистоянь півфінальні пари виглядали наступним чином: «Факел» - «Куб і К»  та «Родіна» - «Тайм».

         В першій парі гору взяла молодість, де лідерські якості В.Куща і надійна гра А.Романенка перевершили досвід і вміння В.Домніна та завзятість М.Хавелова – 2:0 (21:13; 21:16). В другому тандемі для визначення фіналіста також вистачило двох сетів. «Тайм» на шляху до фіналу без особливих проблем здолав експериментальний склад «Родіни», залишивши суперникам можливість поборотися лише за третю позицію. Отож, третє-четверте місця розіграли «Факел» і «Родіна». Перед грою здавалося, що досвідчені волейболісти «Факела» не матимуть особливих проблем в досягненні результату, це підтвердив і перший сет – 21:13. Але в другій партії суперники несподівано для всіх дали бій і відігралися – 16:21. Все вирішувалося у грі на тайм-брейку, де досвід все ж взяв своє – 21:19 (і це в короткій партії, яка мала б тривати до п’ятнадцяти очок!) і 2:1 за грою! Справжні медальні розбори!

         В головному матчі дня зав’язалася цікава суперечка. Емоції били через край, м’яч раз-по-раз здіймався в повітря і волейболістам коштувало великих зусиль добити його до піску. Стовп пилу стояв над майданчиком, де точилася рівна боротьба гідних суперників. Більше фізичних сил після тривалого змагального марафону на вирішальний матч зберегли волейболісти команди «Тайм», що і стало визначальним у вирішальний момент кожної з партій. В підсумку Артур Глушко і Сергій Обухов стали тріумфаторами цьогорічного турніру, а Володимир Кущ і Артур Романенко задовольнилися лише другим місцем. Рахунок вирішального протистояння 2:0 (21:14; 21:18).

          До головного місця святкування і проведення заходу збиралися місцеві жителі і гості. Лунала урочиста музика. Зі слів поздоровлень від голови районної ради Г.Г.Турбаби, керівника місцевого сільськогосподарського підприємства І.П.Хавелова і голови сільської ради В.В.Бакунця розпочалася урочиста церемонія нагородження. Від організаторів свята - фермерського господарства і сільської ради, переможці та призери турніру разом з півфіналістами були нагороджені грамотами і грошовими преміями.

         Свято чергового турніру пляжного волейболу добігало до свого завершення, але християнське свято – улюблене серед місцевих жителів, яке традиційно увійшло в побут топільчан, тільки-но розпочиналося гучними піснями, з духм’яним шашликом, польовою кашею і  смачною юшкою. Масові народні гуляння набирали обертів.

В. Каща

Фото В.Домнін

 

З історії турніру:

 

2015 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/zhara_pisok_i_zhovto_sinij_m_jach_kubok_karavan_2015/2015-07-14-1226

2014 рік – http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_karavan_2014/2014-07-10-985

2013 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_karavan_2013/2013-08-11-807

2012 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_karavan_2012/2012-07-27-587

2011 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_karavan_2011/2011-07-22-359

Переглядів: 574 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: