MENU

14:14
НАПРУЖЕНА КІНЦІВКА НАПЕРЕДОДНІ НОВОГО РОКУ

         Останні матчі першого кола відкритої першості Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд фінішували в останні вихідні в переддень Нового року. Насамкінець спортивного року, а саме волейболісти з року в рік розпочинають і завершують спортивний календар річних змагань, волейбольні колективи першості видали на гора надто результативну і динамічну гру, яка до вподоби вболівальникам. На «закуску» глядачі спостерігали відразу два п’ятисетові поєдинки і матч з чотирьох партій. Після їх завершення  ситуація в турнірній таблиці, а точніше в частині таблиці з третього по сьоме місця, загострилася до межі. Тим цікавішими будуть турнірні баталії другого кола змагань, а поки що відносно спокійно в таблиці себе можуть почувати лише дві команди лідерів, в яких особисті стосунки в іграх повинні набрати нового колориту вже найближчим часом.

 

«Оскіл» (с.ст. Тополі) – «ЗЕВС-Д» (с. Андріївка)

 2:3 (17:25; 25:18; 22:25; 25:17; 11:15)

         Цікавий поєдинок розпочався результативними атаками топільчан і їх візаві змушені були вже в дебюті сету брати тайм-аут. Саме ця хвилина перепочинку і внесені своєчасні корективи дали змогу гостям налагодити ігрові відносини, впіймати свою гру і повести в рахунку. Черга збивати темп атак бурлучан настав для топільської команди, але дві використані перерви корективів у гру колективу не внесли і стартовий сет залишився за командою «ЗЕВС-Д».

         Друга партія пройшла у рівному ігровому ключі у першій частині двобою, а потім більш потужно в атаці виглядали гравці «Оскола», що дало їм змогу вирівняти становище за партіями. Рівна боротьба на майданчику точилася і протягом  наступного сету і лише завершальна фаза партії краще вдалася гравцям з Андріївки. За логікою і перебігом подій вести гру в наступному сеті мали волейболісти топільської команди, що вони і підтвердили своїми рішучими діями і вирівняли становище в рахунку.

         Найцікавіше розпочиналося у грі на тай-брейку. Команди вже домоглися розподілу очок, а кому дістанеться бонусне, вирішувала боротьба нервів і витривалості. Гравці «Оскола» впевнено повели в рахунку маючи психологічну перевагу після виграного попереднього сету. Двічі поспіль гості беруть тайм-аут і приборкують таки атакувальний порив суперників. Надалі, в короткій партії гравці «ЗЕВСу» зуміли ліквідувати відставання в «мінус п’ять», зломили суперника психологічно і святкували свою другу загальну перемогу в першості.

 

«Родина» (с. Жовтневе) – «Оскіл» (с.ст. Тополі)

3:1 (25:15; 17:25; 25:17; 25:15)

         Волею календаря «Оскіл» змушений був проводити другий поспіль поєдинок відкладеного матчу. Після надважкого п’ятисетового протистояння топільчанам належало провести гру проти чинних чемпіонів, які того дня зібрали чи не найсильніший ігровий склад за все перше коло змагань. Виснажені фізично і морально, і треба віддати їм належне, гравці команди «Оскіл» виглядали непогано в матчі з одним із лідерів першості і навіть вели в рахунку по ходу стартової партії. Але втома далася взнаки в середині сету і рахунок за партіями повели їх опоненти.

         До честі команди, «Оскіл» зумів зібрати сили для відновлення і рішуче повів перед у наступній партії. А «Родіна», сподіваючись на втому суперника, сама перестала грати і розраховувала на легку перемогу. Це обернулося для команди плачевно, рахунок за партіями зрівнявся і командам належало починати все спочатку.

         Вірніше сказати, починала далі «Родіна», вона ж і завершувала. На перший план вийшла індивідуальна майстерність гравців команди чемпіонів, а в мінус «Осколу» необхідно все ж занести фізичну втому і втрату психологічної рівноваги. Дві наступні партії пройшли майже за схожим сценарієм, «Родіна» диктувала свої умови гри, постійно вела перед, а всі спроби опонентів щось протиставити у діях зібраній і налаштованій на перемогу команді було надто важко.

         Таким чином, «Родіна» перемагає з рахунком 3:1 і продовжує переслідування куп’янського «Оскола», відстаючи на три пункти.

 

«Факел» (с. Колодязне) – «Колос» (с. Рідкодуб)

2:3 (25:17; 25:27; 25:19; 14:25; 11:15)

         На завершення ігрового дня і всього першого кола команди видали на суд глядачів принциповий поєдинок в матчі з п’яти партій.

         Гру доволі впевнено розпочали молоді гравці «Факела», які ніби не помітили суперника у першому сеті і досить переконливо перемогли. На гребені успіху молоді хлопці розпочали і наступний сет, але зайва впевненість у власних силах і надмірна часом гра, а ще психологічна нестабільність, докорінно змінили хід поєдинку. Цей психологічний надлом у діях молоді тонко впіймали рідкодубівці і «зачепилися»  за боротьбу у сеті, блискуче провели кінцівку і «вирвали» перемогу в партії.

         За рахунку 1:1 за партіями команди розпочали все спочатку, але тепер щонайменше на одну партію їм належало провести більше. Здавалося б, психологічна перевага була на стороні «Колоса», але й вони розгубили надбане і в чисту програли третій сет. Зате все в ігровому плані перевернулося з ніг на голову в наступній партії. Здавалося часом, що команди просто міняються формою – такою невиразною епізодично була гра одних і зваженою та продуманою інших. Відсутність цілісності у грі призвела до того, що колективи використали всі відведені Регламентом партії, залишивши визначення переможця на останню коротку партію.

         У такій грі передбачити переможця дуже важко та й справа, відверто кажучи, це не з вдячних. Тому залишалося спостерігати за грою і констатувати перемогу більш досвідченої команди. Отож, «Колос» переміг і записав в актив два пункти, а «Факел», за доволі незрозумілих часом дій, задовольнився  (а чи задовольнився взагалі?) одним очком.

         На цьому ігрову програму календаря першого кола змагань було вичерпано. Впевнене лідерство в першості належить куп’янському «Осколу», лише три пункти відділяють від проміжного лідера команду «Родіна». Треті в таблиці досвідчені гравці команди «Ветеран» з доробком у дев’ять балів, але в спину їм дихають суперники, які відчули смак перемоги і намагатимуться щосили покращити турнірне становище в іграх другого кола. Відчуваю, що на майданчику буде по-спортивному жарко. Вся боротьба ще попереду і глядачам, впевнений, буде цікаво спостерігати за перипетіями боротьби в січні місяці.

В. Каща

 

 

 

Напередодні святкування Нового року

багатьом гравцям і вболівальникам було подаровано календарі

від Федерації волейболу Харківської області

 

 

 

 

Посилання за темою «Чемпіонат Дворічанського району 2015-2016»:

 

Відкриття - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vidkrita_pershist_dvorichanskogo_rajonu_2015_2016/2015-11-26-1340

 

1 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/dano_start_volejbolnij_pershosti/2015-12-03-1348

 

2 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/vid_nespodivanok_do_zakonomirnostej/2015-12-09-1352

3 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvurechanskogo_rajona_3_tur/2015-12-10-1355

 

4 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvurechanskogo_rajona_3_tur_pervye_ochki_autsajderov/2015-12-16-1361

 

5 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvurechanskogo_rajona_5_tur_kto_ostanovit_oskol/2015-12-21-1364

 

6 тур - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/zakonomirni_peremogi_lideriv/2016-01-06-1377

Переглядів: 671 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: