MENU

13:37
Чемпионат Двуречанского района, 4 тур: Первые очки аутсайдеров

Минулих вихідних відбулися матчі четвертого туру відкритої першості Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд. Три поєдинки четвертого ігрового дня були різними за напруженням боротьби, пройшли за різним ігровим сценарієм, подарували глядачам масу емоцій і принесли радість одним та розчарування іншим командам. Після звітного туру сталася ще одна непересічна подія – всі команди-учасниці першості тепер мають залікові очки. «Нуль» в графі здобутих перемог і набраних очок на кращі показники змінив «ЗЕВС-Д». Отож, подальша боротьба за більш високі місця в таблиці обіцяє бути напруженою.

 

«Факел» (с.Колодязне) – «Родина» (с.Жовтневе)

0:3 (23:25; 20:25; 24:26)

         Матч першої і третьої команд за підсумками минулорічних змагань відкривав програму ігрового дня. За вивіскою це мав бути матч туру. Колодязняни не дорахувалися у своєму складі основного атакуючого гравця О.Рущака, втім, втрати чинних чемпіонів теж були відчутними і знову команда вийшла на майданчик далеко не в бойовому складі.

         Відверто кажучи, боротьби у грі не вийшло не дивлячись на підсумковий рахунок у партіях. Звітна гра стала повним розчаруванням як для вболівальників, так і для фахівців волейболу, тренера «Факела» і, напевне, самих гравців. Ранній початок гри, напевне, наклав свій відбиток і команди довго розкачувалися і приходили до тями після нічної сплячки.  Дві стартові партії пройшли за схожим сценарієм: «Родіна» свідомо віддавала початок, а потім надолужувала мінімальними зусиллями.

         Своєрідна гра у «кішки-мишки» дала перевагу в рахунку і в третьому сеті команда заграла розкуто, використовуючи для атак всю ширину сітки. Здавалося, що після «+6» в середині сету від «Родіни», доля партії вирішена. Але «Факел» зумів ліквідувати відставання, певно «прокинувся», але запізно. Чотири впевнено проведені атаки з країв сітки у виконанні В.Васильця стали вирішальними у партії і в матчі в цілому. А «Факел» за доволі блідої гри і відсутності бійцівських якостей покидав майданчик похнюпивши голови.

 

«Колос» (с.Рідкодуб) – «ЗЕВС-Д» (с.Андріївка)

2:3 (25:23; 16:25; 25:23; 20:25; 10:15)

         Після дещо нудного початку, наступний матч подарував такий заряд бадьорості, що його б сповна вистачило не на один поєдинок. «Винуватцями» такого «переполоху» стали «Колос» і «ЗЕВС-Д» - команди різних районів, але географічні сусіди за земельною межею. Напевне, саме цей факт, а ще боротьба за очки і місця під сонцем у таблиці, змусила команди видати такий поєдинок, який став першою грою в нинішньому сезоні, де команди розділили очки.

         Гра розпочалася емоційно, у діях обох команд не вистачало злагодженості, гравці припускалися помилок у простих ситуаціях. Щоправда «Колос» діяв по-спортивному нахабніше і мав перевагу в рахунку на фініші партії в шість очок. Та дві короткі перерви бурлучан швидко трансформували 18:24 у 23:24 і час брати перерву настав для «Колоса». Нервова кінцівка принесла все ж перемогу в стартовій партії гравцям рідкодубівської команди. В той час щось а підказувало мені, що цей поєдинок затягнеться надовго.

         Старт другої партії був за «Колосом», але не надовго, «ЗЕВС-Д» поступово догнав, повірив у власні сили і пішов у відрив. За рахунку 14:20 «Колос» бере тайм-аут – це була остання спроба команди врятувати партію, але марно, відрив в рахунку тільки виріс.

         На ейфорії від успіху в попередній партії «ЗЕВС-Д» повів перед і в наступному сеті, але «Колос» дістав опонентів у рахунку. Гра команд з перемінним успіхом гарантувала знову нервову кінцівку, а вболівальникам цікавий розвиток подій у фіналі сету. Абсолютно рівна гра команд принесла другу звитягу для «Колоса», який повів перед у рахунку за партіями.

         Четвертий сет, попри поразку в попередній партії, активніше і врівноваженіше провели гості з Андріївки. Вони скористалися знервованістю у діях суперників, розлагодженістю і повному безладі. І за якісь там пару хвилин «ЗЕВС-Д» впевнено пішов у відрив, набираючи очки у залік. Впевнена перемога команди з Великобурлуцького району у цій партії гарантувала здобуті очки обом командам. Що ж до кращої участі в поділі очок, відповідь мала дати п’ята партія.

         Азартна і відверто самовіддана гра гостей приголомшила гравців «Колоса». До зміни сторін рідкодубівці «горіли» 2:8, припустившись три помилки підряд в атаці. Всі намагання на те, щоб відігратися були марними та і команду суперників було не зупинити. «ЗЕВС-Д» летів до своєї першої історичної перемоги в першості Дворічанського району на крилах і мав на те обґрунтовані підстави. Обгрунтовані самою грою і бажанням перемагати.

 

«Ветеран» (збірна району) – «Оскіл» (с.ст.Тополі)

3:0 (25:20: 27:25; 25:22)

         Завзята боротьба команд у попередньому матчі надихнула на активність наступну пару. «Оскіл» після перемоги у попередньому турі намагався розвинути свій успіх, а ветеранам після двох поспіль поразок відступати, як кажуть, були вже нікуди. Доволі довго жодній з команд не вдавалося піти у відрив у рахунку, злагоджені дії суперників не давали переваги жодній з команд. Але фінішне прискорення краще вдалося ветеранам, які здобули перемогу в першій партії.

         Не поступаючись більш іменитим і досвідченим волейболістам в жодному компоненті гри, топільчани сміливо почали диктувати свої умови гри на майданчику в наступній партії і повели перед в рахунку. Фініш партії вдався на славу. І тут на перший план вийшов саме досвід. Ветерани програвали, здавалося б, безнадійно. Вони «забрали» подачу за рахунку 19:24 і ніщо не віщувало біди для «Оскола». Але прикрі власні помилки технічного характеру призвели до втрати переваги. Але й за меншого відриву був у топільчан шанс, але команда ним не скористалася. В підсумку, перемагає «Ветеран» з рахунком 27:25 – неймовірна кінцівка!!!

         До честі гравців топільської команди, вони не припинили боротьби у третьому сеті, прикладали відчайдушні спроби аби переломити хід поєдинку і до часу їм це вдавалося. Але переваги у три-чотири очки, здобутої в другій половині третього сету, вистачило ветеранам для загальної перемоги в партії і за грою.

В. Каща

 

Представляємо учасників відкритого чемпіонату

Дворічанського району 2015-2016:

 

 

команда ВЕТЕРАН

(збірна команда Дворічанського району),

срібний призер чемпіонату району 2013, 2014,

переможець волейбольного турніру

до дня працівників сільського господарства - 2015

 

Ця команда є прикладом любові до волейболу для молодих спортсменів району, має велику групу постійних вболівальників і є енергійним “локомотивом у волейбольному потязі Дворічанського району”.

 

Посилання за темою «Чемпіонат Дворічанського району 2015-2016»:

 

Відкриття - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vidkrita_pershist_dvorichanskogo_rajonu_2015_2016/2015-11-26-1340

 

1 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/dano_start_volejbolnij_pershosti/2015-12-03-1348

 

2 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vid_nespodivanok_do_zakonomirnostej/2015-12-09-1352

3 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvurechanskogo_rajona_3_tur/2015-12-10-1355

Переглядів: 805 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: