MENU

14:04
ЗАКОНОМІРНІ ПЕРЕМОГИ ЛІДЕРІВ

         Відбулися матчі шостого туру відкритої першості району з волейболу. Як і очікувалося, команди лідируючої трійки здобули переконливі перемоги над своїми суперниками. Хоча вболівальники підтримували «свої» команди і мали певні розрахунки на те, що оступиться лідер. Та дива не вийшло, на коротку новорічну перерву лідером після першого кола йде купянський «Оскіл».

 

«ЗЕВС-Д» (с.Андріївка) – «Ветеран» (збірна району)

0:3 (13:25; 21:25; 22:25)

         Звітним матчем ветеранська команда завершувала для себе ігри першого кола і на новорічну перерву дружний колектив ветеранів волейболу розраховував піти в гарному настрої. Зрозуміло, що гарний настрій можна було забезпечити тільки красивою грою і переможним результатом. З першої стартової атаки ветерани намагалися прибрати ігрову ініціативу до своїх рук і вести гру за власним сценарієм. З часом їм це вдалося, бо суперники змушені були коригувати власні дії під час короткого тайм-ауту. Але постійне підсилення атакувальної міці дало змогу ветеранам завершити партію з переконливою перевагою.

Гра Родiна - Колос

         Поступово гості почали налагоджувати свою гру в другій партії, але помилки під час виконання технічних прийомів зводили нанівець всі зусилля команди в атаці. Розраховуючи на власний досвід, ветерани переможно завершили і другий сет.

         В черговий раз бурлучани довели, що дуже довго «розкачуються», бо найбільш прогресивно їх гра виглядала у третій партії, коли команда була найближче до того, аби «зачепитися» за продовження двобою. Абсолютно рівна гра до середини сету з невеликими коливаннями в рахунку, потім стрімке прискорення від «ЗЕВСа» - ветерани зупиняють їх тайм-аутом за рахунку 16:21 і мають рацію. До того-ж  за рахунку 18:22 в зону подачі виходить О.Коваленко і видає чудову серії «планерів». Тепер вже «ЗЕВС-Д» бере хвилинну перерву за рахунку 22:20 на свою користь, але ветерани не мали планів на продовження боротьби в наступних сетах і підвели риску під загальною перемогою вже в третій партії. Яскрава ігрова кінцівка принесла звитягу в партії з рахунком 25:22 і в грі в цілому збірній команді ветеранів. А їх суперникам належало зіграти ще матч наступного туру і сподіватися на певний позитив у досягненні переможного результату.

 

«Родіна» (с.Жовтневе) – «Колос» (с.Рідкодуб)

3:0 (25:18; 25:16; 25: 21)

         До гри команди підходили з діаметрально протилежним настроєм. Чинні чемпіони хоча і поступаються нині лідируючою позицією куп’янському «Осколу», але постійно знаходяться в пошуку оптимальних кондицій, працюють на перспективу і сподіваються реваншуватися у другому колі змагань за прикрі помилки і єдину поразку в першій половині турнірної дистанції. Йде певне напрацювання на перспективу і з турнірної точки зору у команди все виглядає не так плачевно. Рідкодубівці навпаки, мають теж величезні проблеми з комплектування ігрового складу і все ніяк не можуть віднайти свою гру і скласти гідну конкуренцію визнаним волейбольним лідерам.

         В цьому матчі, відверто кажучи, боротьби не вийшло. Вболівальники під час гри нудьгували і неохоче підтримували команди. Виходило так, що одні не можуть, а інші не хочуть. Гравці «Родіни» виглядали куди потужніше і здобували перевагу навіть не прикладаючи максимальних зусиль. А «Колос», чи так налаштувався, чи то є дійсно ігрова сила команди на теперішній час, виглядав приреченим. В підсумку, дива не відбулося і «Родіна» святкувала легку перемогу з «сухим» рахунком.

 

«Оскіл» (м. Купянськ) – «Факел» (с. Колодязне)

3:1 (25:21; 25:13; 23:25; 27:25)

         Це був, напевне, кращий матч шостого туру. Останні сподівання вболівальників на те, що лідера зуміє зупинити місцева команда, були зруйновані впевненою грою куп’янчан і помилками у вирішальних фазах гри їх суперниками. Утім, гра поточного лідера не була такою вже цілісною і господарі мали таки шанс аби нав’язати свою гру.

         Впевнений старт гостей приголомшив суперників, які за непристойного відриву у рахунку двічі зупиняли гру за допомогою перерви. Але марно. І лише під завісу партії молоді гравці «Факела» прокинулися, спробували наздогнати, але завдання виявилося не під силу. Лідери вчасно схаменулися і довели партію до перемоги.

          Другий сет взагалі став повним розчаруванням для прихильників команди, гра якої виглядала зовсім беззубо. А «Оскіл», відчувши спробу «Факела» наздогнати наприкінці стартового сету, приклав зусиль аби піти у комфортний відрив в рахунку за партіями після другого сету і команді це вдалося.

         Боротьба зав’язалася у третій партії, коли молодь «прокинулася». До мінімуму були зведені власні помилки, з’явилося відчуття впевненості в діях і команда постала зовсім в іншому обличчі. За рівної гри до середини сету куп’янчани першими коригують дії в тайм-ауті, далі ще раз, а потім відпускають опонентів в мінімальний відрив. Наздогнати було під силу, але не вдалося. Боротьба тільки загострилася – рахунок за партіями став 2:1.

         Розв’язка наступила у четвертій партії. Шальки терезів довго коливалися і ніяк не могли схилитися в бік жодної з команд. Кінцівка партії пройшла під знаковою перевагою куп’янських волейболістів, але суперники вміло наздоганяли. Втім, зусилля і спроби аби врятувати партію виявилися марними після власної серії помилок.

Посилання за темою «Чемпіонат Дворічанського району 2015-2016»:

 

Відкриття - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vidkrita_pershist_dvorichanskogo_rajonu_2015_2016/2015-11-26-1340

 

1 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/dano_start_volejbolnij_pershosti/2015-12-03-1348

 

2 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vid_nespodivanok_do_zakonomirnostej/2015-12-09-1352

3 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvurechanskogo_rajona_3_tur/2015-12-10-1355

 

4 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvurechanskogo_rajona_3_tur_pervye_ochki_autsajderov/2015-12-16-1361

 

5 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvurechanskogo_rajona_5_tur_kto_ostanovit_oskol/2015-12-21-1364

 

Переглядів: 657 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: